Η Ρεάλ τρομοκρατεί τη Euroleague και ετοιμάζεται για «διπλό» ταξίδι στην Αθήνα (vids)

Η Ρεάλ τρομοκρατεί τη Euroleague και ετοιμάζεται για «διπλό» ταξίδι στην Αθήνα (vids)

Η... υπερομάδα του Τσους Ματέο ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Αθήνα κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τρομοκρατώντας όλες τις ομάδες της Euroleague,

Έχοντας φτάσει στο 1/3 της Euroleague με τη 10η αγωνιστική να έχει ολοκληρωθεί, παρατηρούμε κάτι πολύ απλό. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Η ομάδα του Τσους Ματέο έχει ξεκινήσει με ένα σερί 10-0 στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση και αν συμπεριλαμβάνουμε την περσινή σεζόν, το σερί φτάνει στο εκπληκτικό 15-0. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Οι «μερένχες» μέχρι τώρα κάνουν… πλάκα στην μπασκετική Ευρώπη. Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα, ενώ έχουν την ευτυχία να περιλαμβάνει το ρόστερ τους δύο από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague. Τον Έντι Ταβάρες και τον Φακούντο Καμπάτσο. Οι δυο τους βρίσκονται με… κλειστά μάτια και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη «βασίλισσα» σε μια ξέφρενη πορεία η οποία κανείς δεν γνωρίζει πότε -και αν- θα σταματήσει. Επόμενος σταθμός την ερχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα, όπου στη «διαβολοβδομάδα» (5 και 7/12) θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Κανονική τρομοκρατία της Ρεάλ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες

Η Ρεάλ είναι μόνο στο… μάτι η κορυφαία της Ευρώπης. Είναι και με βάση τα νούμερα. Είτε μιλάμε για τα κανονικά, είτε για τα προηγμένα στατιστικά. Έχουμε λοιπόν και λέμε. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση σε μέσο όρο με 89,3 πόντους, ενώ το Offensive Rating (πόντοι υπέρ ανά 100 κατοχές) της είναι στο 122,2! Παράλληλα έχει το δεύτερο καλύτερο eFG με 59,3%. Όσον αφορά τη δημιουργία της δεν αλλάζει κάτι. Πρώτη σε μέσο όρο ασίστ με 23,6 πόντους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 74,9% των καλαθιών της είναι από τελική πάσα. Πιο απλά; 3/4 επιθέσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα και εκεί έχουμε να κάνουμε με ελίτ επίπεδο. Δέχεται τους λιγότερους πόντους κατά μέσο όρο με 73,6, ενώ το Defensive Rating της είναι στο εξωφρενικό 101. Οι αντίπαλοί της δηλαδή σκοράρουν μόλις έναν πόντο ανά κατοχή. Κάτι που επιβεβαιώνει και το χαμηλό eFG των αντιπάλων που υποδηλώνει πως δεν παίρνουν καλά σουτ. Το εν λόγω στοιχείο μπορούμε να το συνδέσουμε και με τον τομέα των ασίστ των ομάδων που την αντιμετωπίζουν. Η «βασίλισσα» επιτρέπει μόλις 14,5 ασίστ κατά μέσο όρο ή αλλιώς οι αντίπαλοί της σκοράρουν από τελική πάσα μόνο στο 50,9% των περιπτώσεων.


Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι τα λάθη. Οι παίκτες του Ματέο προσέχουν πολύ την μπάλα. Μόλις το 16% των επιθέσεων τους καταλήγει σε χέρια αντιπάλων, ενώ στο πίσω μέρος του παρκέ είναι αρκετά πιεστικοί με το 18% των επιθέσεων να καταλήγει με την μπάλα στα δικά τους χέρια…

Το «μαγικό» δίδυμο του Καμπάτσο με τον Ταβάρες

Τι συμβαίνει όταν ο καλύτερος σέντερ της Ευρώπης συναντά έναν από τους κορυφαίους γκαρντ της Euroleague; Η απάντηση είναι πολύ απλή και περιορίζεται σε μόνο μία λέξη. Τρομοκρατία. Έντι Ταβάρες και Φακούντο Καμπάτσο κάνουν… πλάκα δεν μπορεί να κανείς -μέχρι στιγμής- να τους εμποδίσει. Ο βραχύσωμος Αργεντίνος επέστρεψε από το ΝΒΑ με ιδιαίτερα άγριες διαθέσεις. Μέχρι στιγμής καταγράφει 11,6 πόντους, ενώ μοιράζει και 8,4 ασίστ, κάτι που τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Οργανώνει άψογα το παιχνίδι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενώ στην άμυνα παρά τ μόλις 178 εκατοστά του, είναι πάρα πολύ καλός και σε αρκετές περιπτώσεις κομβικός.

Ο… Διόσκουρος του είναι απλά τρομακτικός. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήριο δεν σταματά πουθενά. Είναι ο κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης και φροντίζει σε κάθε παιχνίδι να το αποδεικνύει. Ο 31χρονος ψηλός έχει κατά μέσο όρο 10 πόντους, ενώ κατεβάζει 5,1 ριμπάουντ ανά ματς. Παράλληλα είναι πρώτος σε τάπες στη Euroleague έχοντας 1,7 τάπες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ