Αυτοί είναι οι μόνοι με 40+ πόντους σε ένα βράδυ στη Euroleague (vids)

Αυτοί είναι οι μόνοι με 40+ πόντους σε ένα βράδυ στη Euroleague (vids)

Ο Τζάναν Μούσα έγραψε ιστορία κόντρα στην Αναντολού Έφες και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών που έχουν σκοράρει 40+ πόντους σε ένα ματς της Euroleague.

Χθες (5/1) το βράδυ Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Έφες επιδόθηκαν σε μια απίθανη μπασκετική παράσταση στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Τέσσερις παρατάσεις μετά, τεράστια ρεκόρ και μια αδιανόητη «μάχη», οι «μερένχες» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με σκορ 130-126 για τη 19η αγωνιστική της Euroleague.

Ήταν το παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ σημειώθηκαν και οι περισσότεροι συνολικοί πόντοι σε μία αναμέτρηση. Δεν ήταν όμως τα μοναδικά ρεκόρ. Υπήρχαν και τα ατομικά των παικτών. Για παράδειγμα ο Σέιν Λάρκιν έγινε ο αθλητής που έχει παίξει πιο πολύ από οποιονδήποτε σε αγώνα της Euroleague, μένοντας στο παρκέ για 53:11, ενώ τον ακολούθησε ο Τιμπόρ Πλάις (52:56). Όντας πλέον οι δύο μόνοι με 50+ λεπτά.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η εμφάνιση Τζάναν Μούσα. Ο Βόσνιος ήταν απλά ασταμάτητος και ολοκλήρωσε το παιχνίδι καταγράφοντας 40 πόντους, 8 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 45′. Έτσι μπήκε σε ένα κλειστό κλάμπ παικτών που έχουν σκοράρει 40+ σε ένα ματς. Συγκεκριμένα άλλοι εννέα έχουν πράξει κάτι ανάλογο. Έτσι to10.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και τους θυμάται.

Η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Euroleague δια χειρός Λάρκιν

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2019. Η Έφες έπαιζε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στην Πόλη, όμως κανείς δεν περίμενε να γραφτεί ιστορία. Ο Σέιν Λάρκιν άρχισε να σκοράρει το ένα καλάθι μετά το άλλο. Όσο περνούσε η ώρα η συγκομιδή του ανέβαινε και όλοι άρχισαν να παρακολουθούν με ορθάνοιχτα τα μάτια.

Η Έφες επικρατεί με σκορ 104-75 όμως δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτόν. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει οργιάσει και το κοντέρ γράφει 49 πόντους! Απολογισμός, 5/7 δίποντα και 10/12 τρίποντα, παρέα με 9/10 βολές σε 31′. Προφανώς ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Λάρκιν σκοράρει 40 πόντους. Την ίδια σεζόν, στις 6 Μαρτίου 2020 ο Αμερικανός ξέσπασε κόντρα στον Ολυμπιακό βάζοντας ακριβώς 40!

Πέντε φορές… 41

Σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις είδαμε ξανά κάποιος παίκτης να έχει 40+ πόντους. Για την ακρίβεια 41. Η αρχή έγινε με τον Αλφόνσο Φορντ. Ο άνθρωπος που το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν στη Εuroleague ήταν ένας «σεσημασμένος» σκόρερ και το ρεκόρ στη λίγκα ήρθε στις 31 Ιανουαρίου 2001. Κόντρα στην Ταού Κεράμικα ως παίκτης του Περιστερίου.

Ακολουθήσε την ίδια σεζόν ο Κάρλτον Μάιερς της Φορτιτούτο Μπολόνια απέναντι στη Ρεάλ στις 7 Μαρτίου 2001 και τη μεθεπόμενη, ήρθε ο Κάσπαρς Καμπάλα στις 30 Οκτωβρίου 2002 ως αθλητής της Έφες να βάλει επίσης 41 κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια είχαμε άλλους δύο που πήρα… φωτιά. Στις 4 Ιανουαρίου το 2013 ο Μπόμπι Μπράουν ως παίκτης της Σιένα έκανε το ματς της ζωής του με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου 2019 ο Ταϊρίζ Ράις του Παναθηναϊκού σε ένα τρομερό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε επίσης 41.

Οι… λοιπές 40άρες

Πέραν της 40άρας του Λάρκιν που αναφέραμε πιο πάνω, είχαμε άλλους τρεις που το κατάφεραν. Ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς της Παρτίζαν στις 9 Ιανουαρίου 2002, κόντρα στην Ουράλ ήταν ασταμάτητος, για να ακολουθήσει ο σπουδαίος Άρβιντας Ματσιγιάουσκας.

Ο Λιθουανός όταν ακόμα έπαιζε στην Ταού, είχε φορτώσει με 40 το καλάθι της Βιλερμπάν στις 17 Δεκεμβρίου 2003. Τέλος, ο Μαρκ Σάλιερς της Ροάν, στις 17 Νοεμβρίου 2007 με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε είχε βάλει επίσης 40 πόντους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ