2018: Η χρονιά της εκτόξευσης του Τσιτσιπά! (vids/pic)

2018: Η χρονιά της εκτόξευσης του Τσιτσιπά! (vids/pic)

Η ραγδαία άνοδος στα rankings και το άλμα από το Νο. 122 στο Νο. 15, οι τεράστιες νίκες απέναντι σε μεγαθήρια όπως ο Τζόκοβιτς, οι σπουδαίες μάχες με τον Νάδαλ, ο ιστορικός τίτλος στην Στοκχόλμη και η ευχή του που γίνεται πραγματικότητα και βγάζει τους Ελληνες στα κορτ!

Οκτώβριος 2017 – Οκτώβριος 2018: Ενας μαγικός χρόνος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μέσα σε 12 μήνες έκανε άλματα προόδου και από το Νο. 122 βρέθηκε ακόμα και στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 20χρονος τενίστας ζει το όνειρό του και με τις τεράστιες επιτυχίες του έχει καταφέρει να βάλει το τένις μέσα στα σπίτια των Ελλήνων. Τελευταία και πιο τρανταχτή η χθεσινή μεγάλη νίκη επί του Γκούλμπις, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στη Στοκχόλμη. Ο Τσιτσιφάστ «γράφει» τη μία επιτυχία μετά την άλλη και επιβεβαιώνει όλους όσους τον θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια! Είναι το παρόν και το μέλλον του αθλήματος, με τα σπουδαία επιτεύγματά του τις τελευταίες 365 μέρες τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο! Ο συμπατριώτης μας έχει εισβάλλει για τα καλά στα τενιστικά «σαλόνια» και ανήκει και στην ελίτ. Ενας τενίστας, που όπως είχε δηλώσει η Λένα Δανιηλίδου στο to10.gr δεν έχει τάβανι!

Η ραγδαία άνοδός του στα rankings και οι τεράστιες επιτυχίες του δεν ήρθαν… ουρανοκατέβατες. Κάθε… λιθαράκι που τον έχει φέρει στο Top-20 έχει πάνω του χαραγμένο τη λέξη «δουλειά». Οι σκληρές προπονήσεις και οι ατελείωτες ώρες στα κορτ, αλλά και η σωστή καθοδήγηση του πατέρα του, Απόστολου, τον έχουν κάνει… αχτύπητο. Για να βγει ένα σωστό forehand στο παιχνίδι, πρέπει να έχουν προηγηθεί εκατοντάδες στην προπόνηση. Και ο Στέφανος το ξέρει πολύ καλά αυτό.

Από την πρώτη μέρα ήξερε ότι για να πετύχει έπρεπε να δουλέψει. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Το έκανε και δικαιώθηκε, με τις εμφανίσεις του να… τρελαίνουν κόσμο και τις μεγάλες νίκες να διαδέχονται η μία την άλλη, με αποκορύφωμα τον χθεσινό τίτλο στην Στοκχόλμη. Ο πρώτος ATP τίτλος στην καριέρα του. Ο πρώτος ATP τίτλος για Ελληνα τενίστα. Ένα τρόπαιο, που είναι η επισφράγιση της εξαιρετικής χρονιάς που διανύει ο «Στεφ», αλλά και η επιβράβευσή των κόπων του.

Το… μαγικό του ταξίδι άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμβέρσα, όπου ως Νο. 122 πέτυχε την πρώτη του μεγάλη νίκη απέναντι στον Γκοφέν. Το μεγάλο… μπαμ που ήχησε σε όλο τον κόσμο και ο… κρότος του συνεχίζεται να ακούγεται σε όλη την υφήλιο.

Εκτοτε ακολούθησαν σπουδαίες εμφανίσεις και μεγάλες νίκες απέναντι σε τεράστια ονόματα του παγκοσμίου τένις, όπως οι Τιμ, Ζβέρεφ, Τζόκοβιτς, Αντερσον, Γκασκέ, Σαποβάλοφ και Φονίνι, αλλά και δύο γιγαντιαίες μάχες με τον ανυπέρβλητο, Ράφα Ναδάλ.

Παίκτες που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα κορτ, έχουν κατακτήσει μεγάλους τίτλους και έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά τη σφραγίδα τους στο άθλημα. Τενίστες με εκατομμύρια θαυμαστές, όπως πλέον εκατομμύρια θαυμαστές έχει και ο Στέφανος.

Ο δικός μας Στέφανος, που πριν από 12 μήνες ήταν στο Νο. 122 και ξεκίνησε το 2018 από το Νο. 91. Μέσα σε λίγους μήνες με σταθερά, αλλά πελώρια βήματα έφτασε μέχρι και στο Νο. 15 (13.08.2018). Πλέον, βρίσκεται μια θέση πιο κάτω, στο Νο.16, έχει ήδη προκριθεί στους τελικούς των Next Generation Stars και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί ακόμα και στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο ως αναπληρωματικός.

O «Τσιτσιφάστ» μέσα στο 2018 έχει δώσει 60 αγώνες, με απολογισμό 35 νίκες και 25 ήττες. Μέσα σε 10 μήνες έχει προκριθεί σε 5 ημιτελικούς και σε 3 τελικούς, με τελευταίο αυτόν στην Στοκχόλμη, όπου κέρδισε τον Λετονό, άλλοτε παίκτη του top10, Έρνεστς Γκούλμπις. Συγκεκριμένα, πριν την Στοκχόλμη είχαν προηγηθεί οι ημιτελικοί σε Βαρκελώνη, Εστορίλ, Ουάσινγκτον και Τορόντο. Σε Ισπανία και Καναδά μάλιστα έφτασε μέχρι τους τελικούς, όπου είχε την ατυχία (μπορεί και τύχη, γιατί είναι τύχη να παίζεις απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη) να αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ. Στα παιχνίδια με τον «Matador» μπορεί να μην κέρδισε κάποιον τίτλο, αλλά κέρδισε σε εμπειρία, την οποία χρησιμοποίησε στο ματς με τον Γκούλμπις και τον βοήθησε να φτάσει στον τίτλο.

Μια προσωπική επιτυχία, η οποία όμως έχει αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα. Μια επιτυχία, που φέρνει περισσότερο κόσμο στα κορτ, τα οποία ήδη σφύζουν από ζωή χάρη στον Στέφανο και την Μαρία Σάκκαρη. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Να φέρουν τον κόσμο στα κορτ, να αποτελέσουν πρότυπο και να εμπνεύσουν τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα. Ένα άθλημα, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα, που έχει ανάγκη τον Στέφανο, την Μαρία, την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και τα υπόλοιπα παιδιά, που παλεύουν καθημερινά για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Αντί επιλόγου, απλά θα παραθέσουμε τα λόγια που είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP. Ο 20χρονος μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που θα γράψει ιστορία για την Ελλάδα και να με θαυμάζουν τα παιδιά αργότερα. Εκείνα που θα με κυνηγούν και θα φωνάζουν το όνομά μου. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα». Το είπε και το έκανε. Εγινε ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ