Το μικρό θαύμα του Γιάννη Χριστόπουλου: «A storm is coming»

Το μικρό θαύμα του Γιάννη Χριστόπουλου: «A storm is coming»

«Δεν ξέρω που θα καταφέρουμε να φτάσουμε αλλά να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα, για τον τόπο, για τον κόσμο μας», δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος όταν ανέλαβε την Καλαμάτα. Μετά από 8 αγωνιστικές, είναι πρώτη, αήττητη και με μηδέν παθητικό, παλεύοντας να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο της.

Στην συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της παρουσίασής του από τους ιθύνοντες της Καλαμάτας ο Γιάννης Χριστόπουλος προσπάθησε να περιγράψει μέσα σε λίγες μόνο προτάσεις αυτό που για καιρό καλλιεργούσε μέσα του. Οι λέξεις έβγαιναν από την ψυχή και κατάφερε το όραμά του να γίνει κοινό. Να «αγκαλιαστεί» από όλη την κοινωνία της πόλης. «Η Καλαμάτα για όλους εμάς δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η Καλαμάτα είναι μια ιδέα. Είναι ο τόπος μας, οι αναμνήσεις μας, τα όνειρα μας, η οικογένεια μας . Ένα σημείο αναφοράς», είπε μεταξύ άλλων.

Ο έμπειρος κόουτς αποφάσισε το καλοκαίρι να επιστρέψει την ιδιαίτερη πατρίδα του. Να αναλάβει τη Μαύρη Θύελλα και να την επαναφέρει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στο μυαλό του, η ομάδα είναι ιδέα και τόνισε ξεκαθαρά πως όσοι ασπαστούν το «μανιφέστο» του, όσοι συνταχθούν στο πλάι του, όσοι γίνουν στρατιώτες του οράματός του, από τις τοπικές αρχές, τον επιχειρηματικό και αθλητικό κόσμο μέχρι κάθε έναν φίλαθλο, χρειάζεται να έχουν όρεξη, μεράκι, πείσμα. Να ενωθούν μαζί, να δημιουργήσουν μια… «θύελλα»!

Η wikipedia στο λήμμα «θύελλα» δίνει τον εξής ορισμό: κάθε διατάραξη στην κατάσταση της ατμόσφαιρας ενός ουράνιου σώματος, ιδίως όταν επηρεάζει την επιφάνειά του, προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα. Στη Μετεωρολογία, ο όρος αφορά την επιφάνεια της Γης, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Υπάρχουν πολλά είδη θύελλας. Καταιγίδα, αμμοθύελλα, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση… «μαύρη θύελλα».

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική λοιπόν σε συνολικά οκτών ομίλους των 14 ομάδων (δηλαδή 112) η Καλαμάτα του Γιάννη Χριστόπουλου φέτος, έχει προκαλέσει τη δική της διατάραξη στην κατάσταση της… βαθμολογίας. Είναι πρώτη στον όμιλό της, είναι η μόνη αήττητη σε όλόκληρο το πρωτάθλημα και αρνείται πεισματικά να δεχθεί γκολ. Η εστία της είναι απαραβίαστη εδώ και οκτώ αγωνιστικές και φυσικά πίσω από την προσπάθεια των παικτών της, κρύβεται εκείνος. Ένας προπονητής με πολύ συγκεκριμένο όραμα. Ένας κόουτς που κουβαλάει μεγάλη εμπειρία στις πλάτες του και αποφάσισε να κατέβει στην Μεσσηνία και να δει την ομάδα της γενέτειράς του να ανεβαίνει ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο 46χρονος τεχνικός που έχει περάσει από τους πάγκους των ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά, Λεβαδειακού ενώ έχει δουλέψει και στην Ουκρανία ως προπονητής της Ταβρίγια, έχει αναγκάσει τους εν Ελλάδι ποδοσφαιρόφιλους να ρίξουν μια ματιά στα κατορθώματα της ομάδας του και όχι άδικα. Βλέπεις από τους στόχους που έθεσε το καλοκαίρι, πρωταρχικός ήταν να αγαπήσει ο κόσμος την ομάδα.

«Στην συνείδηση όλων μας η Καλαμάτα να είναι πρωτίστως αγώνας, να είναι προσπάθεια. Και αυτό το στοιχείο θέλω να είναι κυρίαρχο στην εποχή που ανοίγει. Η καλύτερη Κυριακή για εμένα θα είναι εκείνη που η ομάδα θα έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό και που η προσπάθεια της θα χειροκροτηθεί από την κερκίδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα είναι η Κυριακή που κάθε οικογένεια θα βρεθεί στο γήπεδο με το κασκόλ και τη σημαία της Καλαμάτας και θα την αγαπάει ανιδιοτελώς.»

Μέχρι την 7η αγωνιστική η «Μαύρη Θύελλα» συμπορευόταν με τον Ιάλυσο ο οποίος όμως την περασμένη αγωνιστική «λύγισε» στην Βάρδα και έκανε την πρώτη του ήττα. Έτσι έκτοτε προχωρά μόνη, αήττητη και με μηδέν παθητικό. Ρεκόρ εντυπωσιακό που έχει έρθει παρά τις απουσίες που καλείται να διαχειριστεί ο κόουτς της. Σε κάθε παιχνίδι, παρότι υπάρχουν αλλαγές στην ενδεκάδα, η ομοιογένεια και η χημεία αποδίδουν τέλεια. Κάθε γραμμή λειτουργεί άριστα και εν τέλει καταφέρνει να… αναταρράσσει την κατάταξη της βαθμολογίας.

Αυτό το ιδανικό ξεκίνημα προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα «εργαλεία» αυτοπεποίθηση, δίνει δύναμη στον Γιάννη Χριστόπουλο και τους παίκτες του να συνεχίσουν να προσπαθούν, μέχρι την ημέρα που οι παλαιότεροι θα ανασύρουν από τη μνήμη τους περήφανα στιγμές της δόξας της, μέχρι που τα παιδιά της πόλης, θα φορούν στο δρόμο τη φανέλα της και θα επιθυμούν να αγωνιστούν για εκείνη… Τότε θα έχει πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ