Ο μήνας που «τραυματίστηκε»…

Ο μήνας που «τραυματίστηκε»…

Μέσα σε ένα λιγότερο από έναν μήνα, στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός στόχων και μαζί έχασε από τραυματισμούς βασικά στελέχη της ομάδας. Από τον Ομάρ έως τον Τοροσίδη ο Μαρτίνς είδε το ιατρικό δελτίο να γεμίζει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε στα χέρια του το «απουσιολόγιο». Το εξέτασε προσεκτικά. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Φλεβάρη και γνώριζε πολύ καλά πως όλοι οι ρεαλιστικοί στόχοι της ομάδας παίζονται τώρα, στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Το ντέρμπι στην Τούμπα, το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό, το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, το δεύτερο παιχνίδι με την Ντιναμό στην Ουκρανία, τα παιχνίδια Κυπέλλου. Έως τότε τα προβλήματα τραυματισμών στου Ρέντη ήταν ελάχιστα απόρροια της πολύ καλής διαχείρισης δυναμικού που έκανε ο Πορτογάλος και των γυμναστών.

Μοναδική απουσία εκείνη την στιγμή, αυτή του Ομάρ Ελαμπντελαουί, που δεν κατέστη δυνατό να προλάβει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής Νορβηγός μπακ είχε τεθεί εκτός μάχης από το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και ο χρόνος απουσίας του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Οι Ερυθρόλευκοι αποχωρούν από τη Θεσσαλονίκη με το βαρύ 3-1 και βλέπουν το πρωτάθλημα, μοιραία, να απομακρύνεται επικίνδυνα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία. Ο Κώστας Φορτούνης ύστερα από ένα χτύπημα που δέχθηκε από αντίπαλό του, έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ακολουθεί η πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο πλαίσιο των «32» του Europa League. Ο Ίβηρας κόουτς ενημερώνεται εκ νέου για τους τραυματίες. Ο διεθνής επιτελικός μέσος σφίγγει τα δόντια και δηλώνει παρών. Ο Ομάρ παραμένει στα πιτς. Το εντός έδρας παιχνίδι με τους Ουκρανούς, λήγει ισόπαλο (2-2).  Ο χρόνος, «εχθρός» για τους Πειραιώτες που μετά από λίγα 24ωρα υποδέχονταν την ΑΕΚ. Ο Μαρτίνς εξετάζει ξανά τις επιλογές του…

Ο Ομάρ μένει ξανά εκτός αποστολής. Το παιχνίδι με τους Κιτρινόμαυρους, ανάσα – ψυχολογίας για τους Πειραιώτες. Με την εμφατική νίκη όμως, να συνοδεύεται από ακόμα ένα πλήγμα. Στο απουσιολόγιο προστίθεται ακόμα ένα όνομα. Στο 65ο λεπτό του ντέρμπι η κάμερα στρέφεται στον Λάζαρο. Πιάνει το γόνατό του, βουρκώνει και ζητά αλλαγή. Οι φόβοι που εκφράστηκαν την Κυριακή (17/2) σχετικά με τον τραυματισμό του, επιβεβαιώνονται λίγο αργότερα. Ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.

Και ακολουθεί το παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν είναι στη διάθεση του Μαρτίνς. Το ίδιο φυσικά και ο Λάζαρος. Εκτός πλάνων και ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Και η ήττα από τους Ουκρανούς, δεν ήταν το μόνο δυσάρεστο. Οι Πειραιώτες είδαν τον νεοαποκτηθέντα, Ζιλ Ντίας, να αποχωρεί τραυματίας στη ρεβάνς του Κιέβου, έχοντας υποστεί θλάση δεύτερου βαθμού.

Μετά και από αυτόν τον τραυματισμό, οι Πειραιώτες έπρεπε να πορευτούν με μόλις δυο κλασικούς ακραίους επιθετικούς, τον Ντανιέλ Ποντένσε και τον Γιώργο Μασούρα. Ο Πέδρο Μάρτινς αναγκάζεται έτσι να επιστρατεύσει τους Γκερέρο και Κούτρη. Στου Ρέντη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα είδαν τον ΠΑΟΚ να αποκτά ασφαλές προβάδισμα τίτλου.  Είδαν την πρόκριση στους «16» του Europa League να χάνεται κάπου ανάμεσα σε Φάληρο και Κίεβο. Είδαν στο απουσιολόγιο να προστίθενται παίκτες – κλειδιά…

Και η «5αρα» κόντρα στον ΟΦΗ, δεν ήταν ικανή να απαλύνει τις πληγές τους. Μάλιστα, κόντρα στους Μελανόλευκους και συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης αναγκαστική αλλαγή έγιναν και οι Μαντί Καμαρά (ο Αφρικανός μέσος τέθηκε εκτός δράσης για 2-3 βδομάδες έχοντας υποστεί θλάση) και Βασίλης Τοροσίδης και ο πονοκέφαλος του Μαρτίνς… επιδεινώθηκε.

Και ακολούθησε η ρεβάνς του 3-3 με τη Λαμία στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου, κι ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων δεν μπορούσε να παρατάξει στο Γ. Καραϊσκάκης τους Βασίλη Τοροσίδη, Γιάγκος Βούκοβιτς, Μαντί Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Παπέ Αμπού Σισέ.

Κι αν για την τελευταία χρονικά μάχη του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Τοροσίδης δήλωσε παρών, το τέλος της αναμέτρησης επιφύλασσε πολύ άσχημα νέα για τους ανθρώπους της ομάδας. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί του γόνατο, κάτι που σημαίνει πώς θα μείνει εκτός δράσης για 4 με 5 εβδομάδες. Άρα χάνει σχεδόν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια.

Συμπερασματικά… ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον βασικό του δεξιό μπακ σε οκτώ παιχνίδια. Τη Λαμία για το Κύπελλο (3-3 και 0-1), τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-1), τη Ντιναμό (2-2 και ήττα 1-0 στο Κίεβο), την ΑΕΚ (4-1), τον ΟΦΗ (5-1) και τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-2). Σε αυτό το διάστημα ως δεξιοί μπακ χρησιμοποιήθηκαν οι Γιασίν Μεριά (στόπερ), Θανάσης Ανδρούτσος (χαφ) και ο Λεονάρντο Κούτρης (αριστερό μπακ). Μέσα σε ένα λιγότερο από έναν μήνα, στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός στόχων ενώ παράλληλα έχασε από τραυματισμούς 6 βασικά στελέχη της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ