Το συνεργείο του Μαξίμου και το αλισβερίσι για τον Παναθηναϊκό

Το συνεργείο του Μαξίμου και το αλισβερίσι για τον Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Καίσαρης δεν μασάει από τις μπαρούφες του Βασιλειάδη. Τη δήθεν μεγάλη, αγωνία της κυβέρνησης για τον Παναθηναϊκό. Τραβάει τη κουρτίνα κι αποκαλύπτει το παρασκήνιο.

ΤΗ μια μέρα ο Βασιλειάδης, βγαίνει και λέει, «είναι μεγάλη η αγωνία για τον Παναθηναϊκό». Την άλλη, «ο κόσμος του Παναθηναϊκού, περνάει δύσκολα». Πώς τους κόβεις, δηλαδή όλους αυτούς; Για ευαίσθητους, ή για νταραβεριτζήδες; Είναι προφανές: Όπως έχει πει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ, «μας έχουνε δει αλευρωμένους και μας περνάνε για μυλωνάδες». Για χοντρό δούλεμα μιλάμε. Τον κόβεις δηλαδή το Βασιλειάδη, να πετάγεται στον ύπνο του από την αγωνία του για τον Παναθηναϊκό; Να έχει φάει τίποτα μακαρονάδες, να του έχουνε πέσει βαριές ,να τον έχει πιάσει φούσκωμα και να μην μπορεί να κοιμηθεί, το καταλαβαίνεις. Η μεγάλη αγωνία για τον Παναθηναϊκό, από που κι ως που; Ποιος ασχολείται δηλαδή με τον Παναθηναϊκό για να ασχολείται η κυβέρνηση; Ο Αλαφούζος, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, δεν δίνει έναν παρά. Πουτάνα την έκανε την ομάδα και την ξεφτίλισε. Στη ζητιανιά με το χέρι απλωμένο, μπας και κάνει τη καλή πράξη ο Ιβάν να δώσει δανεικούς, Κάτσε-Μυστακίδη για να συχωρεθούνε τα πεθαμένα του.

Ο ΚΟΣΜΟΣ του Παναθηναϊκού περνάει δύσκολα αποφάνθηκε ο γενειοφόρος υπουργός. Οι συνταξιούχοι δηλαδή περνάνε καλά; Οι νεολαίοι που δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα και τη βγάζουνε από το χαρτζιλίκι του παππού και της γιαγιάς, περνάνε καλά; Οι εργαζόμενοι με μεροκάματο τρεις κι εξήντα που πληρώνονται στη χάση και στη φέξη περνάνε καλά; Οι φορολογούμενοι που τους πίνει το αίμα ο Τσακαλώτος με το μπουρί της σόμπας, περνάνε καλά; Αν είσαι άνεργος και Παναθηναϊκός, κανένα πρόβλημα. Σύσσωμη η κυβέρνηση είναι στο πλευρό σου. Αγωνιά και κατανοεί ότι περνάς δύσκολα. Όχι ως άνεργος. Ως Παναθηναϊκός.

ΜΙΛΑΜΕ ότι έχουνε ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και υποκρισίας. Σπάσανε όλα τα κοντέρ. Ποιος Παναθηναϊκός; Ασχολείται κανείς με τον Παναθηναϊκό; Οι Παναθηναϊκάρες με τα πούρα, που επί πολυμετοχικότητας κάνανε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, την έχουνε κάνει λος πούλος. Ασχολείται, ο κόσμος του Παναθηναϊκού; Ούτε ένα δεκάρικο δε δίνουνε για εισιτήριο για να πάνε στο γήπεδο. Τρεις κι ο κούκος είναι στη Λεωφόρο. Με τη Θύρα 13 να είναι υπερήφανη που έδιωξε τον Βαρδινογιάννη και λευτερώθηκε ο Παναθηναϊκός. Ασχολούνται τα κανάλια; Τίποτα. Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ο σύλλογος μεγάλος. Στην ίδια συνομοταξία με Λαμία και Απόλλωνα.

ΣΤΗΝ πολιτική ωστόσο, τίποτα δεν λέγεται στη τύχη. Καμία κουβέντα δεν είναι τσάμπα. Δεν πετάει μπαρούφες και σαχλαμάρες, αέρα πατέρα , ο εν λόγω Βασιλειάδης. Ξέρει τι λέει. Στόχος, να δώσει στα νταραβέρια της κυβέρνησης Παναθηναϊκό επίχρισμα. Τα παραμύθι, εδώ και κάτι μήνες ότι η κυβέρνηση δήθεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Τρίχες κατσαρές. Δουλειές πάνε να κάνουν. Μέχρι το Λονδίνο έφτασε η χάρη του Παιρόζ. Για να παραβρεθεί στην ομιλία του Τσίπρα στο Σίτι. «Ήρθα ν ακούσω τον πρωθυπουργό», είπε στο δημοσιογράφο που τον αναγνώρισε. Έπιασε ο πόνος, έναν Ταϊλανδό μεσίτη, τι θα πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Λονδίνο; Κέρδη για να βγάλει από τον Παναθηναϊκό, ο Παιρόζ, δε γίνεται. Δουλειές ήρθε να κάνει, με όχημα τον Παναθηναϊκό. Λεφτά να βγάλει μέσω του Παναθηναϊκού. Κι όσο τρενάρουν οι δουλειές, τρενάρει και το ντιλ με τον Αλαφούζο.Πρώτα θα πάρει αυτά που θέλει από την κυβέρνηση κι ύστερα θα βάλει το χέρι στη τσέπη για τον Παναθηναϊκό. Είναι όμως στη μέση και το Athens Alive με το ΟΑΚΑ και η δουλειά έχει μπερδευτεί. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο, οι δύο εμπλεκόμενοι να τα βρουν σε μία ενιαία μπίζνα.

ΜΕ τον Ταϊλανδό να το πάει μία χαρά. Δεν έχει βάλλει ακόμα ούτε μία δραχμή. Μιλάει και διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση. Ως υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ. Πρώτα όμως θα δέσει το γάιδαρό του, κι ύστερα θα σκάσει το εικοσάρικο. Τον Παναθηναϊκό όμως θέλει και ο Δ. Γιαννακόπουλος που επίσης μιλάει με την κυβέρνηση για το ΟΑΚΑ. Εξ ου και το μπέρδεμα. Κι ο κάθε επιχειρηματίας τη δουλειά του κάνει. Η κυβέρνηση τι κάνει; Τι ρόλο παίζει το συνεργείο του Μαξίμου (οικογένεια Τσίπρα κλπ.) σε όλο αυτό το αλισβερίσι, στις πλάτες του Παναθηναϊκού; Πόσο τιμητικό είναι για τον πρωθυπουργό της χώρας, να διαπραγματεύεται σε προσωπικό επίπεδο το ΟΑΚΑ; Να παζαρεύει το συντελεστή δόμησης; Δικό του είναι; Κι αν το Athens Alive ξέρουμε τι ζητάει, η κοινοπραξία Παιρότζ-Ρέστη, τι παζαρεύει με τη κυβέρνησης. Δουλειές real estate, όπως ακούγεται;

ΠΟΣΟ τιμητικό είναι για μία κυβέρνηση και μάλιστα αριστερή, όπως αυτοαποκαλείται, να ανακατεύεται σε επιχειρηματικά νταραβέρια; Όλες οι ομάδες στα 40 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχουν αλλάξει χέρια. Μία, δύο και παραπάνω φορές. Η ΑΕΚ επτά φορές. Μπλέχτηκε ποτέ καμιά κυβέρνηση, κάποιος πρωθυπουργός, κάποιοι υπουργοί στα επιχειρηματικά αλισβερίσια; Υπάρχει προηγούμενο κυβερνητικοί παράγοντες να λειτουργούν ως μεσάζοντες; Να δίνουν πληροφορίες και έγγραφα στα ΜΜΕ, όπως στην περίπτωση της συμφωνίας Αλαφούζου-Παιρότζ; Δεν τα είπε καλά ο Βασιλειάδης. Δεν είναι μεγάλη η αγωνία τους για τον Παναθηναϊκό. Η αγωνία τους, ίσως είναι μεγάλη, να κλείσουν οι δουλειές για τον Παναθηναϊκό.

Στη μουσική επιλογή, Chet Baker & Paul Desmond- Autumn leaves.

https://www.youtube.com/watch?v=sgn7VfXH2GY

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ