Το… περίεργο ματς Βέλγιο-Αγγλία

Το… περίεργο ματς Βέλγιο-Αγγλία

Ο Άγγλος διαιτητής Μαρκ Χάλσι παραδέχτηκε ότι έχει δώσει κίτρινη σε παίκτη ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ επειδή του το ζήτησε. Πως αυτό επηρεάζει το Αγγλία-Βέλγιο.

Ο πρώην διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ Μαρκ Χάσλι αποκάλυψε στο CNN Sport ότι έχει δείξει κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας, χωρίς να αποκαλύψει ονόματα, κατά τη διάρκεια αγώνα του Αγγλικού Πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής φέρεται να του είπε : «Την Τρίτη έχουμε αγώνα. Αν δεν πάρω σήμερα κίτρινη τότε μπορεί να πάρω την Τρίτη και να χάσω το ντέρμπι του Σαββάτου. Γι αυτό σε παρακαλώ δείξε μου σήμερα κίτρινη».

Τότε ο Χάσλι τον προέτρεψε να κλωτσήσει τη μπάλα μακριά, όταν εκείνος θα σφύριζε φάουλ κατά του. Έτσι κι έγινε. Ο παίκτης πήρε αυτό που ήθελε και αγωνίστηκε κανονικά στο ντέρμπι της ομάδας του.

Παρά την σοκαριστική αποκάλυψη, που θα μπορούσε να ξεσηκώσει θύελλα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, όλη αυτή η συζήτηση όμως έγινε με κεντρικό σημείο τον αγώνα της Αγγλίας με το Βέλγιο.

Ο νικητής του αγώνα παίρνει την πρωτιά του ομίλου και στα νοκ-άουτ θα βρει ομάδες όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Αργεντινή και η Πορτογαλία. Ενώ ο ηττημένος θα βρει ευκολότερες διασταυρώσεις.

Συνεπώς το ντέρμπι Βέλγιου Αγγλίας είναι ένας αγώνας που και οι δύο ομάδες… θα ήθελαν να χάσουν.

Στο ενδεχόμενο της ισοβαθμίας των δύο ομάδων τότε η πρόκριση θα παιχτεί στη βαθμολογία του fair play του ομίλου, που αφορά τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που έχουν δεχτεί στο Μουντιάλ, καθώς όλα τα προηγούμενα κριτήρια δεν βγάζουν νικητή.

Είναι η πρώτη φορά που η βαθμολογία του fair play θα κρίνει όχι μόνο την πρόκριση από έναν όμιλο μεγάλης διοργάνωσης αλλά κι ίσως ολόκληρη την έκβαση στη συνέχεια.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι εμμέσως, ο διαιτητής προέτρεπε τους Άγγλους διεθνείς να ζητήσουν κάρτα για να πετύχουν χειρότερη βαθμολογία στο fair play και να καταλήξουν στην «προνομιούχο» δεύτερη θέση.

Former referee Mark Halsey recalls an incident when a player requested to be yellow carded. This is what happened next… https://t.co/0QtvGeHbzq #ENGBEL pic.twitter.com/g0sEk7eoEK

— CNN Sport (@cnnsport) 28 Ιουνίου 2018

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ