Η Εθνική μας, η τελευταία ομάδα που δεν κέρδισαν οι Βέλγοι

Η Εθνική μας, η τελευταία ομάδα που δεν κέρδισαν οι Βέλγοι

Το Βέλγιο μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας τρέχει ένα σερί 10 συνεχόμενων νικών σε επίσημα παιχνίδια. Τελευταία ομάδα που σταμάτησε τους Βέλγους ήταν η Ελληνική.

Το «χαστούκι» που δέχτηκε το Βέλγιο στο Euro του 2016, όταν αποκλείστηκε από την Ουαλία με 3-1 στους προημιτελικούς, τους έγινε μάθημα και έκτοτε είναι αήττητο στις επίσημες διοργανώσεις.

Το Βέλγιο στα επόμενα 15 επίσημα παιχνίδια, μετά την ήττα από την Ουαλία, μετράει 14 νίκες και μία ισοπαλία. Η μόνη ομάδα που δεν κατάφεραν να κερδίσουν οι Βέλγοι ήταν η Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ήταν 25η Μαρτίου του 2017, ξεχωριστή ημέρα για τους Έλληνες έτσι κι αλλιώς, όταν η Εθνική μας αντιμετώπισε στις Βρυξέλες το Βέλγιο. Τα προγνωστικά έδειχναν εύκολη νίκη του Βελγίου, αλλά οι διεθνείς μας είχαν διαφορετική άποψη.

Η εθνική μας μάλιστα είχε φτάσει μία ανάσα από τη νίκη. Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 46’ μας είχε βάλει σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, σ’ έναν αγώνα που κοιτούσαμε τους Βέλγους στα μάτια μέχρι εκείνο το σημείο.

Στη συνέχεια όπως ήταν λογικό, οι Βέλγοι πίεσαν πολύ. Παρότι η Ελληνική ομάδα αμυνόταν καλά, η πίεση ήταν ασφυκτική, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν.

Η κλάση όμως των Βέλγων και αυτή η «εξωπραγματική» σωματική δύναμη του σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρομέλου Λουκάκου, οδήγησαν στο 1-1 του 89’. O Σωκράτης Παπασταθόπουλος μάρκαρε όσο πιο σφιχτά μπορούσε, ακροβατώντας στα όρια του αντικανονικού, αλλά ο Λουκάκου μ’ ένα εκπληκτικό κοντρόλ με πλάτη στο τέρμα, γύρισε και σκόραρε. Μάλιστα οι Βέλγοι έφτασαν πολύ κοντά στην ολοκληρωτική ανατροπή, αλλά ο Στέφανος Καπίνο κράτησε το 1-1 σε κεφαλιά του Λουκάκου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ