H υποχρέωση του Ολυμπιακού και η τελευταία… εξεταστική

H υποχρέωση του Ολυμπιακού και η τελευταία… εξεταστική

Το «πρέπει» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης…

Οσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23/4) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ανήκουν στο παρελθόν. Οι Πειραιώτες αδικήθηκαν κατάφορα από τον Ιταλό διαιτητή, Νταβίντε Μάσα, αλλά πλέον πρέπει να γυρίσουν σελίδα και να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες. Αυτό θα επιδιώξουν στο αποψινό παιχνίδι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:00), για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, που έχει αποδειχθεί κακός μπελάς για τους Ερυθρόλευκους (1 ήττα και μια 1 ισοπαλία).

Ο Ζοσέ Ανιγκό και οι ποδοσφαιριστές του όμως είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να επιστρέψουν στις νίκες, αφού μπορεί να χάθηκε ο στόχος του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να κρατήσουν την τρίτη θέση, που υπό προϋποθέσεις προσφέρει ένα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Το μέλλον του… άτακτου Μπέικον στα χέρια του Αταμάν

Αντίθετα ενδεχόμενη τέταρτη θέση (ή τρίτη αλλά με τον ΠΑΟΚ κυπελλούχο) στέλνει τον Ολυμπιακό στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League που σημαίνει πρώτη αγωνιστική υποχρέωση δύο εβδομάδες νωρίτερα (27 Ιουλίου), άρα προετοιμασία από τον Ιούνη, και όλα πίσω μαζί με την προσδοκία των εσόδων καθώς άλλα χρήματα προβλέπει μια θέση στους ομίλους του Europa League και άλλα στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση. Σήμερα μοιάζουν με λεπτομέρειες τα παραπάνω. Δεν είναι όμως. Το ποδόσφαιρο δεν διακόπτεται από σεζόν σε σεζόν. Οι ομάδες βρίσκουν την αφετηρία τους, στον προηγούμενο τερματισμό τους.

Οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει πάση θυσία απόψε να φύγουν με το τρίποντο από την έδρα του Αρη, καθώς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος έχουν να αγωνιστούν επίσης στην έδρα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που είναι τέταρτος και καραδοκεί στο -3. Οι τρεις βαθμοί στο αποψινό παιχνίδι, λοιπόν, επιβάλλονται για τους Πειραιώτες, που εάν κάνουν τη δουλειά τους στο «Κ. Βικελίδης» πιθανότατα το βράδυ να βρίσκονται στο +6 από τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται στην Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ (21:00).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ