Η εργαλειοποίηση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ

Η εργαλειοποίηση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ

Ο σχεδιασμός ήταν γνωστός από ημερών, έχει ήδη αποκαλυφθεί (όπως και οι εμπνευστές του) και δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη.

Το έργο της βίαιης, κατά παράβαση κάθε σχετικής πρόβλεψης, αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, δηλαδή ο πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε κόστους προβιβασμός του Απόλλων Σμύρνης στη Super League 1, εξελίσσεται ομαλότατα.

Την, προδιαγεγραμμένη και γνωστή από πριν, αποτυχία της προσχεδιασμένης παρέμβασης του Διακοφώτη διαδέχεται η προγραμματισμένη εργαλειοποίηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ενώπιον του οποίου κατέφυγαν οι θιγόμενες ομάδες (Απόλλων Σμύρνης και Ξάνθη) με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για τον ορισμό των αγώνων μπαράζ στις 22 και στις 29 Αυγούστου. Επικουρικά, ζητείται η τροποποίηση, με απόφαση του Δικαστηρίου, της προκήρυξης της Super League 1, ώστε η μεν Ξάνθη να διατηρηθεί στην κατηγορία, ο δε Απόλλωνας να προβιβαστεί σε αυτή χωρίς αγώνες κατάταξης.

Ο σχεδιασμός ήταν γνωστός από ημερών, έχει ήδη αποκαλυφθεί (όπως και οι εμπνευστές του) και δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο κ. Πανόπουλος, αποφάσισε να ανατρέψει την κωμική στρατηγική του περί της «θέσης της ΠΑΕ σε εκκαθάριση» στη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων που προγραμματίστηκε για τις 21.08.2020 και συγκάλεσε νέα Γενική Συνέλευση για τις 24.08.2020 με θέμα ημερήσιας διάταξης «την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 2.000.000 ευρώ».

Η δεύτερη Γενική Συνέλευση συγκαλείται δύο μέρες μετά τον πρώτο αγώνα κατάταξης, γεγονός σε κανονικές ποδοσφαιρικές συνθήκες μιας κανονικής ομοσπονδίας και σε κανονικά πρωταθλήματα, θα σήμαινε ότι ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ έχει το χάρισμα και γνωρίζει ότι και στη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Επειδή, η εκδοχή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ( θα τον είχε προφυλάξει και στην αγοραπωλησία με τον Καλπαζίδη) μια ερμηνεία μένει κι αυτή θα προκύψει μέσω της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η οποία αναμένεται πριν τις 22.08.2020, δηλαδή πριν την έναρξη των αγώνων μπαράζ.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα ακυρωθεί. Οι λόγοι θα βρεθούν. Η προκήρυξη της Super League 1 θα τροποποιηθεί. Οι αγώνες μπαράζ δεν θα διεξαχθούν. Τι μένει; Η αναγκαστική προσαρμογή της πρώτη τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας στην απόφαση του ανώτατου διαιτητικού οργάνου του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή μια κατηγορία με δεκαπέντε ομάδες, συνεπώς ένας θρίαμβος εκείνων που σχεδίασαν τις εξελίξεις αυτές και είναι σε θέση να τις επιβάλλουν μέσω του Δικαστηρίου.

Ο κ. Πανόπουλος αποκάλυψε το σχέδιο εξ ανάγκης. Η διατήρηση της ομάδας στην Super League 1 επιβάλλει νέα δεδομένα, μακριά από τις ανατριχιαστικές αναζητήσεις της δήθεν θέσης σε εκκαθάριση ή της πώλησης. Όλα όσα εξήγγειλε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν απλώς αστειότητες ή κανονικοί εκβιασμοί που λειτούργησαν και παρήγαγαν αποτελέσματα.

Και στις δύο περιπτώσεις «ο περίεργος του Θωμά» θα ανήκει για μια ακόμη περίοδο στα μεγάλα σαλόνια τυπικά καλυμμένος πίσω από μια δικαστική απόφαση, με περιεχόμενο το ίδιο που ο κ. Μπέος παρουσίασε στη Λίγκα ως δική του πρόταση κι ο Διακοφώτης εισήγαγε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υποστηριζόμενος από άλλους οχτώ συναδέλφους του, αλλά δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των ¾ των εγκύρων ψήφων.

Η ανώτερη επαγγελματική λίγκα στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι η μόνη στον πλανήτη με μονό αριθμό ομάδων, άρα με ρεπό ανά αγωνιστική, αλλά σιγά τώρα μην ασχοληθούν οι εξυγιαντές με αυτή την εικόνα διάλυσης των πάντων, όταν για αυτό ακριβώς το λόγο κίνησαν γη και ουρανό να καταλάβουν την ΕΠΟ με την καθοδήγηση Κοντονή, τη βοήθεια της UEFA και την ανοχή της FIFA.

Ελπίδες για μια διαφορετική εξέλιξη υπάρχουν λιγοστές, θεωρητικές στην ουσία. Ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι η ιστορία θα κατέληγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως και συνέβη. Αυτή εδώ η δημοσιογραφική γωνιά είχε αποκαλύψει τον σχεδιασμό έγκαιρα και είχε καταγγείλει τι πρόκειται να συμβεί και ποια σχέδια απεργάζονται οι χαλίφηδες. Δικαιώθηκε σε όλα.

Στο κόλπο είναι και οι τρεις σύμμαχοι (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ) και όλα τα εξαπτέρυγα τους στη Λίγκα και στην Ε.Π.Ο. Οι δήθεν κραυγές εναντίωσης σε κάθε απόπειρα τροποποίησης της προκήρυξης και οι πολεμικές κραυγές περί «μη έναρξης του πρωταθλήματος αν προκύψει με οποιονδήποτε τρόπο τροποποίηση» δεν πείθουν κανένα.

Άλλωστε, από τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η ΕΠΟ, οι χαλίφηδες, τα εργαλεία, οι υπάλληλοι, όλος ο εσμός καθαγιάζονται, η τροποποίηση νομιμοποιείται και οι εξελίξεις καθίστανται αναπότρεπτες.

Το χάος μιας κατηγορίας, της ανώτερης στη χώρα, που θα είναι τεχνητά διαμορφωμένη, αριθμητικά μονή και αγωνιστικά προπολεμικά διαρθρωμένη δεν απασχολεί κανένα. Οι εργολάβοι της εξυγιαντικής ενημέρωσης είναι μπουκωμένοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ