Ο Σαββίδης οφείλει μια απάντηση και μια απόφαση για τον επικοινωνιακό οχετό

Ο Σαββίδης οφείλει μια απάντηση και μια απόφαση για τον επικοινωνιακό οχετό

Οσο ο Ιβάν Σαββίδης επιτρέπει στα φερέφωνά του να σπιλώνουν, να συκοφαντούν και να απειλούν τόσο ο ίδιος θα πλησιάζει στο γνωμικό του Καντ για τα σκουλήκια...

Η ευθύνη γεννιέται όταν δεν λέμε έγκαιρα όχι. Ο Ιβάν Σαββίδης θα έπρεπε να γνωρίζει αυτή τη φράση καλά. Και να έχει πει «όχι» σε ό,τι συμβαίνει σε κάποια από τα Μέσα του. Η φράση ανήκει στον Λέον Τρότσκι. Ρώσο επαναστάτη, συγγραφέα, Μπολσεβίκο σοβιετικό πολιτικό, θεωρητικός του Μαρξισμού, ιδρυτή της 4ης Διεθνούς (Παρίσι 1938) και θεμελιωτή του τροτσκισμού. Η ευθύνη του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι μόνο να φτιάξει μια καλή ομάδα στον ΠΑΟΚ και να κατακτά τίτλους.

Ευθύνη του είναι να φροντίζει ώστε το περιβάλλον στο οποίο δρα, να είναι καθαρό, να είναι αληθινό και όχι να επενδύει στην τοξικότητα, στο μίσος, στις ύβρεις και στη βία. Ευθύνη του είναι να «μαζεύει» όλους τους υπαλλήλους του, που είτε εν γνώσει του είτε όχι, μολύνουν την ατμόσφαιρα του ελληνικού αθλητισμού, μέσω των media. Εκτινάσσοντας τα επίπεδα ραδιενέργειας. Και βάζοντας στην πρώτη γραμμή τη χειρότερη μορφή υποταγμένης αρθρογραφίας, με σκοπό την εξόντωση των «εχθρών», τη δολοφονία χαρακτήρων και τη σπίλωση ανθρώπων.

Η κουβέντα που άνοιξε ο Κώστας Καραπαπάς είναι πολύ σοβαρή. Κυρίως, διότι αφορά στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη. Τα Μέσα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και κυρίως αυτό στο οποίο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο ανιψιός του, Ιωάννης Καλπαζίδης και λειτουργεί ως εκτοξευτής λάσπης, απειλών, ύβρεων, αλλά και ως μηχανή διασυρμού και σπίλωσης ακόμη και ανώτατων δικαστικών, ακολουθούν έναν δρόμο που δεν τιμάει αυτόν που τα χρηματοδοτεί. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Οταν σε ένα τέτοιο εκβιαστικό Μέσο επιτρέπεται να υβρίζει, να συκοφαντεί, να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις μόνο και μόνο για να πλήξει ανθρώπους και συνειδήσεις, χωρίς να δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει και άρα τα μεγάλα έξοδα και τα χρήματα των αποζημιώσεων που καλείται να πληρώσει, είναι σαφές ότι εκείνος που βάζει το «πακέτο», το θέλει.

Εκφράζει, λοιπόν, τον Ιβάν Σαββίδη ένα Μέσο που κάνει… πλάκα με παιδεραστές; Που στον βωμό του «να βρούμε κάτι να βρίσουμε», μπαίνει στο ίδιο μονοπάτι με τέτοιους ανθρώπους; Ταυτίζεται με δημοσιεύματα που απειλούν δικαστές; Που βγάζουν φόρα παρτίδα φωτογραφίες των οικογενειών τους; Είναι σύμφωνος με την πρακτική της συκοφάντησης-στοχοποίηση παραγόντων, παικτών, διαιτητών, δημοσιογράφων και οποιουδήποτε δεν συντάσσεται με τη γραμμή που χαράζει ο Μάκης και ο κάθε Μάκης;

Ο Σαββίδης θα πρέπει να δώσε μία απάντηση. Αλλά και να πάρει και μια απόφαση.

Να απαντήσει κατ’ αρχάς εάν είναι σύμφωνος με όλον αυτόν τον οχετό. Εάν όλο αυτό το επικοινωνιακό έκτρωμα γίνεται με της ευλογίες του. Εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται να τοξικοποιεί τον αθλητισμό με τέτοιες ακρότητες. Εάν τον βολεύει, επενδύει στη φαιδρότητα των επικοινωνιακών φερέφωνών του ή εάν απλώς κάνουν τις… δουλίτσες τους με τις πλάτες του και το πορτοφόλι του.

Εάν δεν συμφωνεί, πρέπει να πάρει μια απόφαση. Να σταματήσει αυτή τη χυδαιότητα. Εάν συμφωνεί. Να βγει και να το παραδεχθεί. Γιατί όπως λέει και ο Καντ, όποιος μεταβάλλεται σε σκουλήκι, δεν πρέπει κατόπιν να μεμψιμοιρεί ότι ποδοπατείται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ