Ο οχταμηνίτης κύριος Γκουστάβο Πογέτ

Ο οχταμηνίτης κύριος Γκουστάβο Πογέτ

Η επιλογή του Γκουστάβο Πογέτ ήταν μονόδρομος από την ώρα που στο ενεργητικό του είχε ένα οχτάμηνο πέρασμα από την ΑΕΚ και «μια καλή σχέση με τον κ. Μελισσανίδη»

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (δηλαδή αποδείξεις είναι, αλλά κρατάμε για λόγους ευπρέπειας μια πισινή) ο κ. Γκουστάβο Πογέτ είναι ο εκλεκτός της ομάδας που διοικεί κατά το δοκούν και διαχειρίζεται την ΕΠΟ για τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Η επιλογή του ήταν μονόδρομος από την ώρα που στο ενεργητικό του είχε ένα οχτάμηνο πέρασμα από την ΑΕΚ και «μια καλή σχέση με τον κ. Μελισσανίδη» (όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαίδη Monday FC στις 18 Ιανουαρίου 2022).

Ο κ. Κόλερ που υποτίθεται ήταν η επιλογή των «τεχνοκρατών» της ΕΠΟ, προεξάρχοντος του κ. Κωνσταντινίδη (ο κ. Φύσσας, όπως κάνει πάντα, σιώπησε μόλις κατάλαβε τι γίνεται) έχασε επειδή δεν διαθέτει κανένα από τα προσόντα του κ. Πογέτ, κυρίως αγνοεί «πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ» και δεν μπορεί να το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία.

Παρέα με τον κ. Κωνσταντινίδη θα κάνει και ο προεδρεύων (λέμε τώρα!) την ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος στις 29 Ιανουαρίου 2022 δήλωνε περιχαρής και απολύτως βέβαιος στην Έρα Σπορ « ο προπονητής θα είναι ευρωπαίος, από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Προφανώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε αρχές Φεβρουαρίου μέχρι την Ουρουγουάη, αλλά ο κ. Δημητρίου δεν το πήρε χαμπάρι, αυτό και πολλά άλλα που θα τα μάθει στην πορεία.

Πρώτη και τελευταία φορά που ο κ. Πογέτ δούλεψε στην Ελλάδα ήταν στο διάστημα Οκτώβριος 2015 – Απρίλιος 2016, στην ΑΕΚ, μια συνεργασία που λύθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης της ‘Ένωσης» η οποία άκουσε τις απαιτήσεις του μάνατζερ του Ουρουγουανού προπονητή ( 2.000.000 plus για τον ίδιο και τους συνεργάτες του το χρόνο) και «έκοψε ρόδα μυρωμένα», επιλέγοντας στη θέση του τον Στέλιο Μανωλά που πήρε (με την αμέριστη συμπαράσταση του Σταυρομπάμπη Κοντονή και της εξυγίανσης) το Κύπελλο.

Την πρόωρη αποχώρηση του Ουρουγουανού τεχνικού από την «Ένωση» συνόδευσαν καταγγελίες εκ μέρους του στη FIFA για οφειλόμενα εκ μέρους της ΠΑΕ (τμήμα των συμφωνημένων αποδοχών που δεν του καταβλήθηκε). Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Πογέτ σε ιστοσελίδα της Αραγονίας, όταν δούλευε στη Μπέτις και αφορούσε ποσοστό των συνολικών αποδοχών του που «παρακρατήθηκαν … επαναστατικώ δικαίω» από την ομάδα και δεν του αποδόθηκαν, ενώ και η ΑΕΚ φέρεται την ίδια περίοδο να εξέταζε να καταγγείλει τον κ. Πογέτ στη FIFA, αλλά μάλλον το ξανασκέφτηκε και την έκανε γυριστή γιατί «ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να βγει στην επιφάνεια».

Τι έγινε τελικά κανένας δεν ξέρει. Ίσως η πρόσληψη του στην ΕΠΟ είναι μιας καλή ευκαιρία να πάρει τα οφειλόμενα, εάν βεβαίως δεν τα έλαβε από την ΑΕΚ μετά την καταγγελία του στη FIFA, πράγμα κομματάκι δύσκολο αν υπήρξε απόφαση να του καταβληθούν.

Η δεύτερη απόπειρα του κ. Πογέτ να ταξιδέψει για την Αθήνα έμεινε στη μέση. Ήταν το φθινόπωρο του 2019, όταν ο κ. Ίλια Ίβιτς είχε τη φαεινή ιδέα να τον προσεγγίσει για να αναλάβει και πάλι την ΑΕΚ, αλλά αυτή τη φορά ο Ουρουγουανός είχε μάθει καλά το μάθημά του. «κλειστό τριετές συμβόλαιο και ένα εκατομμύριο καθαρό το χρόνο» ήταν οι απαιτήσεις του, μόλις διαβιβάστηκαν στην ΑΕΚ έγινε της κολάσεως και η απόπειρα έμεινε στη μέση.

Να σημειώσουμε πως από τη συνεργασία του με την «Ένωση» (Οκτώβριος 2015 – Απρίλιος 2016) ο κ. Πογέτ καθιερώθηκε στην πιάτσα ως «οχταμηνίτης», καθώς ο μέσος όρος της παραμονής του σε όλες τις ομάδες που δούλεψε ήταν (πέντε πάνω – πέντε κάτω) ένα οχτάμηνο, ιδού και η χρονολογική απεικόνιση των συνεργασιών του.

Μάϊος 2016 – Νοέμβριος 2016 Ρεάλ Μπέτις, Νοέμβριος 2016 – Σεπτέμβριος 2107 Σανγκάϊ Σενούχα (στην εξωτική Κίνα), Ιανουάριος 2108 – Αύγουστος 2108 Μπορντό, Φεβρουάριος 2021 – Αύγουστος 2021 Ουνιβερσιτάτα Κατόλικα.

Για τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας Ανδρών «ανακαλύφθηκε» η υποψηφιότητα του από το σύστημα που διοικεί την Ομοσπονδία, με δεδομένο πως η δουλειά του είναι γνωστή στην ΑΕΚ, οι σχέσεις του με τη διοίκηση της παραμένουν καλές ( ο ίδιος το επιβεβαιώνει στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη), η Ομοσπονδία «λεφτά έχει» για να ξοδέψει και να φέρει στην εθνική ομάδα έναν «καταξιωμένο προπονητή».

Φαίνεται, πως ήρθε η ώρα ο κ. Πογέτ να εισπράξει από το ελληνικό ποδόσφαιρο πλέον και όχι από την ΑΕΚ τα λεφτά που ζητούσε από τον κ. Μελισσανίδη και ο τελευταίος πάθαινε αναφυλαξία μόλις άκουγε το νούμερο, στο Πάρκο Γουδή η κατάσταση είναι διαφορετική.

Η ΕΠΟ και η ηγετική της ομάδα διαχειρίζονται λεφτά άλλων, λεφτά ξένα, λεφτά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που παρακρατούν με διάφορες καταστατικές μεθοδεύσεις, οι ίδιοι μπορεί και να κερδίζουν από την καθημερινή οχτάωρη ενασχόληση τους ( « η σωτηρία του ποδοσφαίρου κοστίζει»), άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα, όταν κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα όλα είναι εύκολα κι ο παππάς πληρωμένος.

Να αναλάβει η ΕΠΟ να κρατήσει «ζωντανό» προπονητικά τον κ. Πογέτ, προσφέροντας του την ευκαιρία να προπονήσει και μια εθνική ομάδα ( ποτέ δεν το έχει κάνει έως τώρα στην καριέρα του) είναι ένα ωραίο και (υπό προϋποθέσεις αποδοτικό για πολύ κόσμο) κόλπο.

Που ξέρεις, μπορεί στην πορεία να χρειαστεί να ξαναπεταχτεί μέχρι τα Σπάτα, ο Γιαννίκης δεν αισθάνεται και πολύ καλά τώρα τελευταία, μια παράλληλη απασχόληση «ως εξυπηρέτηση στην αγαπημένη μας ΑΕΚ» είναι μια πιθανή επιλογή. Έτσι ή αλλιώς η περίοδος για την ΑΕΚ είναι τελειωμένη, όλοι οι σχεδιασμοί γίνονται για την επόμενη που θα μπει και στην «Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΟ Αρένα», ένας Πογέτ στον πάγκο είναι «μια κάποια λύσις» και προσιτή και δίπλα μας.

Κι αν, ακόμη, η ΕΠΟ βάλει στο συμβόλαιο του ρήτρα αποκλειστικής απασχόλησης κανένα πρόβλημα. Ο κ. Πογέτ εύκολα παίρνει το καπελάκι του και φεύγει και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Εκτός «αν τρελαθούν» κάποιοι στην ΕΠΟ και βάλουν στο συμβόλαιο ένα μεγάλο penalty για την καταγγελία του συμβολαίου με υπαιτιότητα του προπονητή, οπότε μπορεί η κατάσταση να δυσκολέψει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ