Ο Ντέμης κρατάει τα κλειδιά για τον Σάντος – Γιατί το φλερτ με τον Πορτογάλο έχει αναστατώσει τα γραφεία της ΑΕΚ

Ο Ντέμης κρατάει τα κλειδιά για τον Σάντος – Γιατί το φλερτ με τον Πορτογάλο έχει αναστατώσει τα γραφεία της ΑΕΚ

Μεγάλο παιχνίδι στην ΑΕΚ με Ντέμη και…

Το διαβάζουμε ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες. Και η αλήθεια είναι πως όσοι ξέρουν πέντε βασικά πράγματα για την ΑΕΚ νιώθουν έκπληκτοι. Και γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα σε κάποιον που είκοσι χρόνια πριν τον υποχρέωσε στο «πάθημα της κιτρινόμαυρης ζωής του». Και βέβαια γιατί ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν ήταν ποτέ της… αισθητικής Τίγρη. Ίσα-ίσα που στα χρόνια του, ο διαχωρισμός ήταν συγκεκριμένος. Ή στο… Ντεμοτεχνείο ή στα «ορφανά του Τίγρη».

Κοίτα όμως που όλο και το προχωράνε οι ενδιάμεσοι. Και μάλιστα με ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα που έχει βάλει σε σκέψεις τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Επιχείρημα με όνομα και επώνυμο. Τον Φερνάντο Σάντος. Σχεδόν «οικογενειακή» η σχέση του Ντέμη με τον Πορτογάλο.

Δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα που θα μπορούσε να πλησιάσει τον σπουδαίο τεχνικό και να τον κάνει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής στην ΑΕΚ έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια. Και βέβαια δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να πλησιάσει την «αισθητική» που απαιτεί ο 67χρονος στις ομάδες που εργάζεται. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Διότι ήδη στα «γραφεία» αρκετοί είναι αυτοί που κάθε άλλο παρά άνετα νιώθουν στη θέα μιας ενδεχόμενης τέτοιας εξέλιξης.

Του τα λένε όλα αυτά του Τίγρη σε καθημερινή βάση οι άλλοτε πρωτοκλασάτοι του Ντεμοτεχνείου που προσπαθούν να θάψουν το… τσεκούρι του πολέμου για την περιβόητη υπόθεση του 2004. Τι είχε συμβεί τότε;

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ είχε εκλογές για νέο πρόεδρο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία. Μάλιστα, ο «Τίγρης» τότε ήταν το φαβορί σύμφωνα με όσα λέγονταν μέσα από την Ένωση για να βγει, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θεωρούσαν ότι ο κύριος σκοπός του ήταν η ΠΑΕ και το νέο γήπεδο.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν είχε τον πρώτο λόγο εξαρχής και μετά τη διαδικασία και τα όσα ειπώθηκαν από τους υποψήφιους έμοιαζε αδύνατον να νικηθεί. Ώσπου ανέβηκε στο βήμα ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ με τα λόγια του κέρδισε όλους όσους βρισκόντουσαν στην αίθουσα, η οποία ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ ο Μελισανίδης μόνο σίγουρη δεν είχε τη νίκη του…

Μέχρι την ώρα που θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα ο Ντέμης είχε δημιουργήσει πηγαδάκια και συνομιλούσε με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, ενώ από την άλλη ο «Τίγρης» είχε μείνει σε πηγαδάκι με τρία άτομα. Με λίγα λόγια μέσω του Ντέμη ο Χρήστος Ζούπας κέρδισε όλη την Original σχεδόν, η οποία είναι ζήτημα να έδωσε 20 ψήφους σε εκείνες τις εκλογές στον Μελισσανίδη. Παρότι του είχαν υποσχεθεί ότι θα έπαιρνε αρκετές ψήφους τα «μεγάλα στελέχη» του συνδέσμου. Τελικά ο Ντέμης είναι αυτός που ακούστηκε και η Original τον ψήφισε αφήνοντας ουσιαστικά πριν 17 χρόνια εκτός ΑΕΚ τον Τίγρη.

Τώρα εν έτη 2022 υπάρχει μια άλλη εντελώς κατάσταση στην ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης εδώ και μια δεκαετία περίπου ηγείται και είναι δίπλα του πολλοί που πριν 15 χρόνια βρίσκονταν στο πλευρό του Νικολαϊδη. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Ντέμης είναι πιο κοντά μετά από πολλά χρόνια στα της ΑΕΚ, όμως δεν είναι αυτός που θέλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης… Ακόμα και αν είναι αυτός που μπορεί να φέρει τον Σάντος…

Το κλειδί στην όλη κατάσταση που επικρατεί με Ντέμη, Τίγρη είναι ότι αν επιστρέψει ο πρώην παίκτης της Ένωσης τότε πάρα πολύ που είναι στο… κεφάλι της Ένωσης δεν θα επιβιώσουν. Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα πολλοί στην ΑΕΚ όχι μόνο να μην θέλουν να ακούν το σενάριο επιστροφής του Ντέμη (με σκοπό και την έλευση του Σάντος) αλλά και να ανησυχούν ακόμη και την… επιβίωση τους στον σύλλογο!

Ο Ντέμης από την πλευρά του παραείναι ενεργός τον τελευταίο καιρό, σχολίασε και με αναρτήσεις στα social media το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (αποθέωσε Άμραμπατ και πιο πριν Αραούχο) και δεν αποκλείεται όλα αυτά να σημαίνουν κάτι. Ίσως να έχουν αλλάξει τα γκέμια… Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ιδανικός άνθρωπος για να πείσει τον Σάντος να επιστρέψει στην ΑΕΚ είναι εκείνος.

Τα έχει πει και στο παρελθόν εξάλλου για τον Πορτογάλο, όταν ακόμη ήταν παίκτης του: «Με τον Σάντος καταλάβαμε τι είναι τακτική, μέχρι τότε τα πράγματα, μας φαινόταν πολύ απλά στην προπόνηση. Ο Σάντος μας έδειξε πώς είναι να είσαι επαγγελματίας, μας ολοκλήρωσε ως ποδοσφαιριστές. Ένας Δάσκαλος του ποδοσφαίρου».

Από τότε φυσικά έχουν ακόμη καλύτερη σχέση που είναι όπως είπαμε και νωρίτερα οικογενειακή. Και δεν αποκλείεται ο ρόλος του Ντέμη και πιθανή επιστροφή του στην ΑΕΚ να σημάνει ακόμη μια μεγάλη επιστροφή. Αυτή του Σάντος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ