Δεν βλέπουν τίποτα, δεν ακούν τίποτα αλλά παίρνουν μέτρα κατά της βίας: Μετά τον Τζαβέλλα, αθώοι και οι Κονέ-Παπαδημητρίου

Δεν βλέπουν τίποτα, δεν ακούν τίποτα αλλά παίρνουν μέτρα κατά της βίας: Μετά τον Τζαβέλλα, αθώοι και οι Κονέ-Παπαδημητρίου

Σύμπτωση… επαναλαμβανόμενη (ξανά) βγάζει λάδι την ΑΕΚ

Το κοκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται πως έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ μπροστά από την αθλητική δικαιοσύνη. Και ο Παναγιώτης Κονέ με τον Γιάννη Παπαδημητρίου που μόλις (ξανά) έβαλαν τα ονόματα τους στη λίστα των «αθώων» μπορούν σίγουρα να το επιβεβαιώσουν.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι οι δύο παράγοντες της Ένωσης που βρέθηκαν στο εδώλιο (σύμφωνα με το φύλλο αγώνα) για την εισβολή στα αποδυτήρια των διαιτητών και την λεκτική επίθεση στον διαιτητή Ιωάννη Παπαδόπουλο (ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα) απαλλάχθηκαν. Έπεισαν με την απολογία τους την πρωτοδίκη Αντιγόνη Σταμολέκα που συμπτωματικά ήταν εκείνη που είχε αθωώσει (11/2) και τον Γιώργο Τζαβέλα για τα περίφημα «σκουλήκια» προς τους οπαδούς του Άρη σε εκείνη την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης (2/2), υπό τη βαριά σκιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Πηγαίναμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας μας, γιατί είναι ένας ο διάδρομος. Ο Παπαδημητρίου έκανε ερώτηση στον διαιτητή γιατί δεν έδωσε το πέναλτι, πήγα στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησα «Τι του είπες, Φοβάται; Είναι καλός διαιτητής. Γιατί δεν το έδωσε;». Ήταν από πίσω ο παρατηρητής, τα άκουσε και τα έγραψε. Ο διαιτητής δεν απάντησε, κοίταξε τον Παπαδημητρίου και συνέχισε. Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή είναι υγιές» υποστήριξε ο Παναγιώτης Κονέ.

«Δεν έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Κονέ. Τον ρώτησα γιατί δεν έδωσε το πέναλτι. Πηγαίνοντας προς τον χώρο των αποδυτηρίων της δικής μου ομάδας, του έκανα την ερώτηση. Ο Κονέ με ρώτησε τι του είπα. Δεν έχω εικόνα ότι πίσω μου ήταν ο παρατηρητής. Δεν έγινε καμία στιχομυθία, κανένας διάλογος, μια ερώτηση ήταν. Δεν έχω βρίσει ποτέ, δεν έχω κάνει επίθεση, αλλά ποδοσφαιρικά μπορώ να μιλάω σε έναν διαιτητή» πρόσθεσε ο Παπαδημητρίου. Και η κ. Σταμολέκα πείσθηκε. Και τους απάλλαξε σε μια υπόθεση που με βάση το άρθρο που εκδικάστηκε επέφερε ποινές που έφταναν ως την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έναν χρόνο.

Βεβαίως ο Παπαδημητρίου είπε ότι δεν το έχει ξανακάνει αλλά η Αντιγόνη Σταμολέκα ήταν που τον είχε τιμωρήσει στις 24 Σεπτέμβρη (όπως και τον Κονέ, αλλά και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο) για μια αντίστοιχη υπόθεση στο Γεντί Κουλέ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ! Τιμωρία έστω με το μίνιμουμ (απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έναν μήνα) που κατά σύμπτωση κατέπεσε στον δεύτερο βαθμό: Στο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ.

Προφανώς εκείνη την ιστορία δεν την θυμήθηκε κανείς από τους δύο. Ούτε ο κατηγορούμενος, ούτε η έδρα. Δηλαδή η κ. Σταμολέκα που με μεγάλη κατανόηση άκουσε πριν από δύο εβδομάδες και τον Γιώργο Τζαβέλλα να λέει πως εκείνο το «σκουλήκια» που τον έπιασε η κάμερα να φωνάζει προς την κερκίδα στο Άρης-ΑΕΚ ήταν… παρεξήγηση. «Ο συμπαίκτης μου στον πανηγυρισμό του έδειξε το «Α» για τον Άλκη, δεν τον πρόσεξα, εγώ λέω προς αυτόν μια έκφραση που λέμε πάντα, φαίνομαι νευριασμένος. Δεν έχω κάνει κάτι, δεν έβρισα κανέναν. Δεν υπάρχει φίλαθλος του Άρη εκεί, δεν υπάρχει τίποτα, ούτε ποδοσφαιριστές. Φαίνομαι απέναντι στην κάμερα γιατί είχε πάει ο Αραούχο στην κάμερα» της είπε. Και την έπεισε σε τέτοιο βαθμό που δεν τιμωρήθηκε και δεν έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Μια στιγμή όμως γιατί καλό είναι να τα παίρνουμε όλα αυτά λιγάκι χαλαρά, αλλά καλό είναι να σκεφτόμαστε και το timing. Εξαγγελίες κάνει η Κυβέρνηση. Αλλάζει τον… μισό ποινικό κώδικα για να βάλει ένα τέλος σε αυτή την έκρηξη βίας που περικυκλώνει τα γήπεδα της χώρας. Πως θα εφαρμοστούν όλα αυτά όμως όταν δεν τιμωρούνται εκείνοι που γίνονται πρωταγωνιστές σε περιστατικά βίας μέσα στα γήπεδα; Όταν βγαίνουν λάδι οι αξιωματούχοι, οι ποδοσφαιριστές κλπ. Και μάλιστα σε υποθέσεις που δεν χωρούν συζήτηση.

Κάποια πράγματα προφανώς και δεν ταιριάζουν. Όχι με τις συμπτώσεις. Με τη λογική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ