Γιατί ενδιαφέρεται ο Μπαλτάκος για τον Κλάτενμπεργκ;

Γιατί ενδιαφέρεται ο Μπαλτάκος για τον Κλάτενμπεργκ;

Ο κ. Μπαλτάκος χρειάζεται να συμβιβαστεί με την ιδέα πως οι διεθνείς ομοσπονδίες μπορούν και αποφασίζουν για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου με δικές τους διαδικασίες, χωρίς να χρειάζεται να ρωτάνε την ΕΠΟ των διάφορων «-άκηδων» και τους ποδοσφαιρικούς πάτρωνες της.

Συνέντευξη (μία από τις πολλές) έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4 ο υποψήφιος (με πρόταση της ΑΕΚ και συνομολογία του ΠΑΟΚ) πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης (Τάκης για τους φίλους) Μπαλτάκος και μεταξύ των άλλων «μοναδικών» που είπε, τόνισε, ιδιαίτερα, τα εξής:

«Δεν έχω ενημερωθεί για την ανανέωση της θητείας του κ. Κλάτενμπεργκ και για το αν είμαι ικανοποιημένος απ΄την παρουσία του θα τα πω στη γενική συνέλευση. Θα πω την άποψη μου στα όργανα της Ομοσπονδίας».

Η διάθεση του κ. Μπαλτάκου «να μετέχει στις διαδικασίες της ΕΠΟ» είναι προφανής, άλλωστε και ιδιωτικά συνομιλεί εδώ και καιρό με διάφορες ομάδες και ενώσεις, όπως και με πρόσωπα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανάγκη ή η υποχρέωση να ενημερωθεί (προφανώς από τη FIFA και την UEFA που το αποφάσισαν) για την ανανέωση της θητείας του κ. Κλάτενμπεργκ από πού προκύπτει; Με ποια ιδιότητα ο κ. Μπαλτάκος θεωρεί πως έπρεπε να είναι μέρος της ενημέρωσης για την απόφαση των διεθνών ομοσπονδιών και διατυπώνει τη φανερή ενόχληση του;

Τι συνδέει, αυτή τη στιγμή, τον κ. Μπαλτάκο με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ πέραν μιας υποψηφιότητας, η οποία είναι πασίγνωστο πως επιβλήθηκε, που στοχεύει και τι εξυπηρετεί;

Η FIFA και η UEFA, με τα δικαιώματα που τους δίνουν οι καταστατικές και οι κανονιστικές διατάξεις, αποφάσισαν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην κατάσταση που το έχει οδηγήσει «η εξυγίανση» (για την επιβολή της οποίας το 2016 FIFA και UEFA συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Κοντονή και την ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ) έχει ανάγκη τη συνέχιση της επιτροπείας στα θέματα διαιτησίας. Και για το λόγο αυτό πρόκριναν την συνέχιση της θητείας του κ. Κλάτενμπεργκ, συνεπώς «και τα σκυλιά δεμένα».

Αν αυτή η θητεία θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ή θα συνεχιστεί και μετά είναι μια ιστορία που θα προκύψει καθώς θα εξελίσσεται η αγωνιστική περίοδος, σήμερα υπάρχει μια απόφαση «για ανανέωση της θητείας για ένα χρόνο» και για την απόφαση αυτή ενημερώθηκαν όλοι όσοι είναι θεσμικά αρμόδιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, ο κ. Μπαλτάκος απουσιάζει από τον σχετικό κατάλογο, καθώς δεν έχει καμία επίσημη ιδιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλην μιας επαρκώς αμφισβητούμενης, αυτής του «υποψηφίου προέδρου», εκτός αν θεωρεί πως οι κολεγιές με όσους τον πρότειναν και τον επέβαλαν στην αγέλη των βλαχοπροέδρων είναι «μια κάποια ιδιότητα», την οποία θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους η FIFA και η UEFA.

Χειρότερη της απαίτησης του κ. Μπαλτάκου «να είχε ενημερωθεί για την ανανέωση της θητείας του κ. Κλάτενμπεργκ» είναι η «απειλή του» πως « αν είμαι ικανοποιημένος απ΄την παρουσία του θα τα πω στη γενική συνέλευση, θα πω την άποψη μου στα όργανα της Ομοσπονδίας».

Αναρωτιέμαι, τι ακριβώς έχει κατά νου να πει «στα όργανα της Ομοσπονδίας» ο κ. Μπαλτάκος για «τον βίο και την πολιτεία του κ. Κλάτενμπεργκ», όταν δεν έχει ανταλλάξει με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή «ούτε καλημέρα».

Όταν αγνοεί παντελώς τις προθέσεις του, τους σχεδιασμούς του, τις προτεραιότητες του και τις αλλαγές που ετοιμάζεται (έτσι ακούγεται) να φέρει στην ελληνική διαιτησία.

Και πώς να μην τις αγνοεί, όταν δεν έχει συναντηθεί μαζί του, δεν έχει μιλήσει, δεν έχει ανταλλάξει απόψεις, ευελπιστώ πως οι απόψεις του κ. Μπαλτάκου για τη διαιτησία δεν θα είναι ανάλογες με αυτές που είχε ως «νταραβεριτζής» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός τις χρυσές εποχές της «βασιλακοπούλειας» διοίκησης στην ΕΟΚ, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει συνιστάται να μην συναντηθεί καθόλου με τον κ. Κλάτενμπεργκ γιατί «θα πέσει το γέλιο της αρκούδας».

Η άποψη που ο κ. Μπαλτάκος «απειλεί» πως θα καταθέσει «στα όργανα της Ομοσπονδίας» για τον κ. Κλάτενμπεργκ είναι αυτή που έχει αποκομίσει από τις διάφορες καφενειακές κουβέντες στα site της εξυγίανσης (με τελευταία αυτή για το πέναλτι του Λαόθ στον Τελικό Κυπέλου), από δικές του εκτιμήσεις, σχετικά με την απόδοση των διαιτητών ή την ποιότητα της διοίκησης του Άγγλου αρχιδιαιτητή ή είναι απόψεις από εκείνες που «του είπαν να τις πει», επειδή είναι υποψήφιος μιας συγκεκριμένης πλευράς;

Αλήθεια, πόση αξία έχουν να ακουστούν στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, την ημέρα εκλογής ενός νέου προέδρου ( έστω και περιορισμένης ευθύνης, η κανονική θα εξακολουθήσει να ανήκει στον Τζακ Φιλιππούση) εκτιμήσεις για την διαιτησία προερχόμενες είτε από τα διάφορα ΜΜΕ, είτε από γνωστούς και μη διαιτητοπατέρες και διαιτητονταραβεριτζήδες, που κοιμούνται και ξυπνούν με την εικόνα του Κλάτενμπεργκ στο αεροδρόμιο να αναχωρεί για την Αγγλία;

Καλώς ή κακώς η FIFA και η UEFA δεν είναι «ενώσεις της ΕΠΟ», που πρώτα άκουσαν κι έμαθαν ότι συμφωνούν με την υποψηφιότητα Μπαλτάκου για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ και μετά τον είδαν με τα ματάκια τους και τον άκουσαν με τ΄αυτιά τους σε μια περιοδεία του υποψηφίου προέδρου που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ενδεικτική της βλαχοπροεδρικής δομής και λειτουργίας της ΕΠΟ.

Ο κ. Μπαλτάκος χρειάζεται να συμβιβαστεί με την ιδέα πως οι διεθνείς ομοσπονδίες μπορούν και αποφασίζουν για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου με δικές τους διαδικασίες, χωρίς να χρειάζεται να ρωτάνε την ΕΠΟ των διάφορων «-άκηδων» και τους ποδοσφαιρικούς πάτρωνες της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ