Το μήνυμα που έστειλε ο Σιδηρόπουλος από το VAR της Λεωφόρου, ο χειρισμός του Παναθηναϊκού και το πριόνισμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας (vids)

Το μήνυμα που έστειλε ο Σιδηρόπουλος από το VAR της Λεωφόρου, ο χειρισμός του Παναθηναϊκού και το πριόνισμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας (vids)

Το παιχνίδι… άνοιξε από νωρίς. Και είναι μάλλον μεγαλύτερο από ότι φαντάζεται κανείς. Τι συμβαίνει με το… VAR.

Ο «κορυφαίος» Τάσος Σιδηρόπουλος από το VAR έχει την ευθύνη για το πέναλτι που χάρισε χθες βράδυ την 7η σερί νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Το πέναλτι, που περιέγραψε με τρόπο χαρακτηριστικό στους «betarades» ο Κώστας Κατσουράνης που δεν τον λες και… Ολυμπιακό:

Μια απόφαση από την άνεση του Video που αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους άλλαξε την ιστορία της χθεσινής αναμέτρησης και κράτησε το βαθμολογικό δεδικασμένο που έχουν σχηματίσει οι Πράσινοι από τους διώκτες του, άθικτο.

Διαβάστε επίσης: Τα ζόρια για τον Λουτσέσκου και η… παρέλαση

Φυσικά δεν είναι ούτε το πρώτο λάθος, ούτε το τελευταίο που κάνουν οι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη και από την καρέκλα του VAR έχουν μια μοναδική ικανότητα να στρέφουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Το λες και ταλέντο.

Η υπόθεση του Σιδηρόπουλου όμως δεν είναι τόσο απλή. Και είναι αλήθεια πως η «πιάτσα» του ποδοσφαίρου από χθες το βράδυ την έχει υποδεχτεί με… δεύτερες σκέψεις.

Για να το πάρουμε από την αρχή; Ο χρόνος πρέπει να γυρίσει πίσω έναν μήνα. Ο περίφημος «κορυφαίος» ήταν ο διαιτητής για τον οποίο έγινε «πόλεμος» πριν από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (11/9). Η… πονηριά του Μπένετ και της ΕΠΟ να ορίσουν Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι, όταν έχει συμφωνηθεί από όλους ότι αυτά τα παιχνίδια θα γίνονται αποκλειστικά με ξένους.

Ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος τότε. Άλλαξε ο διαιτητής, επιλέχθηκε ο Γκεόργκι Καμπάκοφ που με τη σειρά του τα έκανε μούσκεμα με δύο πέναλτι, και προφανώς χτυπήθηκε αρκετά το προφίλ του Σιδηρόπουλου που νιώθει πάντα ο «κορυφαίος» και έχει πλέον και άλλες βλέψεις, θέλοντας να αναλάβει πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών που είναι στα σκαριά. Του χρεώθηκε πως ανήκει σε ένα «σύστημα» που τον καθιστά ανεπιθύμητο στον Παναθηναϊκό.

Τον ίδιο Παναθηναϊκό που από χθες το βράδυ αποθεώνει εμμέσως τον Σιδηρόπουλο, ως εκείνον που «διόρθωσε» το λάθος της μη υπόδειξης πέναλτι από τον Παπαδόπουλο στη περίφημη φάση του 76΄.

Θυμηθείτε τη χθεσινή διαρροή: «Ο Παναθηναϊκός έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου. Έδειξε τεράστια και αδικαιολόγητη ανοχή στο επικίνδυνο και αντιαθλητικό παιχνίδι του Αστέρα, διέκοπτε διαρκώς και χωρίς σοβαρό λόγο το παιχνίδι, ενώ βάφτισε επιθετικό φάουλ ένα καταφανέστατο πέναλτι. Έτσι, για πολλοστή φορά φέτος, χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να αλλάξει η απόφαση και να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό που άξιζε, αλλά θα του το στερούσαν οι υποδείξεις των διαιτητών».

Η συνδρομή του VAR του Σιδηρόπουλου σε μια φάση που τελικά η λάθος απόφαση επικράτησε της σωστής. Διότι το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Αιτόρ απλά δεν ήταν: Και ας λέει ο καθένας ότι θέλει.

Εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνει ο καθένας πόσο λάθος ήταν ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στη Λεωφόρο μετά από όσα είχαν προηγηθεί. Ο Έλληνας ρέφερι θα ήταν δύσκολο να κρίνει οτιδήποτε χωρίς το βάρος της προκατάληψης. Παρενέβη για να στείλει τον Παπαδόπουλο στο VAR βλέποντας πέναλτι για να δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα με τον ΠΑΟ – όπως ο Παναθηναϊκός του χρεώνει. Αν δεν το έκανε, θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια κι ο Σιδηρόπουλος αυτά δεν τα θέλει.

Φυσικά η απόφασή διαβάζεται και αλλιώς. Και σίγουρα εξυπηρετεί όποιους ονειρεύονται παρεξηγήσεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώστε να μην προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία. Το είχε πει κάποτε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος αυτό, όταν η Super League ξεκίνησε τη διαδρομή της «ενωμένη» με την σύμπραξη του Πέτρου Κόκκαλη, του Ντέμη Νικολαΐδη και του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Είχε εξηγήσει πως όλα θα τελειώσουν στο πρώτο «ανάποδο πέναλτι». Όπως και έγινε…

Αυτή τη στιγμή ο συνεταιρισμός εξαιρώντας την ΑΕΚ που έχει σταθερά δική της… οπτική στα θέματα και τον ΠΑΟΚ που πατάει σε δύο βάρκες, μοιάζει «μπετόν». Όσο…τραβάει όμως αυτή η ιστορία με τα πέναλτι του Παναθηναϊκού ο καθένας καταλαβαίνει πως δεν είμαστε μακριά από τη ρήξη. Τα δύο με την ΑΕΚ που ΔΕΝ ήταν. Το χθεσινό που δεν ήταν.

Το ξέρουν όλο αυτό και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για αυτό και έχουν επιλέξει από χθες το βράδυ με διαδοχικές διαρροές να πουν την ιστορία διαφορετικά. Πριν από λίγο μάλιστα εξέδωσαν και μια επίσημη ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν πως: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τον προβληματισμό της για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα μας από τους διαιτητές κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ειδικότερα δε στα τελευταία παιχνίδια παρατηρούνται συστηματικά «ανθρώπινα λάθη» εις βάρος μας σε καθοριστικές φάσεις. Ευτυχώς η σωστή λειτουργία του VAR έχει διορθώσει, έως τώρα, τις αβλεψίες. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις:

1) Με την ΑΕΚ δόθηκε πέναλτι υπέρ της αντιπάλου ομάδας, αντί για οφσάιντ.

2) Με τον ΠΑΟΚ δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ μας.

3) Στο ίδιο ματς δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος μας.

4) Με τον Αστέρα Τρίπολης το καθαρό πέναλτι υπέρ μας, «βαφτίστηκε» επιθετικό φάουλ».

Τι δεν λέει η ανακοίνωση; Πως ακόμη και αν έχουν δίκιο οι Πράσινοι –που δεν έχουν- το VAR και τις τέσσερις αυτές ιστορίες της γύρισε… τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ