Τα «εγκλήματα» Φωτιά και Σιδηρόπουλου στα Γιάννενα δεν σταμάτησαν τον ΠΑΣ, αλλά…

Τα «εγκλήματα» Φωτιά και Σιδηρόπουλου στα Γιάννενα δεν σταμάτησαν τον ΠΑΣ, αλλά…

Φωτιάς και Σιδηρόπουλος έδωσαν ρεσιτάλ στα Γιάννενα, έκλεισαν τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ και παρότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους γηπεδούχους (2-1) έδειξαν προς τα που οδεύει το πράγμα στη Superleague...

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1 στους «Ζωσιμάδες», σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για την πεντακάθαρη παράβαση πέναλτι που είδε όλος ο κόσμος, εκτός από τον διαιτητή του ματς και τον υπεύθυνο του VAR.

Συγκεκριμένα, στο 19ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν ήδη 1-0 υπέρ του ΠΑΣ, ο Μουκουντί έκανε καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά τόσο ο Βασίλης Φωτιάς όσο και ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR, «τυφλώθηκαν» και δεν ασχολήθηκαν με τη φάση. Ο μεν ρέφερι του ματς δεν κατάλαβε ότι έγινε χέρι, ο VARιστας δεν τον κάλεσε καν να τσεκάρει τη φάση. Μια φάση που όπως φαίνεται από όλες τις λήψεις και από κάθε ριπλέι είναι ο ορισμός του πέναλτι.

Ο Μπαλάν γύρισε την μπάλα, ο Μουκουντί φαίνεται να απλώνει το χέρι να ανακόψει τη μπάλα όμως και οι δυο ρέφερι σφύριζαν «κλέφτικα». Όχι ότι δεν το έχουν ξανακάνει βέβαια, αφού ειδικά ο Σιδηρόπουλος έχει το πρόσφατο παράδειγμα της περασμένης βδομάδας με το γκολ του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, όπου υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση επιθετικού φάουλ που δεν σφύριξε.

Το χειρότερο όμως για το πως εξέθεσε το ίδιο το παιχνίδι τους διαιτητές είναι πως υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 κραυγαλέες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης που δείχνουν… ΑΕΚ.

Τα πιο τρανά παραδείγματα είναι οι κίτρινες που γλιτώνει ο Άμραμπατ στο 36ο λεπτό όταν έσπρωξε τον αντίπαλο του σε υποσχόμενη επίθεση και ο βοηθός Κωστάρας δεν έδωσε τίποτα, αλλά και στο 66ο, όπου διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα, αλλά ο ρέφερι Φωτιάς δεν ασχολήθηκε στον ορισμό του κανονισμού για κίτρινη κάρτα. Ο Μαροκινός θα μπορούσε να είχε αποβληθεί από το ματς ειδικά αν δεχόταν κάρτα στο 87ο λεπτό που επίσης είναι ορισμός, αφού είχε αψιμαχία με αντίπαλο. Παρόλα αυτά αν και του χαρίστηκε τρεις φορές του δόθηκε μια από τον Φωτιά στο 91ο λεπτό.

Εκτός όμως από τον Άμραμπατ, η Ένωση πήρε όλα τα σφυρίγματα στο ματς, με μερικά να παραείναι κραυγαλέα και να δείχνουν που πηγαίνει το πράγμα στη συνέχεια. Μπορεί όσα «εγκλήματα» έγιναν στους «Ζωσιμάδες» το βράδυ της Τρίτης να μην σταμάτησαν τον ΠΑΣ που πήρε ένα τρίποντο «καρυδάτο» κόντρα σε 13 αντιπάλους, όμως θα συνεχιστούν γιατί έτσι… πρέπει.

Και όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena, με τη διαφορά να είναι στους 7 βαθμούς και την Ένωση να «καίγεται» για τρίποντο για να μη χαθεί από τόσο νωρίς ο τίτλος. Αν και όσο σφυρίζουν… κλέφτικα οι Φωτιάδες και οι Σιδηρόπουλοι και… εγκληματούν όπως στα Γιάννενα χωρίς ίχνος ντροπής, τότε είναι πολύ πιθανό οι κιτρινόμαυροι να είναι ζωντανοί για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ