Τι προσπαθούν να «πουν» ο Μπένετ και ο Μάνταλος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του ποδοσφαίρου;

Τι προσπαθούν να «πουν» ο Μπένετ και ο Μάνταλος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του ποδοσφαίρου;

Ο ορισμός-πρόκληση του Βάτσιου στο Κύπελλο από τον Στιβ Μπένετ. Και οι… προεκτάσεις του

Μια μεγάλη ευκαιρία προσφέρουν ο Στιβ Μπένετ και -το… άλλο μισό στην ελληνική διαιτησία- ο Σταύρος Μάνταλος σε εκείνους που θα παρακολουθήσουν το μεσημέρι την αναμέτρηση Άρης-Λεβαδειακός για το κύπελλο Ελλάδας.

Εξασφάλισαν κάποια «κοντινά» τηλεοπτικά πλάνα του Αριστείδη Βάτσιου, που λίγες ημέρες μετά την «ανατίναξη» της αναμέτρησης Ολυμπιακός Β΄-Κηφισιά, ορίστηκε ως 4ος διαιτητής στο ματς του «Κλ. Βικελίδης».

Δεν θα χρειαστεί να ιδρώσει τη… φανέλα αυτή τη φορά ο γνωστός ρέφερι. Φτάνει η παρουσία του εκεί για να στείλει πολλαπλά μηνύματα στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που κάποιες φορές σαν τη συγκεκριμένη σου δίνει την εντύπωση πως συνεχίζει να λειτουργεί από… σύμπτωση.

Ναι, θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για… κλάματα. Μόλις μερικά 24ωρα έπειτα από την «διακοπή» της αναμέτρησης στον Ρέντη και της έντονης ανησυχίας που προκάλεσε η εξέλιξη αυτή μιας και ξεσηκώθηκε ο κόσμος στις κερκίδες από την «παράσταση» του Βάτσιου, ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ και ο στενός του συνεργάτης φρόντισαν να δείξουν ότι συνεχίζουν να πιστεύουν σε δικό τους… Θεό.

Όχι μόνο δεν έβαλαν στο «ψυγείο» ως όφειλαν έναν διαιτητή που για πολλοστή φορά γίνεται πέτρα του σκανδάλου με τις αποφάσεις του, αλλά και τον επιβράβευσαν άμεσα δίνοντας του τον αμέσως επόμενο ορισμό: Ένα «εύκολο» μεροκάματο σαν 4ος διαιτητής. Προφανώς εκτιμούν ότι αυτό που έπρεπε να κάνει το Σάββατο, το έκανε και μάλιστα πολύ καλά.

Κάποιος (τους) κάνει πλάκα

«Έχουμε γίνει μάρτυρες κακών διαιτησιών που εξεγείρουν και ανησυχούν το φίλαθλο κόσμο, δημιουργώντας ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές και στις συμμετέχουσες ομάδες του πρωταθλήματος» δήλωσε την Κυριακή θορυβημένος ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έπειτα από τα γεγονότα στον Ρέντη.

Ο πρόεδρος της Super League 2 μάλιστα κάλεσε την ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή να πάρουν θέση σε αυτή τη κατάσταση. Αργότερα η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της υποστήριξε πως «παρακολουθεί με προσοχή τα όσα γίνονται» και εφόσον κριθεί αναγκαίο «ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στη Ελλάδα θα παρέμβει».

Η «απάντηση» του Μπένετ και του Μάνταλου που ο κόσμος το έχει τούμπανο πως επί της ουσίας εκείνος κάνει τους «ορισμούς» ήρθε άμεσα και πληρωμένα. Κάτι σε «δεν σας βλέπουμε…»

Η παράσταση του Βάτσιου

Τι έκανε ο Βάτσιος στον Ρέντη: Αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα έναν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού (Κωστή) στο 23΄ για ένα μαρκάρισμα εβδομήντα-ογδόντα μέτρα μακριά από την περιοχή των γηπεδούχων, επί της ουσίας δημιούργησε σκηνικό «αλλοίωσης».

Ο κόσμος αντέδρασε, ο ίδιος έφυγε για τα αποδυτήρια και -έπειτα από 45΄- όταν επέστρεψε είχαν όλα τελειώσει. Ήταν τόσο «αψυχολόγητη» η απόφαση του διαιτητή να τινάξει το ματς στον αέρα που ακόμη και η ομάδα της Κηφισιάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζήτησε την επανάληψη της αναμέτρησης «δίχως αριθμητικό πλεονέκτημα γιατί θεωρεί πως οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

Τον καταδίκασε δηλαδή ακόμη και η ομάδα που ευνοήθηκε από την απόφαση του. Ο Μπένετ και ο Μάνταλος όμως προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Μόλις του προσέφεραν και ένα μικρό bonus. Σα να του λένε «μπράβο».

Έγινε συνήθεια

Αποτέλεσαν εξαίρεση όσα συνέβησαν το Σάββατο; Θα μπορούσε να ισχύει αν η Super League 2 δεν αξιολογούνταν διεθνώς ως η «πιο διεφθαρμένη της Ευρώπης» ή αν κατάφερνε έστω να διεξάγει τα ματς της κανονικά.

Την ίδια ημέρα πέρα από το Ολυμπιακός Β΄-Κηφισιά δεν έγιναν οι αναμετρήσεις Επισκοπή-Καλλιθέα (οι γηπεδούχοι δεν έχουν ποδοσφαιριστές, έπειτα από την ανάκληση δελτίων με απόφαση της ΕΙΠ/ΕΠΟ λόγω οφειλών προς την Ομοσπονδία) και Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’ (η γηπεδούχος παρατάχθηκε με έξι παίκτες λόγω μαζικών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας). Λίγες μέρες νωρίτερα διακόπηκε και η αναμέτρηση Κηφισιά-Ηρόδοτος με τους φιλοξενούμενους να μένουν πάλι με έξι στο γήπεδο.

Στον μικρόκοσμο της Super League 2 η κουβέντα δεν αφορά σχεδόν ποτέ στο ποδόσφαιρο. Εξελίσσεται γύρω από φήμες για «στοιχηματζήδες», αγαπημένες ομάδες του «συστήματος» που έχει μετατρέψει τη συγκεκριμένη Λίγκα σε βάλτο και βέβαια στον «διαιτητή της Κυριακής». Λόγια που δίνουν την αίσθηση μιας μόνιμης «χειραγώγησης» και αναξιοπιστίας.

Ο Βόρειοι και οι Νότιοι

Την Πέμπτη επιτροπή της Super League 2 συναντήθηκε με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον «υπεύθυνο εκπαίδευσης» Σταύρο Μάνταλο που θεωρείται ως εκείνος που έχει την «εποπτεία» στους ορισμούς παρότι δεν προβλέπεται από τη θέση του. Εκεί ειπώθηκε κάτι τρομακτικό: Να σφυρίζουν οι «νότιοι» διαιτητές τον όμιλο του Βορρά και οι «βόρειοι» τον όμιλο του Νότου. Τι σημαίνει αυτό;

«Έτσι θα ρυθμιστεί ότι οι… αγαπημένες ομάδες και από τα δύο γκρουπ θα έχουν τις προϋποθέσεις που επιθυμούν ως το τέλος της διαδρομής» λένε οι κακές γλώσσες. Μια κατάσταση μόνιμης εκτροπής που πλέον έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Το ενδιαφέρων φιλάθλων των μεγάλων ομάδων. Η συμμετοχή του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ μέσω των ομάδων Β΄ στη Λίγκα προφανώς και έχει αλλάξει το target group της κατηγορίας.

Αυτές οι ομάδες για τρία χρόνια δεν μπορούν να υποβιβαστούν –και γενικώς δεν μπορούν να προβιβαστούν- αλλά ξαφνικά έχουν στείλει κόσμο που παρατηρεί με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν εκεί που παραδοσιακά δεν έφτανε ο… ήλιος.

Ασκός του Αιόλου

Ένα πρωτάθλημα δίχως VAR, δίχως έσοδα (μόνο η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ εμφανίστηκε με το πορτοφόλι της) που κάποιοι πολύ θα ήθελαν να λαμβάνει χώρα στο… διάστημα.

Εκεί που αγαπημένες ομάδες θα εξασφάλιζαν αβασάνιστα την άνοδο, πρόθυμοι διαιτητές θα έκαναν ότι «πρέπει» προκειμένου να ανέβουν και στο επόμενο σκαλοπάτι και αρχιδιαιτητές θα τους πριμοδοτούσαν για την αφοσίωση τους: Ο Μπένετ και ο Μάνταλος με την απόφαση τους για τον Βάτσιο έδειξαν ότι νιώθουν πως… περπατούν στο φεγγάρι.

Ο Μπαλτάκος και η ΕΠΟ κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, για τον Υφυπουργό Αθλητισμού και την Κυβέρνηση ούτε λόγος άρα ας σταυρώσουμε όλοι μαζί τα χέρια ελπίζοντας σε ένα θαύμα: Διότι δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί πως τέτοιου είδους προκλήσεις δεν μπορεί παρά να ανοίξουν κάποια στιγμή τον Ασκό του Αιόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ