Όταν ο πλέι-μέικερ και ο σέντερ μοιράζουν τις ίδιες (7) ασίστ

Όταν ο πλέι-μέικερ και ο σέντερ μοιράζουν τις ίδιες (7) ασίστ

Το θέμα δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρασε από το Κάουνας. Το θέμα είναι να… επιστρέψει

Άλλο ένα βράδυ στη δουλειά. Τι και αν δεν είχε τον πολύτιμο Κώστα Σλούκα. Τι και αν τα έσπασε από το τρίποντο (7/25) όταν οι… απέναντι -ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- τα έβαζαν όλα (46.4%); Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος από τέτοια… πάστα που την φετινή Euroleague τη βάζει και τη βγάζει όποτε θέλει από την τσέπη του.

Ένα τόσο καλά δουλεμένο σύνολο, που ακόμη και αν βρεις τις ατέλειες του χάνεις μέχρι να το καταλάβεις. Το επιβεβαιώνει αυτό απόψε η μεγάλη επιστροφή της Ζαλγκίρις από το -12 (49-61) στο -2 (65-67). Καίγονταν οι Λιθουανοί για αυτή τη νίκη. Έπεσαν όμως στην περίπτωση. Στο τέρας με τα δέκα κεφάλια που έχει φτιάξει με τα χέρια του ο Γιώργος Μπαρτζώκας: 14 κλεψίματα, 23 ασίστ με τον πλέι-μέικερ (Γουόκαπ) να μοιράζεται την κορυφή της σχετικής λίστας με τον σέντερ (Φαλ). Είχαν από 7! «Δεν περιγράφω άλλο» που έλεγε κάποτε και ο Γιώργος Χελάκης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: To Carlito’s Way του Μίτσελ (vids)

Ο Φαλ είναι καταπληκτικός πασέρ, ο καλύτερος 2.20 πασέρ της Euroleague. Είναι άλλο να το λες όμως και άλλο η στατιστική να τον μετατρέπει στον σημαντικότερο δημιουργό της βραδιάς. Είχε 66,7% από το δίποντο απόψε ο Ολυμπιακός για δύο λόγους. Γιατί ο μεγάλος Σάσα Βεζένκοφ τα έβαλε όλα (9/9) με κερασάκι στην τούρτα αυτό της νίκης έξι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Και γιατί οι Ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν να παίζουν γύρω-γύρω όλοι από τον Φαλ χωρίς τη μπάλα με τον Γάλλο να μοιράζει πάνω από τα κεφάλια των Λιθουανών λες και έπαιζε με μικρά παιδιά στην αυλή του σπιτιού του.

Στο μεταξύ η άμυνα σταθερά σήμα κατατεθέν. Η ομάδα να τρέχει μέχρι και στα time out για να διαβάσει τις αντίπαλες περιστροφές σχηματίζοντας δέντρα για να κρύψουν τη θέα των Λιθουανών. Ο φανταστικός στο πρώτο μισό ΜακΚίσικ να βάζει 12+6 ακολουθώντας το κρεσέντο του Βεζένκοφ που σταμάτησε στους 25. Η ιστορία της 21ης νίκης στα 29. Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Έχει δύο ταξίδια στο Βελιγράδι ( μήπως πήρε το μάτι σας τι έκανε η Παρτιζάν στην Πόλη;) και τρία παιχνίδια στο ΣΕΦ (Βιλερμπάν, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια). Λογικά οι νίκες στο Φάληρο πλέον φτάνουν υπολογίζοντας και το προβάδισμα στην ισοβαθμία με την Ρεάλ αλλά και με τη Μπαρτσελόνα (μόνο η Μονακό δεν είναι κατάλληλος συγκάτοικος).

Φυσικά το πρώτος, δεύτερος λίγη σημασία έχει. Ειδικά όταν με τον χαμό που γίνεται στα μισά του βαθμολογικού πίνακα δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να προβλέψεις ποιος θα τερματίσει 7ος και ποιος 8ος. Αντί όμως να ανησυχεί ο Ολυμπιακός για αυτό (κάπου εκεί είναι που τριγυρίζει η Εφές) μήπως να ανησυχήσουν οι άλλοι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ