Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό 2024 η ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό 2024 η ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ

Πώς ο Τόμας Γουόκαπ δίνει άλλες δυνατότητες την επόμενη σεζόν στον Θρύλο του Γιώργου Μπαρτζώκα...

Η είδηση της ημέρας δεδομένα. Και πιθανότατα η είδηση του καλοκαιριού συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ. Η ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ που όπως φαίνεται απέχει ένα… τυπικό πριν την ολοκλήρωση της.

Μια ιστορία που προφανώς δίνει άλλη δυναμική και στην εθνική μας ομάδα, αλλά κυρίως προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα για την επόμενη σεζόν. Διότι με τον Γουόκαπ Έλληνα και μάλιστα με συμβόλαιο ως το 2027 οι Πειραιώτες αποκτούν ένα τεράστιο asset για την αγορά: Και βέβαια κερδίζουν μια θέση παραπάνω σε ότι αφορά στις θέσεις των ξένων.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τα Social και μια σεζόν που έχει ακόμα…

Σα να λέμε: Με τον Γουόκαπ Έλληνα, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να έχει άλλους έξι, ενδεχομένως και επτά ξένους στο ρόστερ της περιόδου 2023/24, άρα να δυναμώσει και άλλο το σπουδαίο ρόστερ του. Θυμίζουμε ότι οι ΜακΚίσικ και Φαλ έχουν συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι του 2025 άρα δεδομένα θα είναι εδώ αλλά και ότι οι Κάναν και Πίτερς έχουν υπογράψει option της ομάδας για παραμονή μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Οι μοναδικοί που έχουν συμβόλαιο ως το καλοκαίρι και θα είναι ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου είναι ο Μπλακ και ο Μπολομπόι.

Μπορεί δηλαδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας να έχει την άνεση το καλοκαίρι να προσθέσει ως και πέντε νέους ξένους στην ομάδα του, καθώς ο κορμός των Ελλήνων θα είναι ενισχυμένος. Με τον Γουόκαπ να μπαίνει στην ίδια εξίσωση με τον Βεζένκοφ, τον Παπανικολάου, τον Λαρεντζάκη, τον Λούντζη, τον Πάπας και βέβαια τον Σλούκα αν ο κορυφαίος άσος υπογράψει την παραμονή του στο μεγάλο λιμάνι.

Για την ιστορία: Οι Πειραιώτες δεν προλαβαίνουν να δηλώσουν ως Έλληνα τον Γουόκαπ στον ΕΣΑΚΕ, αρχικά επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος (δεν έχει ορκιστεί ακόμα ως Ελληνας), αλλά και γιατί η διορία για να δηλωθεί το ρόστερ των playoffs της Basket League εκπνέει μία ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα των ερυθρόλευκων.
Δηλαδή αύριο, 19 Απριλίου, μιας και το ματς με τον Άρη θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ