Γιατί ο Αταμάν «εξερράγη» με τον Βιλντόζα (vids)

Γιατί ο Αταμάν «εξερράγη» με τον Βιλντόζα (vids)

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στην έως τώρα απόδοση του Λούκα Βιλντόζα, όντας προβληματισμένος με τον Αργεντίνο αφού περιμένει πολλά από εκείνον.

Η εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Περιστέρι δεν ήταν αυτή που Εργκίν Αταμάν ήθελε να δει, με τους Πράσινους ωστόσο να καταφέρνουν να φύγουν με τη νίκη χάρη στο καλάθι του Ματίας Λεσόρ λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Παρόλα αυτά ο Τούρκος τεχνικός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος κάτι που φρόντισε να δείξει και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς.

Αφού αρχικά εκθείασε τους Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη για τις εμφανίσεις του, στάθηκε και στον Λούκα Βιλντόζα, εκφράζοντας τα παράπονά του. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος προπονητής τόνισε: «Ο Βιλντόζα για άλλο ένα παιχνίδι έπαιξε χάλια, ωστόσο είναι ένας πολύ κάλος παίκτης που περιμένει μελλοντικά να αποδώσει». Με την κίνησή του αυτή ο Αταμάν ευελπιστεί να αφυπνίσει τον Αργεντίνο και εκείνος να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο που είναι αδιαμφισβήτητής αξίας. Τι έχει κάνει όμως ο Βιλντόζα για να… αξίζει την «έκρηξη» του έμπειρου τεχνικού;

Το αργό ξεκίνημα του Βιλντόζα στη Euroleague

Η εκκίνηση που έχει κάνει ο Βιλντόζα στη φετινή Euroleague δεν είναι ιδανική. Ο Αργεντίνος αποτελεί βασικό κομμάτι στα πλάνα του Αταμάν και όταν έχει χαμηλή απόδοση αυτό επηρεάζει και την υπόλοιπη ομάδα. Απέναντι στον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα, μπόρεσε να κοντρολάρει το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στο σκοράρισμα δεν βρήκε ρυθμό. Τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), είχε 4 ασίστ για 3 λάθη σε 21 λεπτά.

Στη συνέχεια ακολούθησε το παιχνίδι με την Μπάγερν. Εκεί ο Βιλντόζα ήταν κομβικός στο πολύ καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (10-0) που του έδωσε ώθηση για τη συνέχεια. Όμως όταν οι Βαυαροί μπόρεσαν να μειώσουν δεν κατάφερε να βγει μπροστά, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Κώστα Σλούκα. Σε 30′ που έμεινε στο παρκέ  είχε 8 πόντους (3/4 δίποντα και 0/5 τρίποντα), ενώ κατέγραψε 5 ασίστ για 4 λάθη.

Συνολικά λοιπόν ο Αργεντίνος μετρά 6,5 πόντους (με 66% στο δίποντο σε 6 προσπάθειες και 10% στο τρίποντο σε 10 προσπάθειες). Είναι χαρακτηριστικό πως το True Shooting% του (η συνολική αξία όλων των σουτ που έχει πάρει σε αυτά τα ματς, μαζί με τις βολές) είναι στο πολύ χαμηλό 38,2%! Η δημιουργία του είναι σε καλό επίπεδο με σχεδόν 40% των επιθέσεών του να καταλήγουν σε τελική πάσα (37,5% για την ακρίβεια), γεγονός που εξηγεί γιατί ο Αταμάν τον κρατά στο παρκέ παρότι δεν σουτάρει καλά.

Αυξομειώσεις στην απόδοση και στην Basket League

To δείγμα προφανώς είναι είναι μικρό. Όμως και στα δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Βιλντόζα δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Μπορεί στο ματς με το Μαρούσι να είχε 12 πόντους (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα) όμως δεν απέδωσε το ίδιο και στο οργανωτικό κομμάτι. Κι αν οι δύο ασίστ δεν λένε πολλά, καθώς δεν έχει να κάνει με το αν ο Αργεντίνος βρήκε ή όχι τους συμπαίκτες του, τα πέντε λάθη λένε αρκετά.

Στη συνέχει ακολούθησε και το παιχνίδι με το Περιστέρι. Εκεί ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα έπαιξε 23 λεπτά έχοντας μόνο δύο πόντους (από δύο βολές) χωρίς καλάθι εντός πεδιάς (0/5 συνολικά) και 3 ασίστ. Ήταν σαφέστατα πιο προσεκτικός με την μπάλα, κάνοντας μόνο ένα λάθος, αλλά ο Αταμάν θα περίμενε σίγουρα περισσότερα από εκείνον αφού ο Βιλντόζα είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν πιάσει τα γνωστά του στάνταρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ