Φτιάχνει κλίμα ο Μάνταλος για να «διώξει» τους ξένους διαιτητές

Φτιάχνει κλίμα ο Μάνταλος για να «διώξει» τους ξένους διαιτητές

Ο Σταύρος Μάνταλος κάνει τα... δικά του και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος σχετικά με τους διαιτητές, την ώρα που ο νέος αρχιδιαιτητής, Πίτερ Φρόιντφελντ είναι... εξαφανισμένος

Μπορεί η ΕΠΟ να προχώρησε στην πρόσληψη του Σουηδού Πίτερ Φρόιντφελντ στον ρόλο του αρχιδιαιτητή, «αδειάζοντας» τον Στιβ Μπένετ, όμως φαίνεται πως άλλος κινεί τα νήματα στην ΚΕΔ. Ο λόγος φυσικά για τον Σταύρο Μάνταλο, ο οποίος έχει ξεκινήσει τα δικά του και προετοιμάζει το έδαφος για αυτά που… έπονται σχετικά με τους διαιτητές.

Ο πρώην ρέφερι φτιάχνει κλίμα για να «διώξει» τους ξένους διαιτητές, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις ομάδες για ξένους ρέφερι σε όλα τα ντέρμπι, την ώρα που ο Σουηδός αρχιδιαιτητής έχει ρόλο… γλάστρας.

Ο Μάνταλος κάνει τα δικά του και φαίνεται να ζει σε μια άλλη πραγματικότητα, καθώς σε δηλώσεις του μίλησε για «πρόοδο των Ελλήνων διαιτητών» στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Μάλιστα πρότεινε την παρουσία τεσσάρων Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι του δεύτερου γύρου, με ξένο μόνο στο VAR.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Μάνταλος καταστρώνει την επόμενη μέρα και στοχεύει σε Έλληνες ρέφερι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία από το ξεκίνημα της χρονιάς σχετικά με τους ορισμούς ξένων διαιτητών στα μεγάλα ματς, που πιθανότατα θα κρίνουν και τον πρωταθλητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»:

«Παρατηρούμε μια σταδιακή πρόοδο των Ελλήνων σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον. Στο ερώτημα σας για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που δεν θα έλθουν ξένοι διαιτητές, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο, θα σας πω τούτο. Η αλήθεια είναι πως παρατηρείται μια δυσκολία στην έλευση τον Ιανουάριο ξένων διαιτητών για διάφορους λόγους. Απ’ τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε τραυματισμών οπότε θα έλεγα τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο V.A.R; Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες», ανέφερε ο Καβαλιώτης παράγοντας της διαιτησίας και πρόσθεσε:

«Ήταν ένας δύσκολος πρώτος γύρος, καθώς υπήρξε η αποχώρηση του κ Μπένετ και η έλευση του κ.Φρόιντφελντ, άρα υπήρξε ένα μεταβατικό στάδιο. Η ΚΕΔ διοργανώνει σεμινάρια ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα για ενιαία σφυρίγματα. Πλέον με απόφαση της ΕΠΟ μέσω yutube θα συγκεντρώνουμε επίμαχες φάσεις και θα τις αναλύουμε. Το θέμα είναι, πώς ο ρέφερι μέσω εκπαίδευσης να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σφυρίξει σωστά και ενιαία»

Στο ερώτημα αν διοικεί αυτός την ΚΕΔ, όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός, ο αξιωματούχος της ΚΕΔ απάντησε:

«Τα κλειδιά της διαιτησίας τα είχε ο κ Μπενετ και πλέον ο κ Φρόιτφελντ.Με στενοχωρεί που ο Ολυμπιακός με χει στα ..μανταλάκια των εφημερίδων του ,αλλά κάνει λάθος. Όλες οι άλλες ομάδες βλέπουν την προσπάθεια μας για μια καλή ελληνική διαιτησία. Εγώ λοιπόν είμαι Αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής . Τον Πρόεδρο της ΚΕΔ ουσιαστικά τον βοηθώ δίνοντας το κλίμα ,αφού είναι ξένος στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη φημολογία πως η διαιτησία ελέγχεται από την ΑΕΚ, είπε ότι:
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις καφενειακές συζητήσεις στην Ελλάδα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν ίσχυε αυτό ,μπορείτε να μου πείτε ,γιατί τότε η ΑΕΚ άφησε τέσσερις βαθμούς σε Αγρίνιο και Σέρρες? Μπήκαμε στο δεύτερο γύρο του ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος όλων των εποχών, και αυτό είναι το αληθές, κι όχι η φήμη που αναφέρατε. Ό Έλλην διαιτητής, όπως είπατε παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο δηλαδή υπό πίεση. Η πίεση δημιουργεί συνθήκες σκληρότερης δουλειάς κι αυτό κάνουμε στην ΚΕΔ με τους διαιτητές».

Ο Μάνταλος ρωτήθηκε και για τις περίφημες γραμμές οφσάιντ που έχουν προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων:

«Όντως υπάρχει συζήτηση. Όμως υπάρχει και η αλήθεια πως κανένα ξένο χέρι δεν βάζει τις περίφημες γραμμές. Όλα γίνονται βάσει πρωτοκόλλου. Τα υπόλοιπα είναι για να λέγονται».

Τέλος απηύθυνε έκκληση προς όλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε μας να δουλέψουμε και κρίνετε μας αυστηρά. Αλλά παρακαλώ αφήστε μας σε ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον κι όχι τοξικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ