Η «διπλή» εγγύηση του Ροντινέι για την περίπτωση του Λέο Περέιρα

Η «διπλή» εγγύηση του Ροντινέι για την περίπτωση του Λέο Περέιρα

Ο ρόλος του Ροντινέι στο… φλερτ του Ολυμπιακού με τον Λέο Περέιρα. Και η προσεκτική «ανάγνωση» του.

Μπροστά από μια άκρως ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένοντας τα Χριστούγεννα. Εκείνη που έρχεται απευθείας από την Βραζιλία έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο τον Λέο Περέιρα: «Τον καλύτερο αριστεροπόδαρο αμυντικό του πρωταθλήματος» όπως λένε για χάρη του 27χρονου άσου της Φλαμένγκο οι συμπατριώτες του.

Φυσικά δεν πρόκειται για απλή υπόθεση. Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Λατινικής Αμερικής την τελευταία 5ετία, έχει αναπόφευκτα… ράφι ακριβό στην αγορά. Και βέβαια αν ο Περέιρα αποδειχθεί ότι όντως είναι στην αγορά, ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει… μόνος του για εκείνον. Εξίσου λογικά και τα δύο.

Πως οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στην περίπτωση του αλλά και στέκονται όπως όλα δείχνουν μπροστά από αυτή με αξιώσεις; Εν πολλοίς χάρη στον Ροντινέι. Την με διαφορά καλύτερη μεταγραφή τους μέσα στο 2023. Ο Ροντινέι βεβαίως ήρθε ελεύθερος κάνοντας τα πάντα πιο εύκολα. Έχει ενδιαφέρον όμως να παρατηρήσει κανείς όλες τις παραμέτρους. Την άμεση προσαρμογή του. Την προσφορά του. Τον ρόλο του σε μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Τον τρόπο που πολύ γρήγορα εξελίχθηκε από σημαντικός σε πολύτιμος. Την… διαφορά επιπέδου του με όλους τους άλλους μπακ στη χώρα μας. Είναι ένα «πακέτο» προσωπικό όλα αυτά. Είναι όμως και μια σειρά από λεπτομέρειες που αυτομάτως δίνουν… πόντους στην περίπτωση του Περέιρα. Όχι γιατί οι δύο τους έχουν τον ίδιο μάνατζερ, αλλά γιατί ουσιαστικά έρχονται από την ίδια ποδοσφαιρική δεξαμενή.

Θέλει έναν στόπερ αριστεροπόδαρο… χθες, ο Ολυμπιακός. Θέλει όμως κάποιον που να μπει στην ομάδα σαν Ροντινέι και να αναδειχθεί σε φυσιογνωμία. Δίχως να χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Δίχως να αλλάξει το αγωνιστικό του dna, μιας και η Φλαμένγκο με έναν τρόπο ο… Ολυμπιακός της Βραζιλίας είναι. Έτοιμος. Ο Περέιρα είναι 27. Έρχεται από 2023 με 52 συμμετοχές. Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της αναζήτησης για να γίνει ο… Ροντινέι των στόπερ.

Η παρουσία του έμπειρου δεξιού μπακ όμως σε αυτή την ιστορία είναι «διπλή» ή τέλος πάντων διαβάζεται και ανάποδα. Μοιάζει ως «εγγύηση» και για τον Περέιρα. Η απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι η κατάλληλη πύλη εισόδου για εκείνον στην Ευρώπη. Το κατάλληλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Το ίδιο που θα του εξασφαλίζει την παρουσία ενός φίλου από την πρώτη στιγμή. Κάποιον που θα έχει ήδη μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο για να πάρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η επιτυχία του Ροντινέι αυτομάτως υπόσχεται και στον ίδιο. Και αυτά στις μεταγραφές όσο και αν δεν τους φαίνεται παίζουν τον ρόλο τους. Όχι τον σημαντικότερο, καθώς στο τέλος της ημέρας όλα είναι χρήματα, αλλά κάποιον που μπορεί να αποδειχθεί κλειδί. Στη Βραζιλία γράφουν ότι οι αξιώσεις της Φλαμένγκο είναι στα 7-8 εκατ ευρώ. Αν έχουν δίκιο; Εκείνοι που ξέρουν λένε ότι το ποσό που μπορεί να κάνει τη δουλειά είναι κάπου στα 5 εκατ ευρώ. Αυτά όμως είναι πάντα… σχετικά. Μέχρι αποδείξεως τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ