Έχασε πορτοφόλι και… 25-44 στα τελευταία 15:20 ο Αταμάν από τον Ιβάνοβιτς

Έχασε πορτοφόλι και… 25-44 στα τελευταία 15:20 ο Αταμάν από τον Ιβάνοβιτς

Ο Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε κατά κράτος στη σκακιέρα που απλώθηκε στη χώρα των Βάσκων.

Σπουδαίος προπονητής ο Εργκίν Αταμάν και προφανώς δεν αμφιβάλει κανείς. Απόψε όμως δεν πρέπει να κατάλαβε πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς του άρπαξε το πορτοφόλι από την τσέπη και το ροζ φύλλο αγώνα. Ήταν στο +17 ο Παναθηναϊκός. Προηγούνταν με 48-31 στα μισά της τρίτης περιόδου (24:40). Και πρόλαβε σε ότι ακολούθησε να τα χάσει όλα με ένα επιμέρους από εκείνα που βάζουν στα βίντεο φωτιά. Ακριβώς 25-44 ήταν το σκορ στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Τόσο… όσο για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό για 18ο σερί ματς στην Ισπανία δίχως νίκη.

Αυτοκτονία; Δεδομένα. Κυρίως όμως λάθος οπτική από τον Αταμάν που για την εμπειρία του δεν επιτρέπεται να αφήνει λάσκα τον… ρυθμό. Για ποιο λόγο έτρεχε ο Παναθηναϊκός σε ολόκληρη την τέταρτη περίοδο; Άγνωστο. Γιατί δεν προσπάθησε να τραβήξει το φρένο και να κοντρολάρει ένα παιχνίδι που «γύριζε» μόνο με αυτή τη συνθήκη χάους που επέβαλλε το «καθαρόαιμο» Μονέκε; Δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει μια ομολογουμένως τσάμπα ήττα που υπέγραψε με buzzer beater ο ΜακΙντάιρ (όπως ακριβώς έκανε και στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό).

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με το δεξί στην εποχή Τερίμ οι «πράσινοι»

Και όσο για τον Κέντρικ Ναν; Σε κάποια σημεία του ματς ήταν πραγματικά απολαυστικός. Το μαρτυρούν 25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο. Στο φινάλε όμως αποφάσισε να παίξει μόνος του, να μην ψάξει ποτέ μια πάσα, να μην εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Ισπανοί προσαρμόστηκαν απόλυτα πάνω του. Να μην αποδείξει την εμπειρία και τις παραστάσεις στον τρόπο που κερδίζονται τα ματς. Και αυτό πληρώθηκε τοις μετρητοίς.

ΥΓ. Ο Τσίμα Μονέκε στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ δεν αγωνίστηκε. Ουσιαστικά δεν έπαιξε απόψε και στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως έδειξε και απέδειξε γιατί θεωρείται ο πιο βελτιωμένος παίκτης σε ολόκληρη τη Euroleague: 20π, 13 ριμπάουντ, με 4/5 διπ και 2/3 τρίπ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ