Ο νόμος δεν ισχύει στα «δικά μας» παιδιά

Ο νόμος δεν ισχύει στα «δικά μας» παιδιά

Ο Γιώργος Βασιλειάδης κάνει τα… στραβά μάτια για να μην ακουμπήσει τον μυστικοσύμβουλό του, Βασίλη Γκαγκάτση, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Σούπερ Λιγκ. Ξέχασε ο Βασιλειάδης τι είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και τι είχε πει ο ίδιος για τον Μαρινάκη. 

Είναι τα καλά της… εξυγίανσης. Στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ αφεντεύει το ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και να καταργηθεί ένας νόμος με ψηφοφορία ομάδων! Όπως συνέβη στην Σούπερ Λιγκ για τα… μάτια του Βασίλη Γκαγκάτση. Οι ομάδες ψήφισαν την παραμονή του καταδικασμένου με 5ετη κάθειρξη για το σκάνδαλο της Κάρτας Υγείας. Και πέταξαν στα σκουπίδια τον νόμο έχοντας ως «σύμμαχο» τον ίδιο τον Υφυπουργού Αθλητισμού που κάνει πως δεν έχει δει τι έχει συμβεί.

Τον Γιώργο Βασιλειάδη που κάνει το παν για να μην «ακουμπήσει» κανείς τον μυστικοσύμβουλο του. Τον Βασίλη Γκαγκάτση που και παράνομα διορίστηκε στην Σούπερ Λιγκ και βεβαίως παράνομα συνεχίζει σε αυτή.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που όφειλε να έχει κάνει ο Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως οι νόμοι δεν ισχύουν για τα «δικά μας» παιδιά.

Η… εξυγίανση του ποδοσφαίρου μπήκε μπροστά και κατήργησε τον νόμο, ο Βασιλειάδης κάνει τα… στραβά μάτια όπως και ο Γ.Γ.Α και η ζωή συνεχίζεται. Βεβαίως ο Ολυμπιακός παρά τα όσα έγιναν στην Σούπερ Λίγκα μπορεί να κυνηγήσει το θέμα μέχρι τέλους για να μπορέσει να δει τον νόμο να εφαρμόζεται.

Ναι, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κόπος για να εφαρμοστεί ένας νόμος αν πρόκειται για «δικά μας» παιδιά.

Η ανικανότητα Μπαταγιάννη 

Η Σούπερ Λιγκ έβαλε τα στήθια της μπροστά για να μην ακουμπήσει κανείς τον καταδικασμένο σε 5ετη κάθειρξη Βασίλη Γκαγκάτση με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη να προσθέτει άλλη μια θλιβερή σελίδα στην προεδρία του. Ο Μπαταγιάννης που πρότεινε ο Ολυμπιακός για πρόεδρο στη Σούπερ Λιγκ και τον βλέπει να διασύρεται, να είναι εύκολη λεία στα χέρια των… εξυγιαντών.

Τι είχε συμβεί με την προηγούμενη ΕΠΟ για την Κάρτα Υγείας…

Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του Κοντονή και του Βασιλειάδη αν είσαι καταδικασμένος αλλά είσαι «δικός μας» άνθρωπος δεν σε αγγίζει κανείς. Αν δεν είσαι τότε «φίδι που σε έφαγε». Ο Γιώργος Βασιλειάδης που τώρα «σφυρίζει αδιάφορα» για τον φίλο του Γκαγκάτση ήταν στην ίδια χώρα που βρίσκεται και τώρα, υπηρετούσε την ίδια Κυβέρνηση το 2016 που υπηρετεί και σήμερα.

Τότε ήταν γενικός γραμματέας Διαφθοράς. Τι ειρωνεία άραγε…

Τότε λοιπόν έβλεπε τον προκάτοχο του, Σταύρο Κοντονή να οδηγεί ένα ολόκληρο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ σε παραίτηση, λόγω παραπεμπτικού βουλεύματος κακουργηματικής υφής, για να ανοίξει τον δρόμο προς την… εξυγίανση. Αλλά αυτά είναι περασμένα, ξεχασμένα για τον Βασιλειάδη.

Για την ίδια υπόθεση με την οποία παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε ο Β. Γκαγκάτσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 πέντε μέλη της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Γιώργος Γκιρτζίκης, με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν και παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Οι Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Προύντζος, Οικονομίδης, Καραμελίδης παραιτήθηκαν από τις θέσεις  τους και ακολούθησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ λίγες μέρες αργότερα…

Τότε, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ προχώρησε στη διαπιστωτική πράξη της παραίτησης-παύσης όλων αυτών με βάση το εκδοθέν βούλευμα. Δεν ήταν καταδικασμένοι αλλά κατηγορούμενοι.
Τώρα ο Γκαγκάτσης που είναι καταδικασμένος συνεχίζει απτόητος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης.

Όταν έψαχνε κάμερα για να κάνει δήλωση κατά του Μαρινάκη… 

Ο μεγαλύτερος διασυρμός του Γιώργου Βασιλειάδη στο πως αντιδρά τώρα με καταδικαστική απόφαση κατά του «δικού μας» Βασίλη Γκαγκάτση φαίνεται συγκρίνοντας την αντίδραση του Υφυπουργού στα δημοσιεύματα που αφορούσαν το εισαγγελικό βούλευμα που παρέπεμπε σε δίκη 28 άτομα, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τότε ο Υφυπουργός είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, βρίσκοντας και κάμερα για να κάνει δήλωση προσπαθώντας να τελειώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο. Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν ο Υφυπουργός με καμάρι έλεγε στην κάμερα:

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 27 παραγόντων του ποδοσφαίρου σε δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα και αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο. Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάση τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον».

Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Ο Βασιλειάδης είχε βάλει και την απαραίτητη «σάλτσα» υποστηρίζοντας πράγματα που δεν ίσχυαν και που στην πορεία μάλιστα κατέπεσαν στο υψηλότερο επίπεδο της δικαιοσύνης μας (και όπως φαίνεται δεν θα υπάρξει καν δίκη) αλλά για τον Γκαγκάτση (που και τότε ήταν παράνομα στην Σούπερ Λιγκ) που έχει καταδικαστεί δεν βρέθηκε μια καμερούλα να πει το «ποίημα» του ο Υφυπουργός.

Η δύναμη της ΕΡΤ και οι νομικοί 

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «συμμετοχή» της ΕΡΤ στην πολιτική του Βασιλειάδη. Λέτε να ήταν τυχαίο πως στην ψηφοφορία για τον Γκαγκάτση στην Λίγκα οι εφτά ομάδες που έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ ψήφισαν υπέρ της παράνομης παραμονής του καταδικασθέντος διευθύνοντος συμβούλου στη θέση του;

Πόσο συνάμα κωμικό είναι αυτό που συνέβη με τους νομικό της Λίγκας; Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας, κ. Οικονομάκης, αρνήθηκε να πάρει θέση για το αν ο Γκαγκάτσης έχει δικαίωμα συμμετοχής ή όχι με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου! Αρνήθηκε δηλαδή να κάνει την δουλειά του! Και είναι ακόμη κανονικά στην Λίγκα περιμένοντας το τέλος του μήνα για να πάρει τον μισθό του. Μιλάμε για… ομορφιές! Και από την άλλη μπορεί ο Κούγιας ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό, φρόντισε όμως να κρατήσει και τις ισορροπίες με τον Γκαγκάτση, του οποίου είναι δικηγόρος, ισχυριζόμενος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας δεν έπρεπε να διοριστεί αφού υπήρχε εις βάρος του  παραπεμπτικό βούλευμα, αλλά τώρα που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό θα πρέπει να… τελεσιδικήσει η απόφαση!

Και δεν είναι μόνο αυτοί! Στην Λίγκα άλλωστε υπάρχουν και άλλοι νομικοί. Ο πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, που έθεσε το ζήτημα της αποπομπής του Βασίλη Γκαγκάτση, δέχθηκε και έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα αν ισχύει ή όχι ο νόμος 2725/99, άρθ. 3, «περί κωλυμάτων παραγόντων»! Ο πρόεδρος δηλαδή της Λίγκας αντί να κάνει το αυτονόητο, να υπογράψει την απόλυση του Γκαγκάτση, ρώτησε το Δ.Σ. αν θα εφαρμόσουν ή όχι τον νόμο! Αλλά είπαμε, είναι μεγάλη η ευθύνη και του Ολυμπιακού για τον Μπαταγιάννη.

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου της ΑΕΚ προφανώς και έκανε ότι του είχε ζητήσει το μεγάλο του αφεντικό ενώ για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου έγραψε ιστορία στηρίζοντας τον καταδικασμένο Γκαγκάτση. Τον άνθρωπο που κυνήγησε τόσα χρόνια. Αλλά προφανώς στον Παναθηναϊκό υπήρχε το δωράκι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ