Η αξιοπιστία έχει πάει… περίπατο, το Grexit έρχεται

Η αξιοπιστία έχει πάει… περίπατο, το Grexit έρχεται

FIFA και UEFA απειλούν με Grexit επειδή τα καμάρια της «εξυγίανσης» μεθοδεύουν και… μαγειρεύουν πρωτάθλημα και αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναλόγως με τις βουλές του χαλίφη (τους).

Πλέον δεν αποτελεί είδηση. Τι κι αν ήρθαν και μας… κατσικώθηκαν η FIFA κι η UEFA έπειτα από τις μαεστρικές κινήσεις των εκπροσώπων της υποτιθέμενης εξυγίανσης, συνεπικουρούμενων φυσικά από τα πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Τι κι αν απειλείται για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο με Grexit; Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Ένα από τα προαπαιτούμενα του ποδοσφαιρικού μνημονίου που μας έχει επιβληθεί και το οποίο διατύπωσε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν η γενική γραμματέας της FIFA Φατμά Σαμούρα αφορούσε την ταχύτητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα. Ταχύτητα που στη χώρα της «εξυγίανσης» αλλάζει ανάλογα με το ποιος είναι κατηγορούμενος και πώς εμπλέκεται στις τρέχουσες εξελίξεις.

Για την ακρίβεια προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit ζητήθηκε να παίρνονται αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ εντός πέντε ημερών από τα πρωτοβάθμια όργανα και εντός επτά ημερών από την επιτροπή εφέσεων.

Και όπως ήταν αναμενόμενο τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΠΟ και του «δικού μας» κατά Ιβάν Σαββίδη προέδρου της Βαγγέλη Γραμμένου έμειναν στα λόγια και τις υποσχέσεις… Απλά θυμηθείτε πόσους μήνες ήταν στα δικαστήρια Ολυμπιακός και ΑΕΚ για την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου και θα καταλάβετε την απήχηση που είχε το συγκεκριμένο αίτημα της FIFA.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μιας και οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν πια… ξεχαστεί, έχουμε και τα ολόφρεσκα κουλούρια. Την υπόθεση του ΟΦΗ, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο για μια υπόθεση του 2017 (!) και ένα ματς με τον Αιγινιακό, όταν ακόμη οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία, υπόθεση που εκδικάστηκε εφέτος και πρωτόδικα επιβλήθηκε η τιμωρία του υποβιβασμού στην ομάδα της Κρήτης. Για ένα αδίκημα που διαπράχθηκε όταν ήταν στη Β’ Εθνική, ο ΟΦΗ τιμωρείται με υποβιβασμό στη… Β’ Εθνική!

Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο για μια τόσο μεγάλη υπόθεση, οι παράγοντες του ΟΦΗ άσκησαν έφεση όπως είχαν το δικαίωμα στην πρωτόδικη απόφαση. Εφεση που εκδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Κοντεύει να τελειώσει ο Απρίλιος και απόφαση δεν έχει υπάρξει ακόμη.

Προφανώς έπρεπε να παιχτούν τα ματς μερικών αγωνιστικών και να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο, να δουν τα… μεγάλα μυαλά της εξυγίανσης τι βολεύει και ακολούθως να ανακοινωθεί το τι μέλλει γενέσθαι.

Πέρα από το γεγονός ότι λειτουργούν κουτοπόνηρα επιχειρώντας να ξεγελάσουν για πολλοστή φορά τις υπερκείμενες αρχές πουλώντας το ένα παραμύθι πίσω από το άλλο, εδώ προκύπτει (ακόμη) ένα τεράστιο θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Πώς θα εξελισσόταν δηλαδή το πρωτάθλημα αν είχε ανακοινωθεί η όποια απόφαση πριν από μερικές εβδομάδες όπως έπρεπε και πώς θα εξελιχθεί όποτε κι αν αποφασίσει η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να πάρει την απόφασή της.

Δεν εξετάζουμε την απόφαση και το αν είναι σωστή ή λάθος, σκληρή ή επιεικής, αλλά τον τρόπο με τον οποίο τα καμάρια της «εξυγίανσης» μεθοδεύουν και… μαγειρεύουν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αναλόγως με τις βουλές του χαλίφη (τους)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ