Υπάρχει οφσάιντ; Δεν υπάρχει καμία φάση

Υπάρχει οφσάιντ; Δεν υπάρχει καμία φάση

Το ψάρι γίνεται κρέας, το προφανές γίνεται «έγκλημα», αλλά η φάση με τον Μπαράλες στο Καραϊσκάκη απλά... δεν υπάρχει, διότι τρεις παίκτες του Αστέρα είναι οφσάιντ. Προηγείται οφσάιντ; Δεν ακολουθεί τίποτε άλλο.

Να, λοιπόν, που το πρωτάθλημα ξεκίνησε όπως τελείωσε το περσινό. Με διαιτητές ανίκανους, που δικαιώνουν οσα γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες για τη «θεωρία των πλαϊνών» που αναμένεται να παίξει τον ρόλο της στο φετινό πρωτάθλημα, με σκοπό να μην επιτρέψει τη χρήση του VAR.

Έγινε χθες το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν έστω και δύσκολα και φυσικά τα Μέσα του Ιβάν Σαββίδη, αποφάσισαν ότι η διαιτησία βοήθησε τον Ολυμπιακό. Και ότι κακώς δεν δόθηκε πέναλτι στη φάση του Ελ Αραμπί με τον Μπαράλες. Είναι, όμως, έτσι; Προφανώς και δεν είναι. Διότι όταν παίρνεις να αναλύσεις μια φάση ξεκινάς από την αρχή της. Και αυτό δεν το έκαναν οι διαιτητές, ούτε το VAR, ούτε βεβαίως τα media που δεν τους συμφέρει αυτή η εκδοχή της ιστορίας.

Εάν, λοιπόν, δούμε τη φάση από την αρχή είναι σαφές ότι έχει προηγηθεί οφ σάιντ. Όχι ένας αλλά τρεις παίκτες του Αστέρα Τρίπολης εκτεθειμένοι. Με λίγα λόγια, εάν ο βοηθός ή στη συνέχεια το VAR, είχε μελετήσει σωστά την αρχή και την εξέλιξη της φάσης, δεν θα υπήρχε κανείς που να μπορούσε να πει το παραμικρό. Διότι από τη στιγμή που υπάρχει οφσάιντ, οτιδήποτε άλλο εξελίσσεται μετά από αυτό είναι ως μη γενομένο.

 

Η φάση και το συγκεκριμένο στιγμιότυπο αποκρύφθηκαν εντέχνως και ηθελημένα από όσους έχουν βαλθεί να κάνουν το άσπρο μαύρο. Επιλέγουν τι τους συμφέρει, το πωλούν στο πόπολο, το παραμύθι ξεκινάει και η δουλειά γίνεται. Αυτά όμως παλιά. Αυτές οι βλαχιές και η παραποίηση της αλήθειας δεν θα περάσει. Και δεν θα περάσει διότι εάν θέλουμε το ποδόσφαιρο και το VAR να έχει στοιχειώδη επιτυχία, θα πρέπει τουλάχιστον να μην προσπαθούμε να χρωματίζουμε το οφθαλμοφανές. Υπάρχει οφσάιντ; Δεν υπάρχει φάση. Κι ας λέει το αφεντικό στους «δικούς του» ότι πρέπει να το κάνουν λύσσα για να δημιουργήσουν κλίμα.

Δυστυχώς τα πράγματα ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο. Οι έχοντες τα ηνία στα κέντρα αποφάσεων, αυτοί που ελέγχουν συστήματα και παρασυστήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και μια τριετία βάζουν στο παιχνίδι τα media για να κάνουν προπαγάνδα από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Και ακόμη αρχίσαμε…

Βεβαίως, ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με τους διαιτητές, τόσο τον Κουμπαράκη και εκείνους του VAR, είναι για ποιον λόγο κάθονταν να δουν εάν υπάρχει τράβηγμα ή όχι και δεν πήραν τη φάση κομμάτι κομμάτι από την αρχή της. Διότι αυτομάτως θα τελείωνε κάθε κουβέντα για το τι υπάρχει. Διότι, επαναλαμβάνουνε, υπάρχει οφσάιντ, άρα δεν υπάρχει συνέχεια της φάσης. Ο,τι ακολουθεί είναι ως μη γενόμενο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ