Πολάκη, στους ψεύτες στα Σφακιά τους ξυρίζουν το μουστάκι

Πολάκη, στους ψεύτες στα Σφακιά τους ξυρίζουν το μουστάκι

Ο Παύλος Πολάκης επιμένει να συμπεριφέρεται ως τμήμα του επικοινωνιακού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Οταν δεν πάει για ψάρεμα...

Από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, είναι αυτός που κατεξοχήν φέρεται ως αυτό που έχω περιγράψει ως η επικοινωνιακή «σεκιουριτάτε» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, ως τμήμα ενός συνόλου στελεχών πολιτικών και δυστυχώς δημοσιογραφικών που κατεξοχήν ασχολούνται με το να σχηματίζουν ασπίδα προστασίας γύρω από τον Τσίπρα, να αναπαράγουν το εκάστοτε κυβερνητικό αφήγημα, να προβοκάρουν επικοινωνιακά οποιονδήποτε κάνει το λάθος να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ίσως βέβαια αυτός ο ενθουσιασμός με τον οποίο ασκεί αυτά τα πολιτικά καθήκοντα να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι σε σχέση με άλλα στελέχη ο Παύλος Πολάκης είναι σχετικά νεοφώτιστος στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, τυπικά ο Παύλος Πολάκης τον ΣΥΡΙΖΑ τον προσέγγισε ανάμεσα στις δύο εκλογές του 2012.

Μέχρι και τις πρώτες εκλογές του 2012 ήταν μέλος του ΕΠΑΜ, του σχηματισμού του Δημήτρη Καζάκη που πριν από μερικές μέρες ξαναήρθε στο προσκήνιο κάνοντας την απίθανη δήλωση ότι δήθεν η αμερικάνικη πρεσβεία ήξερε από το μεσημέρι για την καταστροφή που θα γινόταν στην Αθήνα.

Βέβαια, άμα το καλοσκεφτεί κανείς δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις ιδιότυπες θεωρίες συνωμοσίας που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει το ΕΠΑΜ και τον τρόπο που σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που μόνο οι… δορυφόροι του Νίκου Παππά μπόρεσαν να εντοπίσουν.

Είναι αλήθεια ότι πιο πριν, αρκετά πιο πριν ο Παύλος Πολάκης ήταν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Μόνο που ο μαχητικός φοιτητής και νεαρός γιατρός συνδικαλιστής αργότερα, καμία σχέση δεν έχει με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Υγείας που διαπραγματεύεται με την Τρόικα την εφαρμογή των μνημονιακών περικοπών.

Είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι οι γιατροί, αυτοί που έδωσαν μάχη αυτές τις μέρες, επεσήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα;

– Υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και ειδικότερα υποστελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ

– Υποστελέχωση των υπηρεσιών αιμοδοσίας

– Ελλείμματα και στο συνολικό αριθμό κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ειδικά σε ΜΕΘ εγκαυμάτων.

Είναι επίσης τυχαίο ότι υπάρχουν όλες οι προηγούμενες τεκμηριωμένες καταγγελίες των γιατρών και των άλλων υγειονομικών για το πρόβλημα με του επικουρικούς γιατρούς, για την ελλιπή στελέχωση των ΤΟΜΥ, για τα προβλήματα με την εισαγωγή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού;

Και τέλος πάντων ας δεχτώ ότι όταν δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός προσπαθεί όταν δεν πάει για ψάρεμα να κάνει ό,τι μπορεί στο χώρο της υγείας.

Μόνο που η κριτική που δέχτηκε ο Παύλος Πολάκης για την απαράδεκτη στάση του τις τελευταίες μέρες δεν αφορά κυρίως την άμεση αρμοδιότητά του. Όντως τα νοσοκομεία και ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ, με όλα τα προβλήματά τους, λειτούργησαν.

Η κριτική αφορούσε και αφορά τον τρόπο που συνεισφέρει σε έναν επικοινωνιακό μηχανισμό που μόνο στόχο έχει να αναπαράγει κατασκευασμένα αφηγήματα και να αποτρέπει την πραγματική απόδοση ευθυνών. Η προσπάθειά του να βγάλει ψεύτες όσους λένε ότι υπήρχε γνώση για νεκρούς πριν από τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποια σχέση έχει με «αξίες και ηθική»;

Και γι’ αυτή την ταμπακιέρα δεν λέει τίποτα.

Όμως, δεν μπορώ παρά να επισημάνω λέει κάπου ότι σιτίζομαι «από υπόδικους λαθρέμπορες». Για κάποιον που προβάλλει τόσο πολύ την παλικαριά του με εντυπωσιάζει ότι δεν βάζει ονοματεπώνυμο; Γιατί βρε ψαροντουφεκά βολεύεσαι σε φραστικές «τζάμπα μαγκιές»; Ποιος είναι ο υπόδικος λαθρέμπορας;

Και τέλος πάντων καλό θα είναι πιο μετρημένος σε χαρακτηρισμούς κάποιος που έγραψε ιστορία ως το… θαλάσσιο ταξί του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το καλοκαίρι του 2015 όταν ο πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί ότι πήγε στη Μήλο με τη θαλαμηγό επιχειρηματία. Τότε εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός ο Παύλος Πολάκης που διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι αυτός είχε πάει τον πρωθυπουργό με το φουσκωτό που διαθέτει στο νησί των Κυκλάδων, καθώς όποτε μπορεί οργώνει τα ελληνικά πελάγη ως μανιώδης ψαροντουφεκάς.

Από όσο ξέρω οι «τζάμπα μαγκιές» και η εξυπηρέτηση των κάθε λογής αρχόντων στους άγραφους κώδικες των Σφακιών δεν υπολογίζονται ως πολύ τιμητικά. Σε… ξύρισμα του μουστακιού οδηγούν, παρά σε σεβασμό. Ας το σκεφτεί αυτό ο Πολάκης

ΥΓ1. Όσο για τον κάποτε εκπαιδευτικό κ. Ρήγα, να πω απλώς ότι εντυπωσιάζομαι που μετά από τόσα χρόνια στη σχολική τάξη δεν έμαθε πραγματικά να διαβάζει, αλλά δεν θα ασχοληθώ κι άλλο μαζί του.

ΥΓ2. Μιας και φαίνεται να έχει πολύ δουλειά ο κ. Πολάκης να του αφιερώσω και ένα τραγούδι να τον συντροφεύει. Στο ψάρεμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ