Από που «κρατάει» ο Γκαγκάτσης την κυβέρνηση και την «εξυγίανση»;

Από που «κρατάει» ο Γκαγκάτσης την κυβέρνηση και την «εξυγίανση»;

Η… κατσαρίδα του ποδοσφαίρου που επιζεί ακόμη και μετά από πυρηνικό όλεθρο σε νέες δικαστικές περιπέτειες. Η ένοχη σιωπή των «εξυγιαντών» που με τη στάση τους στέκονται στο πλευρό του ανθρώπου που έχει κάρτα… διαρκείας για το εδώλιο του κατηγορούμενου στα δικαστήρια!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Γκαγκάτσης δεν είναι επίθετο, αλλά ιδιότητα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα για κάποιον παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που αναδείχθηκε και αναδύθηκε στον αφρό στα χρόνια που το γενικό κουμάντο στο παρασκήνιο είχε η παράγκα του Θωμά, να συνεχίσει να επιζεί σαν… κατσαρίδα μετά από πυρηνικό όλεθρο!

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, δεν είναι ένας απλός παράγοντας. Εχει φορέσει τόσες προβιές πλευρίζοντας πάντα τον κατάλληλο και διαθέσιμο ισχυρό του χώρου, που καταφέρνει διαρκώς να ξεγελάει το σύστημα.

Ακόμη και σήμερα, στα χρόνια της υποτιθέμενης εξυγίανσης, όπου ό,τι σάπιο και ό,τι μιαρό και άρρωστο θα έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι στο απυρόβλητο.

Τι κι αν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση με αναστολή και με πρόστιμο για αδήλωτο πόθεν έσχες; Τα χρόνια της προεδρίας του στην ΕΠΟ, στα χρόνια που ακολούθησαν τον θρίαμβο της Εθνικής στο Euro 2004, στα χρόνια που το χρήμα έρρεε άφθονο, ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε την… πάπια. Συγκεκριμένα τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008 εν γνώσει του σύμφωνα με την απόφαση του Αρειου Πάγου υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Μιλάμε για τα χρόνια της… αθωότητας, τα χρόνια όπου όπως αποκαλύπτεται σιγά – σιγά, το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Σκάνδαλα πάντα με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Γκαγκάτσης όμως επέστρεψε στο προσκήνιο χάρη στην «εξυγίανση». Ολο το σύστημα της εξυγίανσης είναι στο πλευρό του.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ιβάν Σαββίδη δεν αναφέρουν κουβέντα για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που βαραίνουν τις πλάτες του Βασίλη Γκαγκάτση. Τα μέσα, που έχουν γράψει δεκάδες χιλιάδες λέξεις για δίκες που ακόμη δεν έγιναν και όπως πάει το πράγμα και δύσκολα θα γίνουν μιας και τα στοιχεία είναι ανύπαρκτα, αδιαφορούν προκλητικά για τις δίκες που είναι σε εξέλιξη.

Δίκες  που έχουν ως βασικό κατηγορούμενο τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος παρατύπως έχει προσληφθεί στη Σούπερ Λίγκα από τις… δυνάμεις της εξυγίανσης και εκτελεί χρέη Διευθύνοντα Συμβούλου, μολονότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά μιας και τον βαραίνουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πριν από μερικές μέρες μπήκε στην τελική ευθεία η δίκη για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας, όπου μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατηγορείται ως συνυπεύθυνος για ζημιές που φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η κάρτα υγείας ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο που πλέον βρίσκεται στα δικαστήρια με τον εισαγγελέα να έχει προτείνει την ενοχή του Γκαγκάτση και αρκετών ακόμη συγκατηγορούμενών του.

Την ώρα που περιμένουμε την κατάληξη αυτής της δίκης, ο Βασίλης Γκαγκάτσης απλά άλλαξε αίθουσα στα δικαστήρια, καθώς ξεκίνησε η επόμενη δικαστική του περιπέτεια. Αυτή τη φορά κατηγορούμενος και πάλι για κακούργημα. Θέμα της υπόθεσης είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της εθνικής Ελλάδας όπου αντί για να δοθούν σε εταιρείες που είχαν καταθέσεις προτάσεις ύψους 6 και 7 εκατομμυρίων ευρώ, αυτά πουλήθηκαν σε εταιρεία φίλου του Βασίλη Γκαγκάτση αντί μόλις ενός εκατομμυρίου ευρώ… Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 12 Φεβρουαρίου. Εισαγγελέας είναι όπως και σε αυτήν της κάρτας υγείας ο Χαράλαμπος Τζώνης, ενώ πρόεδρος της έδρας είναι ο Ισίδωρος Λιάπης.

Βέβαια ποιος θα τον βγάλει στη… σέντρα τον Γκαγκάτση; Η κυβέρνηση; Μα η… κατσαρίδα του ποδοσφαίρου μπαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση στα υπουργικά γραφεία. Δεν είναι μυστικό ότι ο Γκαγκάτσης εκτελεί και χρέη συμβούλου του ακάματου εργάτη και υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη!

Ή μήπως θα τον βγάλει στη… σέντρα η ΕΠΟ του «δικού μας» (κατά τον Ιβάν Σαββίδη) Βαγγέλη Γραμμένου; Εδώ γελάμε.

Ο δε γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός τον Νοέμβριο του 2016 όταν και έγινε η πρόσληψη Γκαγκάτση από τον συνεταιρισμό της Σούπερ Λίγκας έγραφε σε λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ρητορικό ερώτημα: μπορούν να γίνουν πιστευτοί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ όταν υποστηρίζουν ότι θέλουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή συνεναιτικά (οι «μεγάλοι») ορίζουν ως γενικό διευθυντή της Σούπερ Λιγκ, πρόσωπο που διώκεται για κακουργήματα από τους εισαγγελείς διαφθοράς; Εκτός κι αν κάτι άλλο γίνεται, που δεν έχει σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο».

Σωστή η απορία. Και εύστοχη, μιας και ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας ελέγχεται από τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, επομένως αυτοί ευθύνονται για την πρόσληψη του Γκαγκάτση.

Από εκεί και πέρα όμως, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι από τη στιγμή που δεν επιλαμβάνονται του θέματος ούτε η ίδια η Σούπερ Λίγκα, ούτε η «προϊστάμενη» αρχή που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΠΟ, τότε η διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του προσώπου για το οποίο συντρέχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Το «ζουμί», όμως, βρίσκεται στη συνέχεια του ίδιου νόμου (άρθρο 3 του ν. 2725/1999), που αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού εκτός από τον Γκαγκάτση θα πρέπει να κηρύξει έκπτωτα και τα μέλη του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ως υπαίτια που δεν τήρησαν το νόμο!

Συγκεκριμένα η παράγραφος 7 του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999 αναφέρει: «α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα τους. β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις».

Αποδεικνύεται όμως, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι για τα πανηγύρια. Για να εκδίδει ανακοινώσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού και να υπόσχεται εδώ και μια τριετία αθλητικό νόμο, αλλά ακόμη να είναι στις καλένδες, ενώ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού περιορίζεται στο να σχολιάζει την επικαιρότητα από το Facebook, αντί απλά να κάνει τη… δουλειά του!

Το δε ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: πώς γίνεται να θέλουν την κάθαρση και την εξυγίανση οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν σε πρώτο πλάνο τον Βασίλη Γκαγκάτση; Τους κρατάει από κάπου ή μήπως απλά αποδεικνύεται ότι καμία εξυγίανση δεν ήταν στο πρόγραμμα, αλλά μόνο η επαναφορά των μεγαλύτερων πιστολιών της πιάτσας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ