Τα… ποντίκια, το «αφήγημα» κι ο Βασιλακόπουλος

Τα… ποντίκια, το «αφήγημα» κι ο Βασιλακόπουλος

Κρύφτηκαν στα λαγούμια, έβγαλαν μπροστά τους ανώνυμους να στηρίξουν το αφήγημα. Όλη η αλήθεια για την ιστορία του Γιάννη Φούφη.

Όταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ λέει ανερυθρίαστα ψέματα, όταν ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ δεν έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί τις επιλογές του, όταν η ΚΕΔ/ΕΟΚ είναι πειθήνιο όργανο, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τα πάντα για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, για το ποιος ελέγχει την ελληνική διαιτησία κι εν γένει ποιος είναι υπεύθυνος για ό,τι έχει συμβεί εντός των συνόρων. Το αφήγημα δεν πείθει πλέον ούτε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Γράψαμε χθες για τον Γιάννη Φούφη και το αίτημα να του δοθεί το βίντεο των αγωνιστικών τεστ, προκειμένου να το προσκομίσει στην Ευρωλίγκα και να μην χρειαστεί να τρέξει ξανά. Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Επειδή είναι περήφανος άνθρωπος, δεν κάθισε να παρακαλέσει, θα τρέξει εκ νέου αύριο (στη Λάρισα, για λογαριασμό της Ευρωλίγκας, παρουσία του Νίκου Πιτσίλκα), καθώς δεν πρόκειται να παρακαλέσει.

Η ΟΔΚΕ, παρότι δεν θέλαμε να τα πιστέψουμε, δεν κάνει ρούπι αν δεν ενημερώσει τον άνθρωπο, ο οποίος ανερυθρίαστα έχει πει πολλάκις ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Γιατί –θεωρητικά- αυτά τα σεμινάρια, τα διοργανώνει η Ομοσπονδία των Διαιτητών, αλλά ακόμα και για την απλή παραχώρηση ενός βίντεο, πρέπει να δοθεί άδεια από τον… «μεγάλο» (τρομάρα τους).

Κανείς δεν βγήκε να απαντήσει κι όπως το συνηθίζουν πέρασαν τη γραμμή τους από ένα ανώνυμο λαθρόβιο μπλογκ, το οποίο ψέλλισε κάτι περί «προσωπικών δεδομένων», επειδή (τάχα μου) δίπλα στον Φούφη έτρεχαν κι άλλοι διαιτητές. Υπεραμύνθηκαν των… προσωπικών δεδομένων των διαιτητών, που δεν ήθελαν -και καλά- να φανεί το πρόσωπό τους στους επιτελείς της διαιτησίας της Ευρωλίγκας, εκείνοι που φωτογράφισαν χωρίς τη θέλησή του τον Παναγιώτη Φασούλα. Επιλεκτική αντίληψη περί προσωπικών δεδομένων, αλλά ποιος ασχολείται;

Τα ποντίκια κρύφτηκαν κι οι παραμυθάδες βγήκαν παγανιά. Είπαν ψέματα και γιατί να μην το κάνουν; Στην υπηρεσία του προέδρου είναι κι όταν ο πρόεδρος λέει ψέματα ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία, γιατί να γίνουν υπέρμαχοι της αλήθειας οι ακόλουθοί του; Πώς είμαστε σίγουροι ότι λένε ψέματα; Αποκαλύπτουμε μέρος της επιστολής του Γιάννη Φούφη, η οποία είναι στα χέρια του προέδρου της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνου Μπούσια και αναφέρει:

«Σας δηλώνω υπεύθυνα, λαμβάνοντας υπόψιν της συνέπειες του νόμου, ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίησή μου, έναντι της Ευρωλίγκας, ότι συμμετείχα επιτυχώς στο αγωνιστικό τεστ.

Σε περίπτωση που ζητηθεί, σας ενημερώνω ρητά, όπως ορίζει ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων GDPR, ότι έχω την προσωπική συγκατάθεση των υπολοίπων συμμετεχόντων που έτρεχαν μαζί μου στη σειρά, να προχωρήσω σύμφωνα με το παρόν αίτημα».

Πώς είπατε; Είχε τη συγκατάθεση των συναδέλφων; Αφήστε, που έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο βίντεο τον αφορά προσωπικά, ανεξάρτητα για πιο λόγο το ζήτησε. Δηλαδή, αν ήθελε να το έχει στο αρχείο του, δεν μπορούσε να το κάνει, επειδή υπάρχουν άλλα πρόσωπα τριγύρω; Φαντάζομαι ότι αποκτώ δικαίωμα να ζητήσω από την ΕΡΤ να μην ξαναδείξει το αφιέρωμα στο Ευρωμπάσκετ του 1987, επειδή σε μια σκηνή δείχνει το πρόσωπό μου.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, αλλά θα περιοριστώ σε μία φράση: Καλύτερα η πτώση, παρά η ατίμωση. Όσο για τους «παραμυθάδες», επειδή το διαβάσαμε κι αυτό, είναι άλλο δημοσιογράφος κι άλλος που γράφει δημόσια. Διαφορετικά, όποιος έγραφε σύνθημα σε τοίχο, του στυλ «τα μπούτια σου Μαρία», θα ζητούσε ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, καθώς το έγραψε δημόσια. Έτσι για να μην μπερδευόμαστε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ