Οι αποκαλύψεις Πιτίνο για την Εθνική Ελλάδος και ένα μεγάλο «ναι μεν, αλλά…»

Οι αποκαλύψεις Πιτίνο για την Εθνική Ελλάδος και ένα μεγάλο «ναι μεν, αλλά…»

Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε πως παραμένει πρόθυμος να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για να την οδηγήσει στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εδώ ο Πιτίνο, εκεί ο Πιτίνο, πού είμαι ο Πιτίνο; Κι όμως, ο Αμερικανός hall off famer προπονητής εμφανίστηκε. Σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μέσα Ενημέρωσης του πλανήτη. Και μίλησε για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ρικ παραχώρησε συνέντευξη στους «New York Times» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ. Στην οποία, για όσους δεν το έχουν ξεχάσει ή το αγνοούν, θεωρητικά, είναι προπονητής. Θεωρητικά, αλλά και (στα λόγια) πρακτικά. Οπως και ο ίδιος υποστηρίζει στους συμπατριώτες του.

Ο έμπειρος προπονητής, λοιπόν, μίλησε για την «επίσημη αγαπημένη» και μεταξύ άλλων εξέφρασε την… πρόθεση και την… επιθυμία του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης» στο Προολυμπιακό Τουρνουά, σε περίπτωση που αυτό γίνει κανονικά τον Ιούνιο του 2021. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ισχύει μέχρι στιγμής, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί για μια θέση στο Τόκιο από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο Πιτίνο βρίσκεται στον πάγκο της κολεγιακής ομάδας του Αϊόνα ωστόσο φαίνεται πως δεν ξεχνά τη δέσμευσή του με την Εθνική Ελλάδας. Συγκεκριμένα από την περίοδο που ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό είχε εκφράσει την επιθυμία του να καθίσει στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν στοίχημα ότι εάν ο Βασιλακόπουλος δεν βρει κάποιον μαγικό τρόπο να μείνει στην ΕΟΚ, ο Ρικ δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι όλοι θα ήθελαν έναν τόσο σπουδαίο προπονητή στον πάγκο τους. Αλλά επειδή το προολυμπιακό (εάν και εφόσον διεξαχθεί) δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε τόπος για δημόσιες σχέσεις, είναι σαφές ότι η Εθνική και όποια διοίκηση, θα πρέπει να ζυγίσει σοβαρά την υπόθεση.

Διότι ο απολύτως αφοσιωμένος και γνώστης της κατάστασης και του υλικού, Πιτίνο, μπορεί να είναι ευλογία για κάθε ομάδα του πλανήτη. Εξάλλου, μιλάμε για έναν Θρύλο του μπάσκετ. Από την άλλη, ο χαλαρός Ρικ, που εμφανίστηκε στον περσινό Παναθηναϊκό, μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα. Και σε αυτή την περίπτωση ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να μεταφραστεί ως αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς αγώνες…

Την ίδια στιγμή, όπως προαναφέραμε, η FIBA έχει προγραμματίσει τα Προολυμπιακά για τις 29/6 ως τις 4/7, κάτι που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο παίκτες και προπονητές από το ΝΒΑ θα μπορέσουν να είναι παρόντες. Εξάλλου, ακόμη είναι στον αέρα τι θα συμβεί με τη νέα σεζόν στον «μαγικό κόσμο» (πότε θα αρχίσει, με πόσους αγώνες, πότε θα ολοκληρωθεί).

Έτσι, όπως σημειώνεται από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Marc Stein, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη διάθεση της Εθνικής και του Πιτίνο στις μάχες που δίνουν εισιτήριο για το Τόκιο, εφόσον φυσικά έχει προχωρήσει στα playoffs του 2021 με τους Μπακς, κάτι που ασφαλώς φιλοδοξεί να κάνει, διεκδικώντας τον τίτλο στο ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ