Ζίμπαρτς στο «10»: «Να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη»

Ζίμπαρτς στο «10»: «Να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στο «10» ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Μάρτινς Ζίμπαρτς, ενόψει της νέας σεζόν των νταμπλούχων Ελλάδος.

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Μάρτινς Ζίμπαρτς, μίλησε στο «10» στο πλαίσιο της media day των ερυθρόλευκων και αναφέρθηκε στις προσθήκες που έκαναν στο ρόστερ οι νταμπλούχοι Ελλάδος, ενώ στάθηκε επιπλέον στην εικόνα που θέλει να έχει η ομάδα του, ενόψει και των προκριματικών της Euroleague σε λίγες ημέρες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε επίσης: Σταμάτη στο «10»: «Όνειρο ο Ολυμπιακός, να καθιερωθούμε στην Ευρώπη»

Ένα σχόλιο για τους στόχους της σεζόν;

«Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και πάντα είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείς κάτι από το να το κατακτήσεις πρώτη φορά. Και φυσικά την άλλη εβδομάδα έχουμε τα προκριματικά της Ευρώπης, που θέλουμε πολύ να προκριθούμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι κάθε εβδομάδα».

Κάνατε κάποιες ποιοτικές προσθήκες ξένων αθλητριών φέτος. Ήταν η «δίψα» για την Ευρώπη ένας λόγος;

«Φέτος στο πρωτάθλημα άλλαξε ο κανονισμός και θα μπορούν να αγωνίζονται τρεις ξένες και όχι τέσσερις. Αυτό δεν ευνοεί καθόλου τις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές απέναντι σε ομάδες του εξωτερικού που κάποιες έχουν μέχρι και έξι ξένες. Αλλά γενικά, ναι πήραμε παίκτριες που αγωνίζονται σε θέσεις που δεν μπορούσαμε να πάρουμε Ελληνίδες. Προσπαθήσαμε να πάρουμε την Φασούλα, ή την Σπανού αλλά πήραμε δύο Αμερικανίδες σε αυτές τις θέσεις, καθώς και μια Ισπανίδα στη θέση της point guard, που είναι εξαιρετική ομαδική παίκτρια και μπορεί να χρησιμοποιεί καλά το παιχνίδι μας στο ποστ.

Έχουμε πολύ καλό μέγεθος στο ρόστερ, σε κάθε θέση, έχουμε combo forwards που μπορούν να προσαρμοστούν, γιατί πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας πώς θα παίζουμε στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι όπως στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε παίκτριες που να μπορούν να παίζουν σε παραπάνω από μία θέσεις, όπως είναι η Στρουτμάε και φυσικά το καλό είναι πως διατηρήσαμε τον βασικό κορμό των Ελληνίδων το οποίο μας βοηθάει πολύ».

Η εικόνα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν κοντά σε αυτό που θέλετε να δείτε φέτος;

«Σίγουρα όχι. Όπως είπατε ήταν το πρώτο παιχνίδι τη χρονιάς και ξέρουμε πως πρέπει να βελτιωθούμε. Ακόμα, σε αυτό το χρονικό σημείο δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία προπόνηση με ολόκληρο το ρόστερ, είχαμε κάποιους μικροτραυματισμούς και ακόμα δεν είμαστε στο σημείο για να κάνουμε προπονήσεις όλοι μαζί. Θα χρειαστεί χρόνος αλλά ο κύριος στόχος μου ήταν να προκριθούμε και το καταφέραμε. Είχαμε καλές και κακές στιγμές, αλλά ήταν ένα μάθημα και μια ευκαιρία για ανάλυση, είδαμε βίντεο με το τι μπορούμε να βελτιώσουμε κυρίως ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων που πλησιάζουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ