Ολυμπιακός: Πίσω από τις λέξεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Πίσω από τις λέξεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

Η εξαιρετική συνέντευξη του Έλληνα τεχνικού των Ερυθρόλευκων και οι ειδήσεις που προέκυψαν από αυτήν, την ώρα που κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ λόγω του κορωνοϊού.

Για ποιο μπάσκετ να μιλήσουμε. Πώς να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό, όταν κάθε μέρα είμαστε με ένα κινητό στο χέρι για να διαβάσουμε ότι συμβαίνει παγκοσμίως με την πανδημία του κορωνοϊού και όταν έχει φτάσει δίπλα στην πόρτα μας. Βασικά τι γράφω. Την έχει ανοίξει και έχει… στρογγυλοκαθίσει στον καναπέ μας, περιμένοντάς μας. Ευτυχώς την έχουμε γλυτώσει για τα καλά.

Είμαι άνθρωπος υπερκινητικός που δεν του αρέσει να κάθεται, άρα οι 5 μέρες που είμαι ήδη κλεισμένος στο σπίτι μου φαίνονται σαν μήνες.

Όπως και να έχει εναρμονιζόμαστε σε όσα ορθώς μας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, καθόμαστε σπιτάκι μας, δουλεύουμε από δω και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να μην είμαστε απειλή στα αγαπημένα μας πρόσωπα, που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες.

Ας τα αφήσω αυτά. Τα διαβάζετε εξάλλου καθημερινά στο «10» που διαρκώς ανεβαίνουν ειδήσεις που αφορούν τον θανατηφόρο ιό, ενώ ΟΛΟΙ μας περιμένουμε πως και πως κάθε μέρα στις 18:00 να ακούσουμε τον Σωτήρη Τσιόδρα. Κρεμόμαστε από τα χείλη του ένα πράγμα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Πάμε στο.. ζουμί και στους Ερυθρόλευκους. Αυτά θέλετε να διαβάσετε και στην τελική για αυτό είμαστε σε αυτήν την γωνιά τόσο καιρό.

Την Τρίτη ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν καλεσμένος του Eurohoops, σε μία εξαιρετική συνέντευξη που έβγαλε ειδήσεις. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του.

Δεν μίλησε μονάχα για τους Ερυθρόλευκους αλλά τοποθετήθηκε για όσα ζούμε αυτόν τον καιρό. Αν δεν την έχε δει ψάξτε να την βρείτε στο σάιτ που έλαβε χώρα, με τους Νίκο Βαρλά, Ανδρέα Μπάρκα και Σταύρο Μπαμπαρούση να παίρνουν την συνέντευξη της χρονιάς

Στο… παρασύνθημα λοιπόν. Αρχικά η πρώτη δικαίωση του Γιώργου Κογκαλίδη σχετικά με το πόσο έχει αλλάξει ο Μπαρτζώκας από την στιγμή που έφυγε από τους Ερυθρόλευκους. Ήρεμος, συνειδητοποιημένος απόλυτα, πιο έτοιμος από ποτέ.

Οσο για το τι είπε για τους Ερυθρόλευκους; Αρχικά υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με φέτος. Θα είναι πιο αθλητικός και θα εμφανιστεί ακόμα πιο σύγχρονος και ακριβώς όπως επιτάσσει  πλέον η Ευρωλίγκα.  Με πολλές λύσεις σε θέμα ενέργειας, αθλητές που ζουν για την πίεση στην μπάλα και το τρανζίσιον. Να μπορούν να τρέξουν γρήγορα το παρκέ. Πως ήταν ο Ολυμπιακός του Μπλατ και του Κεμζούρα; Ε καμία σχέση..

Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι (ήδη το ψάχνει και έχει επικεντρωθεί σε κάποιους στόχους) θα δει αθλητές που έχουν όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία. Συν τον αγαπημένο του ελληνικό κορμό.

Στην ιντριγκαδόρικη ερώτηση αναφορικά με τον Κώστα Σλούκα, δεν κρύφθηκε ούτε στιγμή. Αντιθέτως. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τον Γιώργο Κογκαλίδη (δεύτερη φορά σε επαινώ, θα πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μου)  τονίζοντας ότι δεν θα το σκεφτόταν ούτε στιγμή και θα τον ήθελε στην ομάδα του την επόμενη χρονιά. Και ο Σλούκας πιστεύω ότι θα σκεφτόταν θετικά την επιστροφή του.

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Πίσω από τις λέξεις του Γιώργου Μπαρτζώκα λοιπόν. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν γεμάτο κορμό για του χρόνου. Πέρα των Σπανούλη και Πρίντεζη (νιώθω 100% σίγουρα ότι θα είναι εδώ αμφότεροι το καλοκαίρι) και του ηγέτη της ομάδας πια Κώστα Παπανικολάου, ο Μπαρτζώκας θα έχει όπως όλα δείχνουν μαζί του τους ΜακΚίσικ και Έλις, αλλά και τους Βεζένκοφ, Κόνιαρη, ενώ λογικά και ο Λαρεντζάκης θα είναι εδώ το καλοκαίρι.

Αυτό που κρατάω όμως είναι αυτό που είπε για τον Μπόλντγουιν. Τα χέρια του στην φωτιά έβαζε ο Μπλατ το καλοκαίρι για αυτό το παλικάρι. Δεν έχει αποδώσει όπως όλοι περιμέναμε, αλλά τα φυσικά προσόντα και οι καλές στιγμές του στα ματς, σε αναγκάζουν να μην τον έχεις… ξεγραμμένο τη νέα σεζόν.

Ο παίκτης που δύσκολα θα παραμείνει στο Λιμάνι είναι ο Μπράντον Πολ. Δεν φαίνεται ότι κολλάει στα σχέδια του 56χρονου τεχνικού, και παρά την φοβερή του εκκίνηση, η θέση του είναι επίφοβη για την επόμενη σεζόν.

Ενδιαφέρουσα θα είναι η ιστορία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, για τον οποίο προσωπικά (μακάρι να κάνω λάθος) δεν έχω πάνω από 10% πιθανότητες να μείνει στον Ολυμπιακό, με την Μόσχα να είναι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ιδιαίτερη εκτίμηση για το ταλέντο του Ιθαν Χάπ έχει ο Έλληνας τεχνικός. Και αυτό το κρατάμε. Το καλοκαίρι είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει μέλος της ομάδας που θα βρεθεί στην προετοιμασία, με τον Αμερικανό σέντερ να διεκδικεί επί ίσοις όροις μία θέση στην 6άδα των ψηλών.

Τέλος, δεν υπάρχουν λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Μπαρτζώκας τόνισε ότι είναι το ίδιο φιτ από παλιά, τεράστιος μαχητής και ότι δεν θα δει κανείς μας τον Σπανούλη με πατερίτσες στο ΣΕΦ. Τι άλλο να πει κανείς. Για άλλη μία φορά, σηκώνουμε τα χέρια, αφού πρώτα τον χειροκροτήσουμε με την καρδιά μας.

ΥΓ. Πόσο σημαντικό είναι να καθίσετε σπίτι. Πόσο σημαντικό επιτέλους να πάψετε να κάνετε του κεφαλιού σας. Τόσο ανάγκη έχετε μία παραπάνω βόλτα, έναν καφέ, μπάνιο από τον Μάρτιο; Γιατί δεν σκεφτεστε ρε γαμώτο; Όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνη; Αυτήν την περίοδο έχω ένα τεράστιο άγχος. Έχω μόνους τους γονείς μου στο νησί, την Αίγινα, όμως δεν μπορώ να βρεθώ εκεί και να τους θέσω σε κάποιο κίνδυνο. Δύο άνθρωποι απομονωμένοι από όλους και όλα, ζουν στον τρόμο για να μην την… πατήσουν. Ανησυχούμε λοιπόν για τους ανθρώπους γύρω μας. Όχι αναγκαστικά για εμάς. Και στην τελική αν δε σας νοιάζει ο εαυτός σας, κοιτάξτε αυτούς..

ΥΓ2 Το ίδιο ακριβώς νιώθουν και οι ξένοι των ομάδων που είναι στην χώρα μας. Για αυτό κάποιοι ήδη ετοιμάζονται να φύγουν για τις ΗΠΑ.

ΥΓ3 Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει προσεγγίσει τα βλέμματα όλων στο ΝΒΑ. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τον δούμε στα draft. Όπως είπε εύστοχα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την στιγμή που ο Ντόντσιτς πέρασε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κάνει… όργια, οι Αμερικανοί είναι σε επιφυλακή για να μην χάσουν τον επόμενο μεγάλο σταρ από την Ευρώπη. Για αυτό αναγκαστικά, θα δούμε τα μεγάλα πρόσπεκτ της Γηραιάς Ηπείρου ψηλά στις επιλογές.

ΥΓ4 Το είπε ο ίδιος ο Μπαρτζώκας, ο προπονητής του Ολυμπιακού και δεν το μεταφέρουμε εμείς ως… ρεπορτάζ. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερα οικονομικά από ποτέ. Και αυτό τα λέει όλα. Ας περιμένουμε λοιπόν το καλοκαίρι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ