Προμηθέας – Mε… ισπανικό αέρα και στόχο να θυμηθεί τα παλιά (pics+vids)

Προμηθέας – Mε… ισπανικό αέρα και στόχο να θυμηθεί τα παλιά (pics+vids)

Ο Προμηθέας την περσινή σεζόν πραγματοποίησε μια πολύ καλή πορεία στην Βasket League φτάνοντας μέχρι τους μικρούς τελικούς και φέτος μοιάζει έτοιμος να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Προμηθέας Πατρών την περσινή χρονιά πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες πορείες του στην Basket League, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση. Στους μικρούς τελικούς ηττήθηκε από την ΑΕΚ ενώ στα ημιτελικά είχε αποκλειστεί από το αξιόμαχο Λαύριο.

Η σεζόν όμως ξεκίνησε ιδανικά, καθώς οι Πατρινοί πήραν την πρώτη κούπα στην ιστορία της ομάδας με την κατάκτηση του Super Cup και αύξησαν τις προσδοκίες για ό,τι θα ακολουθούσε.

Από την άλλη πλευρά στο EuroCup δεν τα πήγε καθόλου καλά, καταφέρνοντας όμως να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Πάντως, το μεγάλο γεγονός της χρονιάς για την Προμηθέα ήταν ότι μετά τους αγώνες με την ΑΕΚ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία ο Μάκης Γιατράς, που ήταν και ο αρχιτέκτονας της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια.

Οι στόχοι του Προμηθέα και φέτος παραμένουν υψηλοί μετά την έλευση του Ισπανού προπονητή Λουίς Κασιμίρο, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και αξιόλογος στη χώρα του.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Αρκετές αλλαγές έγιναν και στην ομάδα του Προμηθέα ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς αρκετοί παίκτες αποχώρησαν, αλλά έγιναν και σημαντικές προσθήκες σε καίριες θέσεις ώστε οι Πατρινοί να είναι πανέτοιμοι για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τόσο στην Basket League όσο και στην Ευρώπη.

Η πιο ποιοτική μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Προμηθέα είναι σίγουρα ο Αϊζάια Μάιλς, ο οποίος ήρθε από την Χάποελ Χολόν στην οποία βρισκόταν και ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ Στέφανος Δέδας.

Μαζί με τον Μάιλς ακόμα αποκτήθηκαν οι Ντάριο Χαντ, Νίκος Γκίκας , Λόικ Σβαρτζ , Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κέντρικ Ρέι και Αμπντούλ Γκάντι.

Από την περσινή παρέμειναν και για την νέα σεζόν οι Τζεράι Γκραντ, Χάρης Γιαννόπουλος , Δημήτρης Αγραβάνης και Θανάσης Μπαζίνας.

Παρελθόν από την ομάδα του Προμηθέα αποτελούν οι Ανδρέας Χριστοδούλου, Κουίνσι Φορντ, Ντάνι Αγκμπελίς, Τζαούν Έβανς, Γιάννης Αγραβάνης, Μιχάλης Λούντζης, Τζέριαν Γκραντ, Τζιαν και Κλαβέλ.

Το ρόστερ 

Γκαρντ: Γκάντι, Γκίκας, Μπαζίνας, Ρέι, Ρογκαβόπουλος, Βασιλείου

Φόργουορντ: Γιαννόπουλος, Σβαρτς, Μάιλς, Αγραβάνης, Λάγιος

Σέντερ: Γκραντ, Χαντ, Τανούλης

Προπονητής

Ο Μάκης Γιατράς αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα μετά από αρκετά χρόνια και σίγουρα θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ο πρωτεργάτης των επιτυχιών για την ομάδα της Πάτρας.

Στην θέση του ήρθε ο Λουίς Κασιμίρο, ο οποίος είναι ένας έμπειρος προπονητής και γνώστης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σίγουρα ο Ισπανός θα κληθεί να κρατήσει την ομάδα των Πατρινών σε υψηλό επίπεδο στην Basket League αλλά και να κάνει κάτι καλύτερο την φετινή χρονιά στο EuroCup.

Για τον Προμηθέα, ο Κασιμίρο είναι ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία του, ενώ για τον Ισπανό είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα δουλέψει σε ομάδα εκτός της ιβηρικής χώρας.

Το αστέρι 

Ο Προμηθέας κράτησε μεγάλο μέρος του περσινού κορμού και με τις στοχευμένες προσθήκες που έγιναν φέτος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω την φετινή χρονιά τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο EuroCup.

H πιο ποιοτική μεταγραφή του Προμηθέα την φετινή σεζόν είναι σίγουρα ο Αϊζάια Μάιλς, όπου με την απόκτηση του 27χρονου πάουερ φόργουορντ ο Προμηθέας ισχυροποίησε αισθητά τη frontline του, καθώς ενέταξε στο δυναμικό του έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει σε διάφορους τομείς και ενδεχομένως να αποτελέσει τον παίκτη βαρόμετρο για τους Πατρινούς την φετινή χρονιά.

 

Που μπορεί να φτάσει

To μόνο σίγουρο είναι ότι Προμηθέας την περσινή σεζόν έκανε μια πολύ καλή πορεία στην Basket League και με βάση αυτή θέλει να πορευτεί και φέτος.

Οι προσθήκες που έχει κάνει στο ρόστερ είναι αρκετά ποιοτικές με δεδομένο ότι έχει κρατήσει και τον βασικό του κορμό από πέρυσι μοιάζει εφικτό ότι μπορεί να κάνει μια αντάξια πορεία και φέτος σαν την περσινή σεζόν.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ