Η επιστροφή Μπέικον και Λι στο ΣΕΦ και οι… άσχημες αναμνήσεις (vids)

Η επιστροφή Μπέικον και Λι στο ΣΕΦ και οι… άσχημες αναμνήσεις (vids)

Ο Ντουέιν Μπέικον και ο Πάρις Λι επιστρέφουν στο ΣΕΦ, μετά την επική σειρά των playoffs της Euroleague, αυτήν τη φορά όμως θα ζήσουν την εμπειρία ενός ντέρμπι αιωνίων.

Η περσινή σειρά των playoffs της Euroleague ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τους «ερυθρόλευκους» του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνουν την πρόκριση στο FINAL 4 του Βελιγραδίου, εξαργυρώνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά. Ο Ντουέιν Μπέικον και ο Πάρις Λι ήταν δύο από τα βασικότερα γρανάζια των Μονεγάσκων και πλέον φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού επιστρέφουν για πρώτη φορά στο φαληρικό γήπεδο, που τους ξυπνά άσχημες αναμνήσεις, για το δεύτερο ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς.

Στο πρώτο ματς της σειράς, ο Ολυμπιακός έχοντας το πλεονέκτημα έδρας υποδέχτηκε τη Μονακό στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και με την υποστήριξη του κόσμου του, ισοπέδωσε τους Μονεγάσκους με 71-54. Ο Ντουέιν Μπέικον αγωνίστηκε για 22.52″ τελειώνοντας την αναμέτρηση με 2 πόντους, έχοντας 1/4 δίποντα και 0/1 τρίποντα. Ο Λι από την άλλη είχε 9 πόντους με 3/4 δίποντα και 1/4 σε 24.55″ συμμετοχής.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οι «πραγματικές» μεταγραφές, οι ροκ σταρ και η εξήγηση για τον Μέλμπεργκ (pics)

Η Μονακό έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, ωστόσο δύο μέρες αργότερα επέστρεψε και πήρε τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό που δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, για να πάρει τη νίκη με 72-96 και να ισοφαρίσει σε 1-1 τη σειρά. Ο Λι κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με 8 πόντους (1/1 δίποντα, 2/7 τρίποντα) σε 26.44″, ήταν όμως καθοριστικός και στο μαρκάρισμα του Κώστα Σλούκα, απενεργοποιώντας τον Έλληνα γκαρντ για σημαντικό μέρος του αγώνα. Ο Μπέικον ανέβασε την απόδοσή του σε σχέση με το πρώτο ματς και πέτυχε 17 πόντους (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές) σε 22.19″ όντας καθοριστικός για την επικράτηση των Μονεγάσκων.

Ακολούθησαν δύο συγκλονιστικά σε εξέλιξη παιχνίδια στο πριγκιπάτο, με τις δύο ομάδες να κάνουν από μία νίκη και τη σειρά να επιστρέφει στο ΣΕΦ για το πέμπτο και καθοριστικό ματς.

Εκεί, ο κόσμος παρακολούθησε ένα σπουδαίο παιχνίδι, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να φτάνουν τελικά στην πολυπόθητη νίκη με 94-88, που τους οδήγησε στο FINAL 4 της Σερβίας στο Βελιγράδι.

Μπέικον και Λι είχαν ξεχωρίσει ξανά από πλευράς Μονακό, με τον γκαρντ, πλέον, του «τριφυλλιού» να βάζει 14 πόντους (2/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/1 βολές), να αποβάλλεται ωστόσο με 5 φάουλ στην τελευταία περίοδο. Ο Μπέικον με 12 πόντους (3/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές) πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση, καταφέρνοντας έτσι και οι δύο να διακριθούν παρά την ήττα και τον αποκλεισμό της ομάδας τους.

Πλέον στην αποψινή κόντρα στο ΣΕΦ και οι δύο θα βιώσουν ξανά την καυτή ατμόσφαιρα του φαληρικού γηπέδου, αυτήν τη φορά σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν έχοντας το πάνω χέρι με τις 8 συνεχόμενες νίκες που έχουν πετύχει απέναντι στους αντιπάλους τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ