Ολυμπιακός – Ιωνικός 100-68: Κατοστάρα πριν την… κούπα

Ολυμπιακός – Ιωνικός 100-68: Κατοστάρα πριν την… κούπα

Ακόμα μία εύκολη αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, που νίκησε με 100-68 τον Ιωνικό για την 16η αγωνιστική της Basket League και πλέον επικεντρώνεται στο Final 8 του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός σάρωσε και τον Ιωνικό με 100-68 για την 16η αγωνιστική της Basket League και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη για τα προημιτελικά.

Άνετο απόγευμα για τους Πειραιώτες που υποδέχθηκαν την ομάδα της Νίκαιας στο κλειστό του Λαυρίου και χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα έφτασαν στην 15η νίκη τους στο πρωτάθλημα (εκκρεμεί το παιχνίδι με το Λαύριο). Κορυφαίος για ακόμα μία φορά ο Βεζένοφ με πόντους 18 και 13 ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης: Ο αντικαταστάτης: 100 μέρες μετά ο Ουσεϊνού Μπα επιστρέφει…

Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την αναμέτρηση, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν σε ακόμα ένα ματς «καυτοί» και να τρέχουν σερί 9-0 για να σκοράρει τους πρώτους πόντους των Νικαιωτών ο Μαυροκεφαλίδης μειώνοντας σε 9-4. Ο Ολυμπιακός ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα και με σερί 12-0 έκανε το 25-6 πριν πετύχει το πρώτο τρίποντο του Ιωνικού ο Νούνιες Καστίγιο για το 25-9, ενώ δύο βολές του Πίτερς διαμόρφωσαν το 26-9 της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε στο ελάχιστο, οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν έριξαν ρυθμό και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 28 (40-12), με τους Λούντζη, Μπλακ και Λαρεντζάκη να αναλαμβάνουν τον ρόλο τους στο ματς και τον Άλεκ Πίτερς να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και να παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Ο Ιωνικός βρήκε κάποια καλάθια λίγο πιο εύκολα, αλλά δεν κατάφερε να ρίξει τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-20.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έριξε κάπως τον ρυθμό και για τα τρία πρώτα λεπτά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η διαφορά πάντως μεγάλωσε και έφτασε τους 30 πόντους στο φινάλε του δεκαλέπτου (68-38). Το ματς είχε αποκτήσει από αρκετά νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ στον δρόμο για ακόμα μία κατοστάρα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Πίτερς να «ζεσταίνεται» σταδιακά και να τελειώνει το ματς με 13 πόντους, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο νεαρός Παναγιώτης Τσάμης που πέτυχε και ένα τρίποντο. Ο Λούντζης με δύο βολές στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 100-68.

Τα δεκάλεπτα: 26-9, 48-20, 68-38, 100-68

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ