Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας 87-79: Τα… χρειάστηκε, αλλά λύγισε τους Πατρινούς

Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας 87-79: Τα… χρειάστηκε, αλλά λύγισε τους Πατρινούς

Ο Προμηθέας έβαλε δύσκολα και έφτασε στα όριά του τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» όμως να φτάνουν εν τέλει στη νίκη επικρατώντας με σκορ 87-79.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να κάμψει την ισχυρή αντίσταση του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με σκορ 87-79 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Oι «πράσινοι» ξεκίνησαν πάρα πολύ άσχημα στο ματς, όμως μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια είχαν ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι Πατρινοί έμεναν κοντά στο σκορ. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασαν στη νίκη και προετοιμάζονται πλέον για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικός στην αρχή της αναμέτρησης, παίρνοντας τα ηνία και κάνοντας ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε να μην είχε βρει τα πατήματά του. Αποτέλεσμα αυτού οι Πατρινοί να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα που έφτασε και τη διψήφια διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ράντονιτς βελτιώθηκαν αισθητά στην άμυνα και άρχισαν με πρωταγωνιστή τον Πονίτκα να μειώνουν την απόστασή τους. Τελικά οι «πράσινοι» μπόρεσαν να φέρουν… τούμπα το ματς παίρνοντας τα ηνία και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +3 (43-40).

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξαν πολλά, με τον Παναθηναϊκό να έχει το προβάδισμα και τον Προμηθέα να πιέζει, δίχως όμως να κάνει το κάτι παραπάνω. Έτσι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το «τριφύλλι» να εκμεταλλεύεται την αστοχία και τη βιασύνη των αντιπάλων του, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 43-40, 66-63, 87-79

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ