Παναθηναϊκός: Η… σκούπα, οι Antetokounbros, ο ελληνικός κορμός και οι στόχοι για την άκρη του πάγκου

Παναθηναϊκός: Η… σκούπα, οι Antetokounbros, ο ελληνικός κορμός και οι στόχοι για την άκρη του πάγκου

Οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού τρέχουν. Οι στόχοι για ενίσχυση από το «πάνω ράφι», ο ελληνικός κορμός και τα ονόματα για τον νέο προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει μπροστά το μεταγραφικό πλάνο για το χτίσιμο της ομάδας τη νέα σεζόν, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει αποφασίσει να ανεβάσει αρκετά το μπάτζετ με στόχο να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις. Ποια είναι τα δεδομένα για τους παίκτες που έχουν στο στόχαστρό τους οι «πράσινοι», οι επαφές του Μπετσίροβιτς και το «φλέγον» ζήτημα του προπονητή.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κάνει συχνά αναφορές σε διάφορα live στα social media για τις κινήσεις που έχουν γίνει, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «κλεισμένους» παίκτες αλλά και για αρκετά προχωρημένες συζητήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι θα δουν τον Μπένετ: Ποιοι θα παραστούν στη συνάντηση της Δευτέρας – Τι προκύπτει ως τώρα από την Big 4

Τα δεδομένα για Βιλντόζα

Ο νούμερο ένα στόχος του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Λούκα Βιλντόζα. Παρά τη διάψευση από πλευράς «πρασίνων» ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με τον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ «ζεστό» και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Ένας πάρα πολύ ποιοτικός γκαρντ, ο οποίος εάν αποκτηθεί θα κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, αφού έχει όλα τα στοιχεία για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας που θα κάνει το Τριφύλλι για να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να διεκδικήσει τίτλους στην Ελλάδα, αλλά και τη συμμετοχή του στο Final 4 της Euroleague.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αργεντινός είχε αναφερθεί στην έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του και τον Παναθηναϊκό, διαψεύδοντας όσα ακούγονται. «Το τηλέφωνό μου χτυπούσε και όλοι με ρωτούσαν γι’ αυτό. Τηλεφώνησα αμέσως στον ατζέντη μου και έμεινε έκπληκτος. Ήταν η πρώτη φορά που το άκουσε». Για να φύγει από τον Ερυθρό Αστέρα ο Βιλντόζα, θα πρέπει να «σπάσει» το συμβόλαιό του, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, ναι, θα ήθελα να μείνω εδώ και την επόμενη σεζόν. Έχω και άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει το καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα. Θα δούμε, αλλά θέλω να μείνω», είχε αναφέρει επίσης.

Antetokounbros

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία και γύρω από το όνομα του Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής σέντερ τον περασμένο Δεκέμβριο μετακόμισε στην Τουρκία για τη Φενερμπαχτσέ του Ιτούδη, αλλά είναι προβληματισμένος με τον χρόνο συμμετοχής που έχει μέχρι τώρα και πιθανότατα στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει. Είναι αναμφίβολα μια περίπτωση που αρέσει στον Παναθηναϊκό, καθώς πρόκειται για Έλληνα, εξελίξιμο και χωρίς αμφιβολία για έναν ικανότατο σέντερ, που εάν δουλέψει με έναν προπονητή τοπ επιπέδου, μπορεί να βελτιωθεί και να κάνει σπουδαία πράγματα.

Ο σέντερ της Φενέρ ωστόσο δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο που φαίνεται να έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει συμβόλαιο με τους Μπακς το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην ομάδα του Μιλγουόκι είναι πιο πιθανό από ποτέ. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο NBA, αλλά αν αυτό τελικά δεν γίνει, ο Παναθηναϊκός είναι ένας αρκετά πιθανός προορισμός, δεδομένης της προηγούμενης θητείας του στο Τριφύλλι και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον σύλλογο.

Ο ελληνικός κορμός

Πέρα από τους αδερφούς Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός στοχεύει και σε μεγαλύτερη ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ του. Το όνομα του Ντίνου Μήτογλου απασχολεί πάντα τους «πράσινους», ωστόσο πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, εξαιτίας της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ αλλά και του ότι σίγουρα θα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός όταν ο παίκτης γίνει διαθέσιμος στην αγορά. Από εκεί και πέρα στο τραπέζι για τον Παναθηναϊκό έχει πέσει και το όνομα του Δημήτρη Μωραΐτη, ως μια πιθανή περίπτωση.

Οι στόχοι για την άκρη του πάγκου

Το μεγαλύτερο ζήτημα βέβαια που «τρέχει» αυτήν τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι εκείνο του προπονητή. Ο μεγάλος στόχος ακούει στο όνομα Πάμπλο Λάσο. Δεν είναι κρυφό ότι ο Ισπανός προπονητής αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προσωπικά. Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη περίπτωση, με δεδομένες δυσκολίες, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την πλευρά του πρώην τεχνικού της Ρεάλ. Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ πάντως είναι ότι συμφωνία δεν έχει υπάρξει. Εκτός από τον Λάσο, ονόματα προπονητών που φαίνεται να απασχολούν τον Παναθηναϊκό είναι αυτά των Αντρέα Τρινκιέρι, Σάρας Γιασικεβίτσιους και Εργκίν Αταμάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ