Η επιστροφή των… δεινοσαύρων by Γιώργος Μπαρτζώκας

Η επιστροφή των… δεινοσαύρων by Γιώργος Μπαρτζώκας

Φαλ και Μιλουτίνοφ μαζί στο πλάνο του Μπαρτζώκα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν που θα ειναι αλλιώς αν ο Σέρβος σέντερ επιστρέψει στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους μεγάλους τελικούς της Basket League, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να περιμέμενει να μάθει απόψε αν αντιπαλός του θα είναι ο Παναθηναϊκός ή το Περιστέρι.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με το νταμπλ, όμως την ίδια ώρα καταστρώνουν τα πλάνα τους και για την επόμενη σεζόν, με το όνομα-κλειδί να είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ είναι και το φετινό καλοκαίρι στην κορυφή της λίστας των Πειραιωτών, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να θέλει να δημιουργήσει το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη. Όπως έχετε διαβάσει, ο «Μίλου» βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα είχε επαφές με την πλευρά του Ολυμπιακού, που όμως είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση της Σαμσουνσπόρ στον Μπακαμπού»

Ο Μιλουτίνοφ έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι για διακοπές στην Ελλάδα και φαίνεται παράλληλα πως οι Πειραιώτες «δουλεύουν» με τρόπο την περίπτωση του, προκειμένου να μην επηρεαστεί και η ομάδα ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος.

Η περίπτωση του δεδομένα εξετάζεται, το κασέ του επίσης δεδομένα θα πρέπει να πέσει, όμως ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να κάνει την κίνηση του και να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.
Παρόμοια σωματοδομή, διαφορετικά χαρακτηριστικά

Το θέμα του Σέρβου σέντερ είναι πολύ πιθανόν να κλείσει άμεσα για τους Πειραιώτες, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα την ποιότητα του ρόστερ.

Φυσικά το μυαλό όλων πάει στο τι θα γίνει στη θέση «5» με τον Σέρβο και τον Φαλ.

Μπορεί λοιπόν να είναι και οι δυο «7 footers», όμως έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η σωματοδομή των δυο είναι παρόμοια, όμως ο τρόπος παιχνιδιού διαφορετικός. Όσο κι αν φαίνεται ανορθόδοξο εκ πρώτης όψεως ένα τέτοιο δίδυμο στα σέντερ, ειδικά για το σύγχρονο μπάσκετ, δεν έχει καμία σχέση με το τι μπορούν να προσφέρουν μαζί και πως θα συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον.

Ο μεν Φαλ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κυριαρχήσει ανά πάσα στιγμή και στις δυο πλευρές του παρκέ και με οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να παίξει άμυνα, να ποστάρει στην επίθεση, αλλά και να πασάρει σωστά, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για έναν παίκτη του ύψους του.

Ο Μιλουτίνοφ από την άλλη είναι παίκτης που παρά το ύψος του μπορεί να παίξει πιν εν ρολ. Ταυτόχρονα, μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο από το ζωγραφιστό, ενώ τεχνικά είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Φαλ. Ο «Μίλου» έχει μεγαλύτερο ρεπερτόριο στην επίθεση, ενώ αν και είναι αρκετά καλός αμυντικός και rim protector, δεν είναι και εκείνος στο επίπεδο του Φαλ, που φέτος αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο κάτω από τις μπασκέτες. Σίγουρα έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, αλλά την ίδια ώρα διαφέρουν κιόλας…

Η πρωτοπορία στη θέση «5» 

Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται ο Σέρβος σίγουρα είναι ένας παίκτης που τον θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ένας παίκτης ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ποιοτικός και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να τους χωρέσει και τους δυο και να φτιάξει plays τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα για τον καθένα ξεχωριστά.

Σίγουρα με τη χρονιά που έκανε ο Φαλ δύσκολα δεν θα είναι ο βασικός, όμως πλέον με αυτούς του δυο παίκτες θα πρέπει να μοιραστεί ο χρόνος. Ο Γάλλος φέτος λόγω και των τραυματισμών του Μάρτιν έγινε μόνιμος στην πεντάδα ξεπερνώντας ακόμη και 30 λεπτά συμμετοχής σε πολλά ματς.

Με τον Μιλουτίνοφ στη 12αδα όμως δεν θα αναλώνεται τόσο και θα παίρνει και «ανάσες» αν καταφέρει να τον πάρει ο Ολυμπιακός. Περίπου 20-25 λεπτά θα βγαίνει στον καθένα και ανάλογα και σε τι κατάσταση βρίσκεται και σε τι παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός μας είχε συνηθίσει σε μια άλλη προσέγγιση στη θέση «5» μέχρι πέρσι, αφού ο Φαλ συμπληρωνόταν από τον Μάρτιν και τον Ζαν Σαρλ. Αν οι Πειραιώτες πάρουν τον «Μίλου» τότε αλλάζει ο σχεδιασμός και θα ψάξει έναν παίκτη στις θέσεις 4-5 που να είναι αθλητικός και να θυμίζει τον Αμερικανό.

Με λίγα λόγια μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Μιλουτίνοφ στο λιμάνι μόνο καλό θα κάνει τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον ίδιο τον Σέρβο, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν για ακόμη μια φορά να αλλάξουν τις ισορροπίες και σε βάθος χρόνου το μπάσκετ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ