Ο Πίτερς που… αγνοείται και ο Ολυμπιακός που τον έχει ανάγκη

Ο Πίτερς που… αγνοείται και ο Ολυμπιακός που τον έχει ανάγκη

Ο Άλεκ Πίτερς μοιάζει να έχει χάσει τον εαυτό του και η ανάγκη να βρει ξανά το... χέρι του είναι επιτακτική για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να επικρατήσει δύσκολα του Παναθηναϊκού με σκορ 73-70 στο ΣΕΦ και έτσι πήρε έκανε το 1-0 στους τελικούς της Basket League. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που η επίθεση δούλευε στα γνωστά της… στάνταρ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να ζορίζονται στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Τρανό παράδειγμα ο Άλεκ Πίτερς. Με μια πρόχειρη ματιά στη στατιστική του βλέπουμε πόσο άσχημο βράδυ πέρασε ο Αμερικανός φόργουορντ. Έπαιξε περίπου επτά λεπτά και αστόχησε στις πέντε προσπάθειες που πήρε εντός πεδιάς (0/4 δίποντα και 0/1 τρίποντο), σκοράροντας μόνο 1 πόντο από 1/2 βολές.

Σε τόσο κλειστά παιχνίδια όπως το χθεσινό (4/6) οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια να πετούν έτσι ευκαιρίες. Ο Πίτερς είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και το έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν. Όμως το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει χάσει τον εαυτό του. Όχι τόσο αμυντικά, που τα πηγαίνει αρκετά καλά, αλλά κυρίως επιθετικά. Αν και στο λιμάνι πιθανόν να περίμεναν το αντίθετο. Όπως κι αν έχει, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον 28χρονο φόργουορντ, έστω και στο φινάλε για να μην έχει ξανά τέτοια βράδια.

Η μεγάλη βραδιά του Κυπέλλου και μετά κάποια ξεσπάσματα

Ο Πίτερς δεν είχε ποτέ σταθερό χρόνο στο ροτέισον, ωστόσο είχε δείξει σε αρκετά ματς στο πρώτο μισό της σεζόν τον λόγο που τον είχαν αποκτήσει οι Πειραιώτες. Ειδικά όταν έβρισκε ρυθμό ήταν απλά ασταμάτητος. Με αποκορύφωμα φυσικά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κρήτη με αντίπαλο το Περιστέρι. Εκεί ο Αμερικανός ήταν απλά απολαυστικός ολοκληρώνοντας το ματς με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα το εξωφρενικό 8/11 τρίποντα! Όλα αυτά κι ενώ είχε μείνει εκτός από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, μία μέρα νωρίτερα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Στo υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Euroleague (8 ματς) δεν πέτυχε πάνω από 8 πόντους, ενώ στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου της Basket League (7 ματς) είχε τρία διψήφια παιχνίδια. Με τελευταίο μεγάλο παιχνίδι αυτό κόντρα στο Λαύριο με 17 πόντους (3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα). Στα ματς με τη Φενέρ για τα πλέι οφ της Euroleague είχε κυρίως αμυντικό προσανατολισμό, ενώ στην επίθεση δεν έπαιρνε προσπάθειες. Έτσι το περισσότερο που κατάφερε να σκοράρει ήταν οι 6 πόντοι στο Game 2. Αλλά και στο Final 4 αγωνίστηκε μόνο στον ημιτελικό, κι αυτό για 4:28 δίχως να πάρει σουτ.

Στα ελληνικά πλέι οφ η καλύτερή του εμφάνιση ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με 13 πόντους. Διψήφιος (10π.) ήταν και στο δεύτερο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά συνέχισε να δείχνει αρκετή βελτίωση στο τακτικό αμυντικό κομμάτι και την ενέργεια που έβγαζε.

Η εξήγηση για τον Πίτερς

Ο κύριος, και πιο πιθανός, λόγος που συμβαίνει αυτό στον Πίτερς είναι ο χρόνος συμμετοχής του. Είναι απόλυτα λογικό όταν έχει μπροστά του τον MVP της Euroleague και έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, τον Σάσα Βεζένκοφ, να μην βρίσκει πολλά λεπτά.

Ωστόσο στον χρόνο που έπαιρνε έμοιαζε πιο αποτελεσματικός. Είναι λογικό όταν παίρνει πχ μόνο 5-6 λεπτά στο παρκέ να μην βάζει 10 πόντους, αλλά αναλογικά σκόραρε καλά. Πλέον το πρόβλημα μοιάζει και ψυχολογικό, κάτι το οποίο διορθώνεται μόνο με έναν τρόπο. Ένα καλό παιχνίδι. Ο Πίτερς είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ένα καλό ματς μπορεί να του δώσει την ώθηση που θέλει. Και τι καλύτερο από το να το κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη. Ακόμα κι όταν δεν αγωνίζεται πολύ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρειάζεται να πάρει πόντους από εκείνον στις προσπάθειες που του αναλογούν. Πρώτα για να… ξεκολλά την ομάδα όταν το έχει ανάγκη -όπως στο Game 1 με τους Πράσινους- και στη συνέχεια για να υπενθυμίσει στην Ευρώπη πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους σουτέρ που… κυκλοφορούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ