Ο καθοριστικός Βεζένκοφ και το 0/10 των ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς

Ο καθοριστικός Βεζένκοφ και το 0/10 των ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν για ακόμα ένα ντέρμπι σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού, που πήρε ελάχιστα πράγματα από τη λεγόμενη second unit.

Ο πρώτος τελικός της Basket League πέρασε στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να «λυγίσει» τον Παναθηναϊκό και να πάρει την πρώτη νίκη στη σειρά, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι, η μοίρα του οποίου έμελλε να κριθεί στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που βρισκόταν στη θέση του οδηγού για τη μεγαλύτερή του διάρκεια, όμως οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να το «καθαρίσουν» όταν είχαν τα καλά τους διαστήματα και έτσι χρειάστηκε η ψυχραιμία στο φινάλε για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρώτη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Όλοι γύρω από τον Χουάνγκ (θα) γυρίζουν

Ξανά εκεί ο Βεζένκοφ

Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν σε ακόμα μια βραδιά ο Σάσα Βεζένκοφ. Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση του Ολυμπιακού και ήταν εκείνος που έβαλε τα «θεμέλια» για τη νίκη, έστω κι αν στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα του Παναθηναϊκού τον αντιμετώπισε πολύ πιο σκληρά και τον κράτησε πιο χαμηλά στο σκοράρισμα. Ο MVP της φετινής Euroleague πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο ματς, καθώς μέχρι να καθίσει στον πάγκο λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, είχε προλάβει να πετύχει 16 (6/8 εντός πεδιάς με 2/2 τρίποντα) από τους 26 πόντους του Ολυμπιακού.

Είναι ξεκάθαρο ότι το εκρηκτικό διάστημα του Βεζένκοφ έδωσε την ώθηση στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα για να χτιστεί η πρώτη διψήφια διαφορά που πήραν οι Πειραιώτες μέχρι να μειώσει ο Παναθηναϊκός στον πόντο, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο «παροπλισμός» του Σάσα στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιστρέψουν στο ματς και την δεύτερη φορά οι «πράσινοι».

Οι αριθμοί του Βεζένκοφ στα 6 φετινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την Eurolague ήταν τραυματίας):

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 52-67 (Σούπερ Καπ): 12π., 11ρ.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66 (Basket League): 22π., 7ρ.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-65 (Κύπελλο Ελλάδας): 22π., 10ρ.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76 (Basket League): 9π., 6ρ.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73 (Euroleague): 19π., 3ρ.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70 (1ος τελικός): 20π., 7ρ.

Μηδενική βοήθεια από τον πάγκο

Ένα από τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν είναι το γεγονός ότι σε πάρα πολλά παιχνίδια κατάφερνε και έβρισκε πρωταγωνιστές από τον πάγκο. Παίκτες που έπαιρναν συγκεκριμένα λεπτά συμμετοχής αλλά ήταν απόλυτα επιδραστικοί στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και πολλές φορές αποδεικνύονταν σε καθοριστικούς παράγοντες, ιδίως στα μεγάλα ματς.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι δύο τέτοιο παίκτες. Ο Έλληνας γκαρντ δεν ήταν λίγες οι φορές που με δικές του ενέργειες σε επίθεση και άμυνα βοηθούσε τον Ολυμπιακό να «ξεκολλήσει» όταν είχε πρόβλημα, ενώ ο «Σακ» όσο περνούσε η χρονιά παρουσίαζε όλο και καλύτερο πρόσωπο, με αποκορύφωμα το φινάλε της σεζόν στην Euroleague με πολύ καλές εμφανίσεις στα playoffs και στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ.

Στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ, μαζί με τον Άλεκ Πίτερς, έναν παίκτη που ναι μεν έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής αφού παίζει στη θέση του Βεζένκοφ, ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος, οι τρεις τους είχαν 0/10 σουτ (0/3 τρίποντα ο Λαρεντζάκης, 0/4 δίποντα και 0/1 τρίποντα ο Πίτερς, 0/1 δίποντα και 0/1 τρίποντα ο ΜακΚίσικ). Ο μόνος πόντος προήλθε από μια εύστοχη βολή του Πίτερς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ