Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Οι Βεζένκοφ, Σλούκας που «καίνε», η επιθυμία του Κάνααν και ο Μιλουτίνοφ

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Οι Βεζένκοφ, Σλούκας που «καίνε», η επιθυμία του Κάνααν και ο Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια φανταστική σεζόν και κοιτάζει ήδη την επόμενη. Οι περιπτώσεις που «καίνε», ο Κώστας Παπανικολάου και το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια σχεδόν ονειρική σεζόν φέτος, κατακτώντας όλους τους εγχώριους τίτλους και φτάνοντας μια άμυνα μακριά από την κατάκτηση της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η καλύτερη ομάδα τη φετινή χρονιά σε όλη την Ευρώπη, όλοι οι αντίπαλοι υποκλίνονταν και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, πανηγυρίζοντας με μια εμφατική νίκη την κατάκτηση και του πρωταθλήματος μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του ματς, έδειξε την ανωτερότητα του και με το σκορ 63-35 υπέρ του στο 27′ το ματς διακόπηκε οριστικά μετά από επεισόδια των οπαδών των πράσινων. Η οριστική διακοπή έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, το πάρτι ξεκίνησε στο ΣΕΦ και από σήμερα ήδη οι άνθρωποι των Πειραιωτών κοιτάζουν την επόμενη μέρα, προκειμένου και τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη η ομάδα.

Ο στόχος είναι το ρόστερ να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αναλλοίωτο, με τον Μπαρτζώκα να έχει το θετικό ότι οι περισσότεροι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο τη νέα σεζόν. Παρόλα αυτά υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις και μάλιστα υποθέσεις που «καίνε».

Η πρώτη και η πιο σημαντική με βάση και τη σεζόν που πέρασε δεν είναι άλλη από τον Σάσα Βεζένκοφ. Οι Κινγκς τον θέλουν πολύ και τον παρακολουθούν όλη τη σεζόν, δεν έχουν κάνει την κίνηση τους, όμως οι πιθανότητες να δοκιμάσει στο ΝΒΑ είναι πάρα πολλές.

Το Σακραμέντο σκοπεύει να διαθέσει ένα μέρος της mid-level exception (που είναι στα 12 εκατ. ευρώ) ή την διετή exception για την προσφορά στον άσο του Ολυμπιακού. Εκτιμάται ότι η πρότασή τους θα είναι σίγουρα πάνω από τα 4 εκατ. και μπορεί να φτάσει και στα 9-10 εκατ. δολάρια ετησίως. Από εκεί και πέρα, το nba-out στον Ολυμπιακό είναι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το θετικό είναι ότι ο Βεζένκοφ έχει ανανεώσει μέχρι το 2025, οπότε αν δεν φύγει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι 100% παίκτης των ερυθρόλευκων.

Η περίπτωση του Βεζένκοφ θα έχει ξεκαθαρίσει περίπου στις αρχές Ιουλίου και αν ο Βούλγαρος μετακομίσει στο Σακραμέντο ο Ολυμπιακός θα έχει να διαθέσει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ για να τον αντικαταστήσει.

Ο Σλούκας και ο Παπανικολάου

Ο πιο σημαντικός παίκτης τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό δεν είναι άλλος από τον Σλούκα. Ο φύσει ηγέτης αυτής της ομάδας και ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όμως ήδη έχει κάνει μια κουβέντα διερευνητική με την πλευρά του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι κρατούν στα χέρια τους την περίπτωση του Έλληνα γκαρντ που η αλήθεια είναι πως «καίει». Τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τους προέδρους του Ολυμπιακού, αλλά και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον σκοπό να μην είναι άλλος από τον να κλείσει άμεσα νέο deal και να ανανεώσει. Ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες ομάδες, έχει δώσει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό και θέλει να δει και τον ρόλο που θα έχει.

Η άλλη σημαντική περίπτωση είναι αυτή του Κώστα Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν και είναι κομβικός και τη φετινή σεζόν, ο Μπαρτζώκας τον θέλει για πολλούς λόγους, ο ίδιος θέλει να μείνει και είναι περισσότερο τυπικό θέμα. Σύντομα θα υπάρξει η κρίσιμη επαφή με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και το θέμα θα κλείσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Οι σίγουροι, ο Κάνααν και οι Πίτερς, Μπολομπόι

Από εκεί και πέρα, για τη νέα σεζόν έχουν δεδομένα συμβόλαιο οι Μουσταφά Φαλ, Τόμας Γουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και ο Μιχάλης Λούντζης, ενώ είναι και ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ βγήκε μπροστά στα κρίσιμα και ήταν εξαιρετικός, έχει κερδίσει πόντους ενώ θέλει και ο ίδιος να παραμείνει. Επίσης ο Τζορτζ Πάπας έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες με τον Μπαρτζώκα να είναι θετικός στην παραμονή του και να υπάρχει θετικό κλίμα. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τους υπόλοιπους ξένους στο ρόστερ, πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν οι Άλεκ Πίτερς και Τζοέλ Μπολομπόι, παρά την πολύ καλή παρουσία που είχαν στο φινάλε της σεζόν.

Ο Μιλουτίνοφ και ο Μπλακ

Από το υπάρχον ρόστερ είναι και ο Ταρίκ Μπλακ που ήρθε σαν τρίτος σέντερ στο ξεκίνημα της σεζόν και είχε εξαιρετική παρουσία. Ωστόσο στο τέλος και πιο συγκεκριμένα στους τελικούς κυρίως έμεινε λίγο πίσω λόγω τραυματισμού και αν δεν μείνει ως τρίτος σέντερ με ένα συμβόλαιο ανάλογο με το φετινό, τότε δύσκολα να μείνει. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανότερο οι ερυθρόλευκοι να προτιμήσουν έναν παίκτη που να μπορεί να κατεβαίνει και στο «4».

Τα πάντα βέβαια γύρω από τον Αμερικανό θα κινηθούν ανάλογα και το τι θα γίνει με την ενίσχυση του Ολυμπιακού στο «5» και κυρίως τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη επαφές και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει για να φτιάξει ένα απίθανο δίδυμο στη ρακέτα με τον Μουσταφά Φαλ.

Ανάλογα λοιπόν θα αποφασίσει ο Μπαρτζώκας τι θα συμβεί και με τον Μπλακ. Ο «Μίλου» είναι προτεραιότητα και θέλει και ο ίδιος να επιστρέψει στην ομάδα που «μεγαλούργησε». Αξίζει να σημειωθεί πως το μπάτζετ αναμένεται να είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ όλος ο σχεδιασμός εξαρτάται από τις αποφάσεις του Βεζένκοφ και του Σλούκα, αφού Παπανικολάου, Κάνααν και φυσικά Μιλουτίνοφ φαίνεται πως θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει συμφωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ