Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο «10»: «Ξέρω καλά που βρίσκομαι και τι εκπροσωπώ – Ακόμα καλύτερα του χρόνου»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο «10»: «Ξέρω καλά που βρίσκομαι και τι εκπροσωπώ – Ακόμα καλύτερα του χρόνου»

Ο «αρχιτέκτονας» του φετινού Ολυμπιακού, ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στο «10» για την απίστευτη σεζόν των «ερυθρόλευκων», τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και έστειλε το μήνυμά του για την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου στο ΣΕΦ την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ και το εγχώριο τρεμπλ. Η απόλυτη χρονιά για τους «ερυθρόλευκους» είχε την κορύφωσή της χθες με την απονομή της κούπας, στην υπέροχη γιορτή που ετοίμασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τους φιλάθλους των Πειραιωτών.

Μία από τις ιστορικότερες χρονιές για τον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος της, σχεδόν αψεγάδιαστη, με την κατάκτηση όλων των τίτλων στην Ελλάδα και την παρουσία στον τελικό της Euroleague, εκεί που έφτασε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την κατάκτηση του τροπαίου. Ο καλύτερος Ολυμπιακός όλων των εποχών, όπως δήλωσαν οι πρόεδροί του μετά τον 4ο τελικό με τον Παναθηναϊκό, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Διαβάστε επίσης: Κι όμως… όλα καλά: Τη γλίτωσε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων ο Παναθηναϊκός!

Ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός, μετά το τέλος της φιέστας μίλησε στο «10» για τη μαγική φετινή σεζόν των Πειραιωτών, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague αλλά και τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και το εναντίον του κλίμα.

Όσα είπε ο Μπαρτζώκας στο «10»:

Σήμερα μπήκε η «σφραγίδα» σε μια εκπληκτική σεζόν για τον Ολυμπιακό, πες μου πώς νιώθεις που όλο αυτό που βλέπουμε, αυτή η αποθέωση είναι το δικό σου δημιούργημα;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος. Εντάξει, θέλουμε να περάσουν 2-3 μέρες να ξεκουραστούμε και να αξιολογήσουμε τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι όταν τελειώνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος και πιο πολύ γιατί είδα τόσα χαρούμενα πρόσωπα εδώ».

Ήσουν από την αρχή σίγουρος; Μόνο εσύ θα μπορούσες να ξέρεις από την αρχή τι θα δούμε.

«Όχι δεν ήμουν σίγουρος, γιατί πολλοί παράγοντες παίζουν πάντα ρόλο. Η αφομοίωση των καινούριων στη νοοτροπία των παλιών, κάτι που είναι πάντα ζητούμενο. Η υγεία δεν είναι ποτέ δεδομένο, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί είχαμε λίγους τραυματισμούς που δεν μας στοίχισαν και τελικά τα πράγματα πήγαν όπως τα θέλαμε, με εξαίρεση βέβαια την Euroleague, που ήταν ένα πολύ μακρύ ταξίδι. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν ήταν μια φοβερή χρονιά. Ούτε καν απλώς επιτυχημένη. Αλλά αν παίρναμε και το ευρωπαϊκό θα ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Ελπίζουμε να είναι ακόμα καλύτερα του χρόνου».

Πόσο εύκολο ήταν στο μυαλό το δικό σου αλλά και τον παικτών να αφήσετε πίσω αυτό που έγινε στο Κάουνας;

«Μας πήρε αρκετό διάστημα και είναι φυσιολογικό. Έβλεπα πως ένιωθα εγώ και καταλάβαινα πως νιώθουν οι παίκτες. Οπότε χρειαζόταν ένα διάστημα για να επαναφορτίσουμε».

Ήταν αυτό το διάστημα και οι δύο πρώτοι τελικοί με τον Παναθηναϊκό;

«Πιθανά ναι. Αλλά είχαμε και θέματα τραυματισμών στο τέλος, είχαμε αρκετές ελλείψεις και απουσίες. Και δεν είπε κανείς ποτέ ότι η σειρά με τον Παναθηναϊκό θα ήταν εύκολη. Οι 28 πόντοι της διαφοράς στο τελευταίο παιχνίδι ή οι 23 που νικήσαμε στο τρίτο δεν είναι το φυσιολογικό. Απλώς τώρα πια όλοι περιμένουν από εμάς να κερδίζουμε με μεγάλες διαφορές. Ο αντίπαλος είναι πάντα μεγάλος και το μπάσκετ παίζεται 5 εναντίον 5».

Σε έφθειραν καθόλου όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και η κατάσταση που δημιουργήθηκε εναντίον σου;

«Ξέρω καλά που βρίσκομαι και τι εκπροσωπώ. Οπότε καταλαβαίνω και όλα τα γύρω-γύρω. Δεν το θεωρώ φυσιολογικό αλλά αφού συμβαίνει πρέπει να το υποστώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ