Το Ολυμπιακός-Περιστέρι με την… γλώσσα των αριθμών

Το Ολυμπιακός-Περιστέρι με την… γλώσσα των αριθμών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Περιστέρι και ο ΕΣΑΚΕ μας βάζει στο κλίμα του αγώνα.

Η 8η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώνεται με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Περιστέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έτσι, για ακόμη μία φορά, ο ΕΣΑΚΕ έβαλε κάτω τους αριθμούς των δύο αντιπάλων και μας παρουσιάζει τις ομάδες, βάζοντάς μας στο κλίμα του ματς.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Στο ΣΕΦ θα πέσει αύριο (27/11, 20:15, ΕΡΤ3) η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται το Περιστέρι bwin και τις δύο ομάδες να προέρχονται από σερί νικών στο Πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της 4ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό Aktor, σημείωσε τρεις διαδοχικές νίκες επί του ΠΑΟΚ mateco εκτός, του Προμηθέα εντός και του Αμαρουσίου εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τέταρτη καλύτερη επίθεση των πρώτων επτά αγωνιστικών (85,14) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (69,85). Ο Ολυμπιακός ήταν παράλληλα η πιο εύστοχη ομάδα στα δίποντα (59,51%) αφού ξεπέρασε δύο φορές το 70%, τέσσερις φορές το 60% ενώ έπεσε μόνο μία φορά κάτω από το 54%.

Μετά την αρνητική εκκίνηση του στη φετινή Stoiximan Basket League (0-3), το Περιστέρι bwin αντέδρασε σημειώνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες. Επιβλήθηκε κατά σειρά του Προμηθέα εντός, του Αμαρουσίου εκτός, της Καρδίτσας Ιαπωνική εντός και του Λαυρίου Megabolt επίσης εντός έδρας. Με βάση τα δεδομένα των επτά αγωνιστικών, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε την τέταρτη άμυνα του Πρωταθλήματος με παθητικό 74,14 πόντων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην ιστορία που άρχισε να γράφεται το 1983, Ολυμπιακός και Περιστέρι bwin αναμετρήθηκαν συνολικά 65 φορές στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας, με τους «ερυθρόλευκους» να κυριαρχούν στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων. Ως γηπεδούχοι μάλιστα έχουν κάνει σχεδόν το απόλυτο.

«Σχεδόν», γιατί το Περιστέρι bwin έφυγε μία φορά με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου του. Ήταν στις 19 Ιουνίου 2003, για τον 3ο μικρό τελικό των πλέι οφ, όταν επικράτησε του Ολυμπιακού εκτός έδρας με 83-73 (Γιαννουζάκος 16, Τόμιτς 15 – Παπαμακάριος 29, Πελεκάνος 16). Είχε στον πάγκο του τον Αργύρη Πεδουλάκη ενώ από την άλλη πλευρά στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού ήταν ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Από τότε οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν εννιά συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχοι.

Τι έγινε στο περσινό παιχνίδι: Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έφτασε με άνεση στην επικράτηση με 101-79, αφού προηγήθηκε με 13 πόντους στο ημίχρονο (50-37). Οι «ερυθρόλευκοι» που μέτρησαν 17/30 τρίποντα σε εκείνο το παιχνίδι που έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2022, είχαν κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα (23π, 5/5τρ, 13ασ, 35 rank), Σάσα Βεζένκοφ (17π, 6ρ.) και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13π, 8ρ). Για το Περιστέρι bwin καλύτεροι ήταν ο Σιλβέν Φρανσίσκο (17π, 3/7τρ.) και ο Ντέβιν Ντέιβις )9π, 3ρ, 3ασ, 4κλ).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

* Ξεχωριστό θα είναι αυτό το παιχνίδι για τον Κώστα Παπανικολάου αφού θα είναι το 300ό του στη Stoiximan Basket League. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα γίνει ο 55ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (Από το 1992-93) που θα φτάσει σε αυτόν τον αριθμό. Από τους παίκτες που αγωνίζονται στο φετινό Πρωτάθλημα, στη συγκριμένη λίστα βρίσκονται μόνο οι Βασίλης Ξανθόπουλος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Θοδωρής Ζάρας, Λεωνίδας Κασελάκης και Βαγγέλης Μαργαρίτης.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ετοιμάζεται να μπει στην 25άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έχει 806 πόντους και μπροστά του με 807 βρίσκονται ο Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ και ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

* Ο Άλεκ Πίτερς είναι ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού που έφτασε τους 100 πόντους στη φετινή Stoiximan Basket League. Είναι ένας αριθμός που για να φτάσει στο περσινό Πρωτάθλημα, χρειάστηκε τέσσερα παιχνίδια περισσότερα.

* Μόνον ο Τόμας Ουόκαπ (28) έχει περισσότερες ασίστ από τον Μουσταφά Φαλ που έφτασε τις 22, με μία συμμετοχή λιγότερη μάλιστα από τον συμπαίκτη του. Ο Γάλλος έχει μέσο όρο 3,66 ασίστ ενώ στο περσινό Πρωτάθλημα είχε 1,59.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Έχοντας σε 6/7 παιχνίδια του 18+ ασίστ, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που είχε την πρωτιά της σχετικής λίστας μετά την 7η αγωνιστική, με μέσο όρο 22,85. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πρώτοι στις ασίστ τόσο στην περασμένη (26,22) όσο και στην προπερασμένη σεζόν (23,04).

– Ο Ολυμπιακός μοιραζόταν με το Λαύριο Megabolt την προτελευταία θέση των κοψιμάτων μετά την 7η αγωνιστική, με έναν μέσο όρο 1,28. Στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος ήταν 1ος με 3,5 τάπες ανά αγώνα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

Ένα επιθετικό ριμπάουντ χωρίζει τον Λεωνίδα Κασελάκη από τα 300 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ απέχει τέσσερα εύστοχα δίποντα από τα 500 στην κατηγορία.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Νίκος Χουγκάζ είχε τέσσερις πόντους με 2/13 σουτ στα τρία πρώτα αλλά 39 πόντους με 12/19 σουτ στα τρία τελευταία παιχνίδια του στη φετινή Stoiximan Basket Legue απέναντι στο Μαρούσι, στην Καρδίτσα Ιαπωνική και το Λαύριο Megabolt.

* Ο Τζόε Ράγκλαντ ήταν ο κορυφαίος των πρώτων επτά αγωνιστικών στην «οικονομία» με συντελεστή 50 (58 ασίστ + 7 κλεψίματα – 15 λάθη).

* Ο Λεωνίδας Κασελάκης μαζεύοντας τρία ριμπάουντ θα μπει στην 50άδα της ιστορικής λίστας του Περιστερίου bwin. Έχει 135 και μπροστά του με 137 βρίσκονται ο Αργύρης Πεδουλάκης (1993-95) και ο Κώστας Γκαγκαουδάκης (1994-2000).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι «κυανοκίτρινοι» ήταν η ομάδα με τα περισσότερα ριμπάουντ στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Είχαν μέσο όρο 36,57, επίδοση σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν στην κανονική περίοδο του περσινού Πρωταθλήματος (32,8).

– Το Περιστέρι bwin ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες που δεν έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων βολών στις επτά αγωνιστικές (93). Παράλληλα είχε το 4ο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ (68,88%) ενώ στην περασμένη σεζόν είχε το καλύτερο ποσοστό της κατηγορίας (76,34%) στην κανονική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ