Πλάθα: «Ήμασταν καλύτεροι σε όλα εκτός από τα τρίποντα»

Πλάθα: «Ήμασταν καλύτεροι σε όλα εκτός από τα τρίποντα»

Η οπτική του Ζοάν Πλάθα για την ήττα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη.

Η ΑΕΚ έχασε μέσα στα Άνω Λιόσια από τον Άρη και στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο Ζοάν Πλάθα δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει καλύτερα ενώ επισήμανε πως εκτός από τα τρίποντα σε όλους τους άλλους τομείς ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος.

Διαβάστε επίσης: Πήρε τον Βίτορ Ούγκο ο Παναθηναϊκός – Έρχεται την Κυριακή στην Αθήνα για τις υπογραφές

Όσα είπε ο Πλάθα:

«Είμαστε απογοητευμένοι σίγουρα για την ήττα. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε το βίντεο και να βρούμε έναν σημαντικό λόγο, είναι ότι οι πόιντ γκαρντ μας, έδωσαν πολλά εύκολα φάουλ, ο Ζώης και ο Λάνγκστον και για αυτό ο Μπράντον που είναι νέος παίκτης, αναγκαστικά έπαιξε πολύ παραπάνω από όσο υπολογίζαμε. Αν δείτε τα στατιστικά, ήμασταν καλύτεροι σε όλα, εκτός από τα τρίποντα. Σούταραν πολύ καλύτερα από εμάς στα τρίποντα. Είχαμε άθλιο ποσοστό, το 18%, ενώ ο Άρης είχε 41%. Ήμασταν καλύτεροι σε ριμπάουντ, σε κλεψίματα, σε λάθη, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να νικήσουμε. Νομίζω ότι πολλά σουτ που έβαλαν, ήταν καλά μαρκαρισμένα, αλλά τα έβαλαν λόγω ταλέντου. Είχαμε να ματσάρουμε το δυναμικό παιχνίδι του Άρη. Είχαμε πέντε παίκτες που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά δεν ήταν αρκετό για να νικήσουμε μία ομάδα, όταν έχεις επιτρέψει σε έναν παίκτη να σου βάλει 25 πόντους, με το ταλέντο και την αυτοπεποίθηση που έχει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που μας στήριξε ακόμα και όταν δεχθήκαμε καίρια χτυπήματα μέσα στο ματς από τον αντίπαλο. Ήταν στο πλάι μας. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για αυτό. Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι σε μία ομάδα με τέτοια χαρακτηριστικά.

«Έχασαν τρία σερί ματς εκτός έδρας και κέρδισαν εμάς σήμερα. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για αυτό. Γενικά, σε μία ήττα μπορείς να βρεις πολλούς διαφορετικούς λόγους. Είναι λίγο δύσκολο για τους νέους παίκτες, να μπουν τόσο άμεσα στην ομάδα. Δουλεύουν πολύ σκληρά. Ξέραμε ότι ο Άρης θα έρθει εδώ για να παίξει σκληρά. Δουλέψαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουμε παίκτες που ήταν κορυφαίοι πριν από πολύ καιρό. Πρέπει να τους βάλουμε στην ομάδα. Δεν ξέρουν τα συστήματα. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Για εμένα θα ήταν πολύ εύκολο να το χρησιμοποιήσω ως κατηγορία. Έχουμε ένα ματς μέσα σε 48 ώρες με τον Προμηθέα, μια ομάδα που μας κλώτσησε τον κώ…ο στον πρώτο γύρο. Έχουμε και έναν παίκτη που θα κάνει μία προπόνηση για να παίξει εκεί. Δεν ήταν εύκολο για εμάς σήμερα, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ