Το σοκ είναι μεγάλο αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος

Το σοκ είναι μεγάλο αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος

Θα παλέψει ο Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Κι όταν μια ομάδα με τις αρχές του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένη να παλέψει τότε όλα μπορούν να γίνουν.

Η ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό ήταν… τίποτα μπροστά στα δυσάρεστα νέα του τραυματισμού του Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να πιστέψει την ατυχία που έχει χτυπήσει την ομάδα του.

Κι όχι τώρα, αλλά από ξεκίνημα της φετινής σεζόν καθώς όσα προβλήματα δεν είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός τόσα μαζεμένα έχει φέτος.

Νοκ άουτ λοιπόν ο Σέρβος σέντερ για δύο μήνες, εκτός «μάχης» και ο Φαλ για τρεις σχεδόν εβδομάδες ακόμα και ο συναγερμός «βαράει» ασταμάτητα στο μεγάλο λιμάνι.

Διαβάστε επίσης: Δεν προπονήθηκε ο Γκαστόν Ερνάντες με την Σαν Λορέντζο – Μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Τα δυο μεγάλα όπλα των «ερυθρόλευκων» είναι αυτή την στιγμή εκτός παρκέ και ο προπονητής των πειραιωτών καλείται να βρει την λύση σ’ ένα δυσεπίλυτο «γρίφο», καθώς τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό.

Θα πάει για μεταγραφή ψηλού η ομάδα του λιμανιού; Όλα δείχνουν ότι σε αυτή την επιλογή θα στραφεί ο Ολυμπιακός για να προσθέσει λύση στο «5» μαζί με την ταυτόχρονη «μετακόμιση» του Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος θα παίξει σέντερ και στο «4» θα μείνει ο Πίτερς έχοντας δίπλα του και τον Σίκμα, με όσες λύσεις μπορεί να δώσει ο Αμερικανός.

Σίγουρα επίσης θα υπάρξουν και κοντά σχήματα με τον Σίκμα στο «5» αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ο Μπαρτζώκας δεν είναι «μάγος». Είναι πολύ καλός προπονητής αλλά δεν έχει και μαγικό ραβδί για να κρύψει τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί.

Λογικά λοιπόν ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για ν’ αποκτήσει παίκτη στο «5» και απομένει να δούμε την επιλογή που θα κάνουν οι πειραιώτες.

Εδώ όμως γεννάται κι ένα ερώτημα; Αν ο Μπαρτζώκας δεν βρει παίκτη που να θεωρεί ο ίδιος ότι μπορεί να προσφέρει υπάρχει περίπτωση να μην κάνει μεταγραφή ο Ολυμπιακός; Να περιμένει δηλαδή σε δυο εβδομάδες την επιστροφή του Φαλ και να πάει με δίδυμο ψηλών τον Γάλλο και τον Πετρούσεφ και τρίτη επιλογή τον Σίκμα;

Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Το σίγουρο όμως είναι ότι μιλάμε για μια ομάδα που μπορεί να παλέψει κόντρα σε χίλιους «δαίμονες» και να τα καταφέρει.

Κι αυτό είναι ένα από τα «όπλα» που θα βγάλει μπροστά ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τις δύσκολες μάχες που έρχονται ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε για να μείνει όρθιος στους αγώνες «επιβίωσης» που ακολουθούν στην Ευρωλίγκα.

Μια ματιά μάλιστα στα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα του Πειραιά χωρίς τον Φαλ (με Ρεάλ και Άλμπα) είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι αν ηττηθεί από τη «βασίλισσα» δεν θα μιλάμε για ήττα εκτός προγράμματος, ενώ σε ότι αφορά την Άλμπα, είναι βέβαιο ότι μπορεί να νικήσει τη γερμανική ομάδα στο ΣΕΦ και χωρίς να έχει κάνει μεταγραφή.

Το σοκ από τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ είναι μεγάλο αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερος κι έχει τη δύναμη να σταθεί όρθιος. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο αλλά μιλάμε για μια ομάδα που έχει δυνατότητες να τα καταφέρει.

Θα παλέψει ο Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Κι όταν μια ομάδα με τις αρχές του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένη να παλέψει τότε όλα μπορούν να γίνουν.

Αυτό που σίγουρα χρειάζεται πάντως η ομάδα του Πειραιά είναι να παίξουν όλοι οι παίκτες στα όρια τους για να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα κενά. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν και κάποιοι παίκτες που πήγαν το περασμένο καλοκαίρι στον Πειραιά.

Τώρα είναι ώρα «μάχης» και η «αγέλη» πρέπει να δώσει (ενωμένη) την μάχη της «επιβίωσης».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ