Φρύδας: «Αυτά είναι τα βήματα σωτηρίας του Άρη»

Φρύδας: «Αυτά είναι τα βήματα σωτηρίας του Άρη»

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο Βαγγέλης Φρύδας, στενός συνεργάτης του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, ανέλυσε τους τρόπους σωτηρίας του «Αυτοκράτορα».

Υπάρχουν προβλήματα; Τεράστια! Όποιος δεν το βλέπει κοροϊδεύει τον εαυτό του. Υπάρχουν αδιέξοδα; Αν πρόκειται για τον Άρη ΟΧΙ κι αυτό φαίνεται (και) από τη συνέντευξη, που παραχώρησε στον Yellow Radio 92,8 ο Βαγγέλης Φρύδας. Ο πρώην πρόεδρος των Τρικάλων, στενός συνεργάτης του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη κι άνθρωπος που θα έχει ρόλο στο… επόμενο διοικητικό σχήμα, εξήγησε πώς θα σωθεί ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

«Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι δύσκολο να κάνεις πράξη όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Το σίγουρο είναι ότι είμαι άνθρωπος του μπάσκετ κι ο Άρης είναι για εμένα ξεχωριστή ιστορία. Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να δώσω ό,τι μου ζητηθεί. Είχαν γίνει κάποιες κουβέντες, τώρα έχουν παγώσει. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» δήλωσε κι αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Αχιλλέα Ρουσιαμάνη:

«Ήταν καθοριστική η συμβολή του τη δύσκολη περίοδο, που έμεινε ο Άρης χωρίς ανθρώπους. Δεν είναι μόνο ότι έβαλε χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις και να τρέξει η ομάδα, μέχρι να σταματήσει το πρωτάθλημα, λόγω πανδημίας. Είναι ότι έβαλε την εγγυητική, που όπως ξέρουμε χωρίς την εγγυητική η επιτροπή βγαίνεις έξω από το πρωτάθλημα. Έδωσε δυο πράγματα, που αν δεν τα έδινε κάποιος δεν ξέρω τι θα γινόταν στον Άρη. Στη δύσκολη στιγμή δήλωσε «παρών» κι ήταν αυτός που κυρίως τράβηξε όλο το άρμα του Άρη».

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις; «Νομίζω πως αυτό που θέλουν οι άνθρωποι, οι οποίοι διοικούν τον Άρη, είναι να δώσει τις μετοχές ο κ. Γουλιέλμος, όχι γιατί τους επηρεάζει στη διοίκηση, αλλά γιατί σκέφτονται πως αν βρεθεί κάποιος και αγοράσει την ομάδα, μπορεί ο Γουλιέλμος να ζητήσει ανταλλάγματα και θέλουν να είναι ήσυχοι ότι δεν θα το βρουν μπροστά τους. Βέβαια, το ότι ο κ. Γουλιέλμος δεν δίνει τις μετοχές ακόμα, σημαίνει ότι έχει κάτι στο μυαλό του, διαφορετικά θα τις έδινε εδώ και τόσο καιρό».

Δεν έκρυψε πως «έχουν γίνει πολλά λάθη, τόσο στα οικονομικά, όσο και στις επιλογές» και οριοθέτησε τις άμεσες προτεραιότητες που είναι:
– Η εξυπηρέτηση του άρθρου 99.
– Οι προσφυγές, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρίψουν την εγγυητική
– Οι ρυθμίσεις στο κράτος (π.χ. εφορία και ΙΚΑ).
Δίχως να ξεχνάμε πως «σε όλο αυτό πρέπει να προστεθεί το ποσό να φτιαχτεί μια ομάδα, που να μπορεί να παίξει στο πρωτάθλημα. Αν το αθροίσουμε προκύπτει ένα μηνιαίο ποσό, με το οποίο έχτιζες ομάδα για να πας τετράδα».

Ο κ. Φρύδας δεν χάνει την αισιοδοξία του. «Για μένα το πρόβλημα δημιουργεί ευκαιρία. Για μένα η κρίση δημιουργεί λύση». Ποιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα; «Είναι δεσμευμένα τα χρήματα στον ΕΣΑΚΕ (του τηλεοπτικού συμβολαίου, αλλά και της χορηγίας του πρωταθλήματος), εξαιτίας των οφειλών του Άρη στο Παλέ. Αυτό έγινε γιατί αναγκάστηκε η διοίκηση να υπογράψει. Αν δεν έδινε το χαρτί, ότι του παραχωρείται το Παλέ ως έδρα, δεν θα μπορούσε να πάρει την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμό».

Όλοι γνωρίζουν ότι ο κόσμος του Άρη είναι ο μεγαλύτερος… χορηγός. «Αύριο, μόλις τελειώσουν τα θέματα με τον ορισμό της Διοίκησης Πρωτοδικείου, βγάζει ο Άρης διαρκείας. Ο Αρειανός παίρνει εισιτήριο, μόνο για να δει την ομάδα και όχι για να τη στηρίξει;

Αν του πεις ότι « εγώ ξεκινάω, φτιάχνω μια ομάδα και όποτε με το καλό ανοίξουν οι πόρτες ελάτε στο γήπεδο», δεν θα πάει να αγοράσει το εισιτήριο; Θα πεις στον κόσμο ότι «αν και δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη χαρά να μπείτε στο γήπεδο, λόγω της πανδημίας, για να στηρίξουμε την ομάδα ξεκινάμε και βγάζουμε τα διαρκείας, για να υπάρξει ένα ταμείο.

Κάνεις όλα αυτά, φτιάχνεις ένα ρόστερ ομάδας, η οποία δεν θα έχει εξαλλοσύνες, θα έχει ανθρώπους σωστούς, που τους εμπιστεύεσαι και ως χαρακτήρες και ως παίκτες. Κάνεις μια ομάδα που θα ξέρει ο Αρειανός ότι δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά θα έχει μια παρουσία, που δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή, ή των τελευταίων χρόνων».

Ο Βαγγέλης Φρύδας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον Ολυμπιακό: «Είναι αδιανόητο ο Ολυμπιακός να μην είναι στην Α1. Είναι μια φαρσωκομωδία και για μένα το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, για να επανέλθει ο Ολυμπιακός, είναι η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ. Να κρατήσει η ΕΟΚ όλα αυτά που κάνει, αλλά οι άνθρωποι που θα καθορίζουν τις επιλογές των διαιτητών στα ματς πρέπει να ανήκουν στην επαγγελματική λίγκα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ