«Πόλεμος» στη Γερμανία πριν το Mundobasket – Εκτός προεπιλογής ο Κλέμπερ

«Πόλεμος» στη Γερμανία πριν το Mundobasket – Εκτός προεπιλογής ο Κλέμπερ

Το κλίμα στην χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, λίγο πριν οι διεθνείς μαζευτούν για την προετοιμασία ενόψει του Mundobasket.

Όποιοι νόμιζαν πως μόνο στην Εθνική υπάρχουν προβλήματα και απουσίες ενόψει του Mundobasket, ας ρίξουν μια ματιά στο τι γίνεται στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί, «χάλκινοι» στο περσινό Eurobasket, έρχονται στο παγκόσμιο μπασκετικό ραντεβού με βλέψεις για κάτι καλό. Το κλίμα στο ξεκίνημα όμως αυτής της προσπάθειας μόνο ιδανικό δεν είναι.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Πήγε για κόλπο με τον Βέσελι, αλλά…

Ο αρχηγός της ομάδας τα έβαλε με τον Μάξι Κλέμπερ που ενώ δεν αγωνίστηκε στο περσινό Eurobasket, ήταν μεταξύ των ΝΒΑερ που βρίσκονταν στην προεπιλογή ενόψει του Παγκόσμιου, λέγοντας χαρακτηριστικά, μέσω του καναλιού που διατηρεί στο youtube:

«Ο Μάξι δεν ήταν πέρσι. Αν δεν δεσμευτείς (και αυτό ήταν το μήνυμα προς όλους μας) δεν θα παίξεις του χρόνου. Αν θέλει να βρει ένα συμβόλαιο το καλοκαίρι και αν θέλω να είμαι με την ομάδα μου για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, τότε θα το καταλάβω. Αλλά αν πεις στον ομοσπονδιακό προπονητή ότι θέλω να προπονηθώ στην ντρίπλα μου και να δουλέψω στο παιχνίδι μου, τότε συγνώμη Μάξι, αλλά δεν έχει παιχνίδι».

Μπορεί λίγο αργότερα να… στρογγύλεψε την τοποθέτησή του, αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε γνώμη πάνω στο θέμα:

«Δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσα μας. Ως αρχηγός πρέπει να είμαι δίπλα στους συμπαίκτες μου. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο για όσους ξοδεύουν τα καλοκαίρια τους παίζοντας με την Εθνική ομάδα, επειδή κάποιος αποφάσισε να μην έρθει επειδή δεν μπορούσε, αλλά τώρα, ένα χρόνο μετά, να θέλει να αγωνιστεί».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κλέμπερ, παίκτης των Ντάλας Μάβερικς, σε μια δήλωση στην οποία εξηγούσε το γιατί έλλειψε από την ομάδα πέρσι στο Eurobasket, αποσύρθηκε από την εθνική προεπιλογή για το επερχόμενο Παγκόσμιο για να μην καταστρέψει τη συνοχή που παρουσίασε η Γερμανία σε όλα της τα παιχνίδια στο περσινό τουρνουά.

«Οι στόχοι μου όταν παίζω μπάσκετ και όταν εκπροσωπώ την Γερμανία είναι να είμαι 100% υγιής, να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίζει, να είμαι καλός συμπαίκτης. Η πολύ σκληρή απόφαση πέρυσι να μην αγωνιστώ στο Ευρωμπάσκετ πάρθηκε λόγω ενός τραυματισμού που είχα τους τελευταίους μήνες της σεζόν 2021/22.

Χρειαζόμουν πλήρη αποκατάσταση και ξεκούραση. Αν ήμουν υγιής, θα ήθελα να έπαιζα με υπερηφάνεια για την Εθνική μας ομάδα. Όλα όσα έγιναν από την πλευρά μου έγιναν με σεβασμό και ειλικρίνεια.

Δέχθηκα με χαρά και υπερηφάνεια την επιτυχία της ομάδας. Ξεκίνησα το καλοκαίρι με κίνητρο και πρόθεση να ενισχύσω την Εθνική ομάδα. Αλλά, οι πρόσφατες ανάρμοστες δημόσιες τοποθετήσεις για εμένα, μου έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτος στην ομάδα.

Δεν έχω σκοπό να καταστρέψω την καλή χημεία της ομάδας από το περσινό καλοκαίρι ή να γίνω πηγή περισπασμού. Γι’ αυτό αποφάσισα πως είναι καλύτερο για όλους να μην αγωνιστώ. Αντ’ αυτού θα στηρίζω και θα υποστηρίζω την ομάδα ως φίλαθλος. Δεν έχω πρόθεση να συνεχίσω να μιλώ δημόσια για το θέμα αυτό. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Εθνική ομάδα!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ