Λιόλιος: «Θέλει πολύ να παίξει ο Γιάννης – Σεβαστή απόφαση των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ»

Λιόλιος: «Θέλει πολύ να παίξει ο Γιάννης – Σεβαστή απόφαση των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την Εθνική ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται. Αυτοί που θα λείπουν, οι παρόντες και η περίπτωση του Γιάννη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί μαζί με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε ακόμη σε αυτούς που βρίσκονται στην προεπιλογή του Ιτούδη, αλλά και σε αυτούς που επέλεξαν να μην τεθούν στη διάθεση του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωσε Λαρεντζάκη μέχρι το 2026 με επικό βίντεο ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε αναλυτικά για:

  • τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η διαδικασία των κλήσεων έχει να κάνει με τους αθλητές που θέλουν να είναι μαζί μας. Έχουμε έναν μήνα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι αθλητές και θα δούμε ποιοι είναι μαζί μας. Γι’ αυτό καλέσαμε 22 αθλητές και όχι 12. Στο τέλος της ημέρας η ομάδα παίζει μπάσκετ, το σύνολο. Σημασία για μένα έχει να φύγουμε όλοι μαζί ως ομάδα και να γυρίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι η θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων. Σημασία έχει πέρα από περήφανοι να γυρίσουμε και χαρούμενοι, χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και το προπονητικό τιμ που έχουν δηλώσει παρών στην εθνική προσπάθεια. Η Εθνική ομάδα είναι αγάπη, προσφορά και θυσία, όχι μόνο αποτέλεσμα».
  • την απουσία Σλούκα: «Θα έχουμε κάποιες απουσίες από στελέχη που υπηρετούσαν την Εθνική ομάδα, τον Σλούκα, τον Καλάθη και τον Ντόρσεϊ, που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι μας αλλά φέτος δεν θα είναι μαζί μας. Για να μην υπάρχουν ερωτηματικά ή παραφωνίες, να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Ο Σλούκας είχε εκφράσει τη διάθεσή του εδώ και αρκετό καιρό να μην είναι μαζί μας και ήταν απόλυτα σεβαστό. Φέτος με το βαρύ πρόγραμμα που είχε και με έναν μικρό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα. Δεν φεύγει από την Εθνική ομάδα, είναι απόλυτα σεβαστό και πάντα θα είναι κομμάτι της Εθνικής ομάδας».
  • την απουσία Καλάθη: «Για τους ίδιους λόγους με τον Σλούκα θεώρησε πως έπρεπε να ξεκουραστεί έχοντας περάσει και έναν τραυματισμό καταλαβαίνοντας πως δεν θα μπορούσε να προσφέρει όσα μπορούσε. Κι εκείνος και ο Σλούκας είναι σεβαστό αυτό που σκέφτηκαν και το δεχόμαστε απόλυτα».
  • την απουσία Ντόρσεϊ: «Δεν έχει τη μακρά θητεία των άλλων δύο. Του είχαμε ζητήσει να είναι μαζί μας, αλλά θεώρησε για λόγους δικούς του, έχει έναν τραυματισμό στη μέση και για οικογενειακούς λόγους, ότι έπρεπε να απέχει. Η Εθνική ομάδα είναι διάθεση για αυτοδιάθεση. Σεβόμαστε όλους τους αθλητές, που έχουν προσφέρει και θα προσφέρουν στο μέλλον. Το αίτημα όλων των αθλητών είναι σεβαστό, έστω και αν θα θέλαμε να είναι μαζί μας».
  • τους παίκτες που έχουν κληθεί στην προετοιμασία: «Έχουμε καλέσει τους αθλητές που θέλουν να είναι ψυχή τε και σώματι. Έχουμε μια πλειάδα παικτών, πιο μεγάλων, μικρότερων και ενδιάμεσων που θα αναλάβουν περισσότερες ευθύνες. Η Εθνική ομάδα εκπροσωπεί το σύνολο της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή με αυτούς τους παίκτες που έχουν επιλεγεί, θα εκπροσωπηθούμε στο Παγκόσμιο, ενωμένοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
  • τα αδέλφια Αντετοκούνμπο: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με το τεχνικό τιμ. Είναι κοινός ο στόχος και κοινή η πορεία μας. Υπάρχουν κάποιοι αθλητές που είναι σε κομμάτι αποθεραπείας, όπως ο Παπαπέτρου, ο Κ. Αντετοκούνμπο και ανάλογα με την κρίση του ιατρικού τιμ θα ενταχθούν όταν προβλέπεται. Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλει πάρα πολύ. Η ψυχή του είναι μαζί μας. Είναι σε αποθεραπεία, μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε πώς πηγαίνει. Κάνει υπέρβαση, η θέλησή του είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι πιστεύουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας. Πάνω από όλα προέχει η υγεία όλων των αθλητών, ώστε όταν φύγει η αποστολή να είμαστε μια γροθιά. Στο τέλος το τιμ θα επιλέξει την ομάδα που θα ταξιδέψει για τη Μανίλα».
  • τον στόχο της ομάδας στο Παγκόσμιο: «Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια, όποια παιδιά και αν είναι εκεί. Σημασία έχει η γροθιά, όχι τα δάχτυλα μεμονωμένα. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους μας, πάνω από τις ομάδες, είναι όλων των Ελλήνων. Η μέγιστη καταξίωση για έναν αθλητή, οποιουδήποτε αθλήματος, είναι με την Εθνική ομάδα. Τίποτα να μην έχεις κερδίσει σε συλλογικό επίπεδο, θα θυμάσαι για πάντα μια επιτυχία. Αν έχεις πάρει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο και δεν έχεις καταφέρει κάτι με την Εθνική ομάδα, πάντα κάτι θα σου λείπει. Ο Γιάννης ζητά και το δείχνει με την παρουσία του εδώ μαζί μας. Θέλει να υπηρετήσει τους Έλληνες, θέλει να είναι μαζί μας, να τραγουδήσει τον ύμνο. Αυτό είναι σίγουρο. Όμως θα πρέπει να είναι σίγουρο πως θα είναι μαζί μας όχι μόνο με την ψυχή του, αλλά και το κορμί του».
  • τα φιλικά παιχνίδια και την βράβευση που θα γίνει στον Νίκο Γκάλη: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό φιλικό που σημαδεύεται από τη βράβευση του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα, που άλλαξε τη νοοτροπία μιας ολόκληρης χώρας και έβαλε το μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και καλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν να χειροκροτήσουν τον Νίκο Γκάλη. Η προπώληση των εισιτηρίων πάει εξαιρετικά. Αν ήμουν 15 χρονών θα πήγαινα για τον Ντόντσιτς στο γήπεδο, αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι θα πάμε για τον Γκάλη. Αυτή η σύνδεση με το παρελθόν είναι πολύ σημαντική. Έχει μεγάλη σημασία η ενότητα του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον. Έχουμε και το τουρνουά Ακρόπολις με Σερβία και Ιταλία. Είμαι βέβαιος πως η Ελλάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν εξαιρετικά συγκινητικό όταν μιλήσαμε και είπαμε ότι θέλουμε να τον βραβεύσουμε. Συγκινήθηκε, είναι η πρώτη φορά που θα βραβευτεί από την ΕΟΚ. Ο Νίκος Γκάλης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με ήθος, αρχές και αξίες, είναι πρότυπο για τον τρόπο που δούλευε. Η τιμή θα είναι δική μας όταν η φανέλα του θα ανεβαίνει ψηλά στο ΟΑΚΑ».
  • το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Νέων στο Eurobasket: «Το χάλκινο ήρθε στην παράταση. Δεν έχει σημασία το μετάλλιο όμως, αλλά η εικόνα. Αυτή την εικόνα θέλουμε στις εθνικές ομάδες. Έδειξαν τα παιδιά τι καταφέρνει μια ομάδα όταν είναι σύνολο. Παίζοντας με ψυχή, ενωμένοι, ο ένας για τον άλλο, έδειξαν το δρόμο. Ακόμη και για την ανδρική ομάδα. Αυτές οι φουρνιές είναι η μεθαυριανή μας Εθνική Ανδρών και πρέπει να τους στηρίξουμε πιο πολύ από όλους. Πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει ήθος, ένωση, τι σημαίνει να παίζει ο ένας για τον άλλο. Αυταπάρνηση, υπέρβαση, θυσία, ενότητα… Η επιτυχία της U20 δεν ήταν της ΕΟΚ. Ήταν των αθλητών και του τιμ. Εμείς βήμα-βήμα πάμε να φτιάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη νοοτροπία θα έχει και η Ανδρών στο Παγκόσμιο. Το τιμ και οι παίκτες είναι οι κατάλληλοι για να το υπηρετήσουν. Θα φύγουμε όλοι μαζί από τη Μανίλα και θα γυρίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Το μήνυμα είναι η ενότητα. Αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης της ΕΟΚ. Μπορεί να κάνουμε λάθη ή παραλείψεις, αλλά ο στόχος είναι να πάμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα και θα το υπηρετούμε μέχρι τέλους».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ