Λιόλιος: «Οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν την ιστορία της Εθνικής»

Λιόλιος: «Οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν την ιστορία της Εθνικής»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στάθηκε στους παρόντες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και δήλωσε αισιόδοξος για τα παιχνίδια του MundoBasket.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στη Media Day της Εθνικής ομάδας, εστιάζοντας στους παρόντες και όχι στους απόντες της προετοιμασίας για το MundoBasket.

Τόνισε πως οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν την ιστορία της Εθνικής ομάδας, ενώ δήλωσε δέος και ανατριχίλα για την βράβευση το Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής (4/8) με την Σλοβενία.

Διαβάστε επίσης: «Επαφές του Ολυμπιακού για τον Χεζέ» (vids)

Αρχικά είπε: «Οι πρωταγωνιστές μίλησαν. Εγώ από τη μεριά μου εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα. Ξεκινά μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα. Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν ξεκινάς για έναν αγώνα, πας πάντα για να κερδίσεις. Δεν πας ποτέ για να χάσεις. Σημασία έχει να είμαστε περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Είμαστε πάντα περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να έχει δίπλα της μόνο όσους θα πάνε εκεί, αλλά όλη την Ελλάδα. Αν έχει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες μαζί, δεν έχει να φοβάται τίποτα απολύτως. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Συνεχίζοντας: «Εγώ αυτό που κοιτάζω πάντα και αυτό που η ομάδα πρέπει να κοιτάζει πάντα, είναι οι παρόντες, όχι οι απόντες. Οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν πάντα τη δική τους ιστορία και την ιστορία της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει μέλλον. Αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ισχύει. Σίγουρα! Η διαδικασία που γίνεται στο Παγκόσμιο και όπως έδειξαν ήδη κάποιες εθνικές ομάδες, δείχνουν πως η Εθνική ομάδα θα έχει μέλλον. Σημασία έχει να το οριοθετήσουμε, να το προετοιμάσουμε, ώστε κάποια στιγμή να το απολαύσουμε κιόλας. Κι αυτό γίνεται από την προσεχή διοργάνωση».

Ενώ όσον αφορά τη βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής απέναντι στην Σλοβενία, είπε: «Ο Δημήτρης Ιτούδης τα είπε όλα με δύο λέξεις. Δέος και ανατριχίλα. Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε, γαλουχήθηκε με τον Γκάλη και διαμόρφωσε τη δική της όχι μόνο μπασκετική παιδεία, αλλά και κοινωνική αντίληψη. Αυτό το πέτυχε ο Νίκος. Και νομίζω ότι ήρθε έστω και λίγο καθυστερημένα η ώρα να του αποδοθεί αυτή η τιμή. Όλοι μας, σίγουρα η δική μου γενιά, μεγαλώσαμε με τον Γκάλη και ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ πάρα πολύ εξαιτίας του. Νομίζω ότι η δική μας γενιά, τουλάχιστον αυτή, οφείλει να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την πρέπουσα τιμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ